Žinia gyvenantiems Klaipėdoje: šildymo uostamiestyje dar neišjungs

Klaipėdos miesto savivaldybė pakartotinai informuoja, kad dar nebaigia šildymo sezono.

Klaipėdos miesto savivaldybė pakartotinai informuoja, kad dar nebaigia šildymo sezono.<br>V.Skaraičio nuotr.
Klaipėdos miesto savivaldybė pakartotinai informuoja, kad dar nebaigia šildymo sezono.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Apr 25, 2023, 5:13 PM, atnaujinta Apr 25, 2023, 5:16 PM

Sprendimas vėliau pabaigti šildymo sezoną mieste priimtas atsižvelgus į nepalankias oro prognozes. Anot sinoptikų, artimiausiomis dienomis išsilaikys vėsūs ir lietingi orai, o oro temperatūra dieną nepakils aukščiau 12 laipsnių.

Pabaigus šildymo sezoną ir nutraukus biudžetinių įstaigų šildymą būtų sudėtinga užtikrinti higienos normos reikalavimų įgyvendinimą Klaipėdos ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo bei socialinių paslaugų įstaigose.

Primename, kad gyventojai patys gali namo gyventojų balsų dauguma nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, nepažeidžiant higienos normų reikalavimų. Jeigu šildymą nutraukti nori daugiau negu pusė namo gyventojų, rekomenduojame raštu kreiptis į šiluminį mazgą prižiūrinčią įmonę (bendrijos pirmininką ar administratorių) dėl patalpų šildymo nutraukimo.

Šildymo sezono pabaigą, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, savivaldybė nustato savo pavaldume esančioms įstaigoms.

Kiti šilumos vartotojai, įskaitant ir daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus, balsų daugumos sprendimu gali patys apsispręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos – ji nebūtinai turi sutapti su savivaldybės nustatyta šildymo sezono pabaiga. AB „Klaipėdos energija“ duomenimis, galimybe anksčiau nutraukti šildymą jau pasinaudojo 8 uostamiesčio daugiabučiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.