SADM užimtumo didinimui savivaldybėms skyrė beveik 10 mln. eurų: štai, kokie laukia pokyčiai

Iki šiol savivaldybėse rengiamos užimtumo didinimo programos buvo vykdomos ir finansuojamos pagal 3 skirtingus aprašus. Vienas jų įsigalioja jau nuo šių metų, o tai reiškia, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) savivaldybėms išskirstys bendrą 9,7 mln. eurų sumą, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Dalis savivaldybių prie užimtumo didinimo programų prisideda ir savo lėšomis, todėl galutinė lėšų suma užimtumui didinti 2023 m. bus didesnė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dalis savivaldybių prie užimtumo didinimo programų prisideda ir savo lėšomis, todėl galutinė lėšų suma užimtumui didinti 2023 m. bus didesnė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2023, 8:49 AM, atnaujinta Jan 9, 2023, 4:22 PM

Dalis savivaldybių prie užimtumo didinimo programų prisideda ir savo lėšomis, todėl galutinė lėšų suma užimtumui didinti 2023 m. bus didesnė.

„Ministerijos skiriama lėšų suma nėra didelė, tačiau svarbi. Matome, kad dalis savivaldybių prie užimtumo didinimo prisideda ir savo lėšomis. Dėkojame joms. Darbas ir su tuo susijusios pajamos ne tik padeda žmonėms, bet ir mažina savivaldos išlaidas piniginei socialinei paramai. Turime bedarbiams pasiūlyti darbą, o ne pašalpas“, – sako viceministras V. Šilinskas.

Kita vertus, vien pasiūlyti darbą nepakanka. Suteikiant trumpalaikį įdarbinimą, po 6 mėn. užimtais likdavo vos 5,9 proc. dalyvių. Tais atvejais, kai buvo taikoma atvejo vadyba ir šalinamos pamatinės problemos, po 6 mėn. darbą tęsdavo dvigubai daugiau: 13 proc. dalyvių. Todėl ministerija nauju aprašu rekomenduoja visais atvejais taikyti atvejo vadybą ir šalinti pamatines kliūtis užimtumui.

„Prašome savivaldybių kartu su Užimtumo tarnyba bei nevyriausybinėmis organizacijomis spręsti pamatines problemas užimtumui: motyvacijos stoką, priklausomybes, skolas, globos ar priežiūros paslaugų trūkumą, susisiekimo problemas. Ne visada pavyks, bet tik išsprendus pamatines problemas galime tikėtis, kad žmonės ne tik trumpam įsidarbins, bet ir liks darbo rinkoje ilgiau“, – pažymi viceministras V. Šilinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.