Specialią monetą įsigiję lietuviai pagalbai Ukrainai skyrė beveik trečdalį milijono eurų

Lietuvos bankas pervedė 307 370 eurų į Ukrainos nacionalinio banko atidarytą sąskaitą humanitarinei pagalbai rinkti. Šios lėšos gautos, pardavus didžiąją dalį Lietuvos banko išleistos kolekcinės monetos, skirtos Ukrainos kovai už laisvę, tiražo. Nuo monetos išleidimo 2022 m. gruodžio 7 d. iš viso Lietuvos ir užsienio gyventojai bei įmonės jau nupirko 4 391 monetą iš 5 000 bendro tiražo ir taip parėmė Ukrainą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Gyventojai, įsigiję Lietuvos banko išleistą specialią monetą, pagalbai Ukrainai skyrė beveik trečdalį milijono eurų.<br>Lietuvos banko nuotr.
Gyventojai, įsigiję Lietuvos banko išleistą specialią monetą, pagalbai Ukrainai skyrė beveik trečdalį milijono eurų.<br>Lietuvos banko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2022, 12:11 PM, atnaujinta Dec 29, 2022, 12:27 PM

„(...) Per ne visą mėnesį išplatinę beveik 90 proc. monetos tiražo, žmonių, įmonių skirtas lėšas pervedame nedelsdami. Dėkojame visiems, pirkusiems kolekcines monetas, ir kviečiame toliau prisidėti – liko tik kiek daugiau nei 500 kolekcinių monetų. Įsigydami monetą, prisidėdami prie finansinės pagalbos Ukrainai, žmonės dar kartą patvirtins, kad Ukraina nėra viena šiame kare ir kad Lietuva nuosekliai palaiko ir remia Ukrainos kovą už laisvę“, – sako Gediminas Šimkus, Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

Pardavus likusias tiražo monetas, lėšos Ukrainai bus pervestos į tą pačią sąskaitą humanitarinei pagalbai rinkti. Lietuvos banko išleista kolekcinė moneta ir galimybė padėti Ukrainai domina ir užsienio pirkėjus – labiausiai moneta domisi pirkėjai iš Lenkijos, Latvijos, Ukrainos, Estijos, Vokietijos, Nyderlandų, Slovakijos, rašoma pranešime.

Asmens, perkančio šią kolekcinę monetą, pagalba Ukrainai – 70 eurų, bendra monetos kaina – 96,80 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.