G. Nausėda Romoje kvietė Lietuvos ir Italijos verslo bendruomenes bendradarbiauti glaudžiau

Su darbo vizitu Romoje besilankantis prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį atidarė Lietuvos ir Italijos verslo forumą, skirtą žaliosioms technologijoms ir naujų inovatyvių produktų gamybai.

G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2023, 12:09 PM

Renginyje prezidento ir kitų forumo dalyvių dėmesys buvo skiriamas Europos Sąjungos ambicijoms sparčiau išvystyti nulinės taršos pramonę ir glaudesniam dvišaliam bendradarbiavimui.

„Europos Sąjungoje vyksta apdirbamosios gamybos renesansas, orientuotas į nulinės taršos produktų ir žaliųjų technologijų gamybą. Lietuva šioje srityje turi visas prielaidas tapti viena iš lyderių Europos Sąjungoje. Verslo forumas Romoje yra puiki galimybė Lietuvos verslui pristatyti mūsų šalies privalumus, sustiprinti esamus ir užmegzti naujus ryšius su italų įmonėmis“, – teigė G. Nausėda.

Kalbėdamas renginyje šalies vadovas taip pat akcentavo ilgaamžius Lietuvos ir Italijos prekybinius santykius, didėjantį eksportą bei kvietė abiejų šalių verslo bendruomenes bendradarbiauti dar glaudžiau.

Romoje vykusiame forume Lietuvos verslo bendruomenei atstovavo įmonės, kurių specializacija – atsinaujinančios energetikos produktų, netaršių mobilumo priemonių ir susijusių komponentų, elektronikos ir daiktų interneto produktų ir paslaugų gamyba, žiedinės ekonomikos verslo modelių taikymas ir kitos sritys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.