Bankrutuoja viena didžiausių pasaulyje kriptovaliutų keitykla FTX

Likvidumo krizę išgyvenanti kriptovaliutų keitykla FTX pateikė bankroto paraišką JAV, o teismo prašo apsaugos, kad galėtų apsisaugoti nuo kreditorių, nes ieško būdų, kaip vartotojams grąžinti pinigus.

Pagrindinės kriptovaliutos krito dėl naujienų, kad pagrindinė kriptovaliutų birža „Binance“ perka konkurentę FTX.<br>sergeitokmakov/pixabay.com nuotr.
Pagrindinės kriptovaliutos krito dėl naujienų, kad pagrindinė kriptovaliutų birža „Binance“ perka konkurentę FTX.<br>sergeitokmakov/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 5:30 PM, atnaujinta Nov 11, 2022, 5:39 PM

Kaip skelbia "bbc.com", bendrovė pranešė, kad buvęs vadovas Samas Bankmanas-Friedas atsistatydino iš generalinio direktoriaus pareigų.

Šios naujienos užbaigė savaitę, per kurią bendrovėje kilo didžiulė sumaištis. Savaitės pradžioje klientai skubėjo atsiimti savo lėšas, nes pasklido gandai, kad FTX ir kitų S.Bankmano-Friedo vadovaujamų įmonių finansinė padėtis yra nestabili.

S.Bankmanas-Friedas bandė gelbėti padėtį tikėdamasis, kad FTX nupirks konkuruojanti kriptovaliutų birža „Binance“.

Šią savaitę kriptovaliutų rinka patyrė vieną didžiausių sukrėtimų savo istorijoje. Pirma, pagrindinės kriptovaliutos krito dėl naujienų, kad pagrindinė kriptovaliutų birža „Binance“ perka konkurentę FTX. Kai „Binance“ paskutinę minutę atsisakė sandorio, bitkoinas pasiekė dvejų metų žemumas.

FTX įkūrėjas S.Bankmanas-Friedas, kuris anksčiau buvo vienas iš dešimties jauniausių „Forbes“ milijardierių, prarado savo milijardus per rekordiškai trumpą laiką, rašo „forbes.ru“.

FTX kriptovaliutų platforma, laikoma viena didžiausių pasaulyje, žlugo vos per 48 valandas. Sandoris parduoti ją konkurentei „Binance“ nepavyko. Klientai pradėjo aktyviai atsiiminėti pinigus. Pats verslininkas pirmadienį, lapkričio 7 d., ištrynė „Twitter“ žinutę, kurioje patikino naudotojus dėl savo platformos patikimumo ir rašė, kad FTX turi pakankamai pinigų atsiskaityti su visais klientais. Vietoj to jis tiesiog parašė: „Svarbiausia, kad klientai būtų apsaugoti“. Šis pranešimas buvo paskelbtas atsižvelgiant į strateginio sandorio su „Binance“ planus, kurie galiausiai neįvyko.

Lapkričio 9 d. vakare „Binance“ pranešė, kad, atlikus išsamų bendrovės vertinimą, taip pat gavus pranešimų apie netinkamą FTX lėšų panaudojimą ir galimą JAV valdžios institucijų tyrimą dėl biržos veiksmų, ji nusprendė atsisakyti sandorio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.