Po drastiškai pakilusių energijos kainų – pagalba verslui: 2,2 tūkst. įmonių gavo kvietimus subsidijai gauti

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, jog 2,2 tūkst. įmonių, kurių pagrindinė ekonominė veikla įtraukta į Itin paveiktų sektorių sąrašą bei atitinka dalį Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nustatytų kriterijų, išsiuntė „Mano VMI“ kvietimus teikti paraišką subsidijai gauti.

Sulaukusios kvietimo įmonės gali kreiptis dėl subsidijos ir tai padaryti turi iki lapkričio 22 d.<br>V.Skaraičio nuotr.
Sulaukusios kvietimo įmonės gali kreiptis dėl subsidijos ir tai padaryti turi iki lapkričio 22 d.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2022, 10:29 AM

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad tik sulaukusios kvietimo įmonės gali kreiptis dėl subsidijos ir tai padaryti turi iki lapkričio 22 d.

„Kad pagalba verslą pasiektų kuo greičiau, pagal turimus VMI duomenis dalį kriterijų įvertinome už įmones ir tas, kurios potencialiai gali gauti subsidiją, asmeniškai pakvietėme kreiptis. Jokių papildomų dokumentų teikti nereikia – užtenka gavus kvietimą savarankiškai įsivertinti, ar įmonė atitinka visus kriterijus, ir per „Mano VMI“ užpildyti supaprastintos formos paraišką“, – teigia VMI Atrankos ir paramos auditui departamento vyr. patarėja Rūta Giedrienė.

Į valstybės pagalbą negali pretenduoti likviduojamos, restruktūrizuojamos, bankrutuojančios įmonės bei įmonės, kurių 25 proc. ir daugiau kapitalo arba įmonės dalyvių balsų turi valstybė ir (ar) savivaldybė, pažymima pranešime.

„Siekiant neapriboti įmonių galimybių gauti subsidiją, kvietimus išsiuntėme ir 169 įmonėms, kurios dar nėra pateikusios finansinių ataskaitų, tačiau, tą padariusios, galės teikti paraišką“, – atkreipė dėmesį VMI atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.