„Circle K Lietuva“ dovanėlė darbuotojams: premijoms numatė 200 tūkst. eurų

Vienas didžiausių Lietuvoje degalinių tinklų „Circle K Lietuva“ sausį ir kovą savo darbuotojams išmokės „infliacijos“ premijas, kurios padėtų jiems kompensuoti išlaidas, šalyje rekordiškai išaugus prekių bei paslaugų kainoms ir elektros bei šildymo išlaidoms. Kanados kapitalo įmonė šiam tikslui skirs 200 tūkst. eurų.

„Circle K Lietuva“ sausį ir kovą savo darbuotojams išmokės „infliacijos“ premijas,<br>Bendrovės nuotr.
„Circle K Lietuva“ sausį ir kovą savo darbuotojams išmokės „infliacijos“ premijas,<br>Bendrovės nuotr.
M.Plešakienė.<br>Bendrovės nuotr.
M.Plešakienė.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 1:53 PM

„Circle K“ žmogiškųjų išteklių vadovės Margaritos Plešakienės teigimu, tai dar viena finansinė paskata darbuotojams, kurie susiduria su dideliu išlaidų augimu.

„2022 m. gruodį metinė infliacija Lietuvoje sudarė 21,7 proc. ir buvo viena aukščiausių Europos Sąjungoje.

Tinklas rūpinasi savo darbuotojais, atlyginimų didinimas jiems nesustojo net tokiu sudėtingu laikotarpiu, kaip koronaviruso pandemija. Todėl šiuo nelengvu laikotarpiu, kuomet infliacija yra rekordinio dydžio, vis dar kyla elektros energijos kainos, taip pat ir išlaidos maisto produktams, norime padėti savo darbuotojams ir skirti jiems vienkartines 200 eurų premijas – jas gaus 96 proc. mūsų darbuotojų“, – sako ji.

Pasak M. Plešakienės, „infliacijos“ premijos bus skiriamos visiems Lietuvoje veikiančių degalinių darbuotojams, biure bei degalų terminaluose dirbantiems specialistams, taip pat ir darbuotojams, esantiems vaiko priežiūros atostogose. Iš viso 200 tūkst. eurų bus išmokėta dalimis per du mėnesius: sausį ir kovą.

Paskutinį kartą „Circle K“ darbuotojams atlyginimai augo prieš pusmetį – praėjusių metų liepos mėnesį atlyginimai buvo padidinti vidutiniškai 10 proc., tam per mėnesį skiriant apie 101 tūkst. eurų, arba daugiau kaip 1,2 mln. eurų per metus.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, 2022 m. gruodį, palyginti su lapkričiu, maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos padidėjo 1,4 proc., o portalo „Pricer.lt“ duomenimis, praėjusių metų gruodį pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis parduotuvėse kainavo 20,24 euro ir buvo 36,4 proc. brangesnis nei 2021 m. gruodį.

„Darbuotojams skiriamomis premijomis iš esmės norime kompensuoti išaugusias išlaidas maisto krepšeliui, sušvelninti pragyvenimo išlaidų didėjimą, kuris ypatingai jaučiamas žiemos sezono metu, kuomet prisideda sąskaitos už būsto šildymą ir pan. Galimybių finansiškai atsidėkoti už darbą ir lojalumą savo darbuotojams siekiame surasti net ir rinkai sudėtingu laikotarpiu“, – teigia žmogiškųjų išteklių vadovė.

2017 metais įmonėje darbo užmokestis vidutiniškai kilo 3 proc., 2018 metais – 6 proc., 2019 metais – 10 proc., 2020 metais – 6 proc., 2021 metais – 12 proc., 2022 metais – 10 proc.

„Circle K Lietuva“ iš viso dirba 971 darbuotojai, net 91,3 proc. jų – degalinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.