„Kesko Senukai Lithuania“ baigė 2021 m. auditą: apyvarta augo, pelnas mažėjo

Didžiausią Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių parduotuvių tinklą valdančios bendrovės „Kesko Senukai Lithuania“ apyvarta 2021 metais augo, tačiau pelnas sumažėjo, teigiama audituotoje finansinėje ataskaitoje.

„Kesko Senukai Lithuania“ apyvarta 2021 metais augo, tačiau pelnas sumažėjo.<br>Bendrovės nuotr.
„Kesko Senukai Lithuania“ apyvarta 2021 metais augo, tačiau pelnas sumažėjo.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 12:27 PM

Bendrovės pardavimai 2021-aisiais siekė 659,7 mln. – beveik 25 proc. daugiau nei prieš metus, tuo tarpu grynasis pelnas sumažėjo daugiau kaip 6 proc. iki 30,6 mln. eurų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Nepaisant globalių ekonomikos iššūkių bei prekybos ribojimų dėl pandemijos, bendrovei pavyko užtikrinti stabilią veiklą“, – sako Artūras Rakauskas, „Kesko Senukai Lithuania“ prezidentas.

Pasak jo, tam reikėjo ne tik optimizuoti visus veiklos procesus, bet ir pristabdyti investicijas. Praėjusiais metais bendrovė taip pat nemokėjo dividendų akcininkams.

Kaip teigia A. Rakauskas, šiais metais iššūkių visam „pasidaryk pats“ (DIY) sektoriui dar padaugėjo. Juos daugiausiai lemia dėl infliacijos mažėjanti pirkėjų perkamoji galia, tiekimo grandinių trūkinėjimas dėl Rusijos agresijos Ukrainoje, drastiškas energijos ir kitų sąnaudų didėjimas.

„Visi mes – nuo gamintojų iki vartotojų – esame vienoje valtyje. Tik tai suvokdami sėkmingai įveiksime laikmečio iššūkius. Savo ruožtu mes siekiame dirbti kuo efektyviau, kad užtikrintumėme ne tik tvarią bendrovės veiklą, bet ir geriausias kainas nelengvus laikus išgyvenantiems klientams. Plečiame mūsų logistikos pajėgumus, aktyviai integruojame elektroninę prekybą į vieningą pardavimų kanalą, įgyvendiname kitus projektus, kurie kuria vertę ir mūsų pirkėjams, ir įmonei“, – sako A. Rakauskas.

„Kesko Senukai Lithuania“ šiuo metu valdo 76 nuosavas ir franšizės pagrindu veikiančias parduotuves Lietuvoje bei dukterines kompanijas, kurios vysto dar 19 parduotuvių ir šešių elektroninių parduotuvių veiklą Baltijos šalyse.

Bendrovėje dirba apie 3,1 tūkst. darbuotojų, kuriems mokamų atlyginimų vidurkis š. m. spalį viršijo 1926 eurus.

Po pusę įmonės „Kesko Senukai Lithuania“ akcijų priklauso Suomijos koncernui „Kesko“ ir A. Rakauskui, kuris eina bendrovės prezidento pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.