Stebi tendencijas ir naujoves siūlo pirkėjams

Kainos – mažesnės nei gamintojų elektroninėse parduotuvėse, asortimentas – vis didesnis. Lentynose skyrusi vietos specifiniams produktams „Norfa“ įtiko ir sportininkams, ir išskirtinių mitybos poreikių turintiems žmonėms.

Lietuvių gaminami baltymų produktai atsirado ir regionuose esančiose „Norfos“ parduotuvėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvių gaminami baltymų produktai atsirado ir regionuose esančiose „Norfos“ parduotuvėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Korns“ žirnių ir pupų mišinys – populiari prekė. Iš jo pagamintų patiekalų skonis artimas mėsai.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Korns“ žirnių ir pupų mišinys – populiari prekė. Iš jo pagamintų patiekalų skonis artimas mėsai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių skiria laiko sportui ir visavertei mitybai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pastaruoju metu vis daugiau žmonių skiria laiko sportui ir visavertei mitybai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 8:00 AM

Kiek? Kiek „Norfoje“ kainuoja lietuvių įmonės „Vilvi“ gaminami išrūgų baltymų milteliai, skirti kokteiliams? 13,95 euro – tokia šiuo metu yra prekės ženklu „GymON“ paženklintos 450 g pakuotės kaina.

„Jeigu būčiau neturėjęs patirties, galbūt nė nekreipčiau dėmesio, – pratarė Vilniuje gyvenantis Rimas. – Pats sportuoju ir savo sūnums „Vilvi“ el. parduotuvėje pirkdavau šį gaminį, o būtent tokio dydžio pakuotė joje būdavo šiek tiek brangesnė nei „Norfoje“.

Užtat kitame prekybos tinkle esu matęs šių gaminių, kur mažosios pakuotės kaina buvo pašokusi vos ne iki 22 eurų.“

„Prekės sportininkams, kaip ir veganams bei vegetarams, – tai mano kolegės sumanymas. Jų kainos ir yra liudininkės, kad tam tikrose nišose, kur nėra didelės konkurencijos, įmanoma lengviau pritaikyti pirkėjams palankią kainodarą.

O tų pačių prekių kainų skirtumas – dar vienas įrodymas, kaip prekybos tinklai, suteikdami dideles nuolaidas pirmo būtinumo maisto produktams, nuostolį padengia pabrangindami kitas prekes“, – paaiškino „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Palanki pirkėjams kainodara – tai vienas „Norfos“ privalumas, kitas – darbuotojai, stebėdami mitybos tendencijas bei savo šeimos narių poreikius, koreguoja lentynose ir prekių asortimentą.

Išskirtiniai poreikiai

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių skiria laiko sportui, o kartu ir visavertei mitybai.

Į įvairias treniruotes savo vaikus išleidžiantys tėvai dažnai bendrauja ir su treneriais – regi, kiek daug sportuojančių žmonių geria pieno baltymų (proteinų) kokteilius, nes jie reikalingi įvairiems organizmo atsigavimo procesams.

Baltymai ne tik atlieka raumenų auginimo ir jų atsigavimo funkciją, bet, anot mitybos specialistų, jie atsakingi už nagų, plaukų, odos, kaulų, įvairių organų augimą bei funkcijų palaikymą.

Baltymų produktų poreikis ir paskatino „Norfos“ darbuotojus pasirūpinti, kad jų atsirastų prekių kategorijai „Dietinis maistas, maistas sportui“ skirtose lentynose.

Mitybos tendencijos paskatino ir kitokių prekių jose atsiradimą. Juk ir visavalgių žmonių šeimose kas nors ima ir pasirenka veganišką mitybą, o tokiais atvejais visi kartu prie stalo susėda pasigaminę maisto iš mėsos pakaitalų. Ir „Norfa“ pasirūpino tuo, kad jų būtų prekyboje. Skyriuje „Dietinis maistas, maistas sportui“ balandį atsiradusi naujovė – Latvijoje besidarbuojančio gamintojo „The Beginnings“ avižinė keleto rūšių granola ir baltymų batonėliai – be glitimo ir pieno produktų.

Tiems žmonėms, kurie mėgsta jogurtą su granola – su medumi pakepintais įvairių grūdų, sėklų, džiovintų vaisių dribsniais, tai puikus pasirinkimas. Ir pigesnis nei kitų tiekėjų el. parduotuvėse.

Paskleidė prekybos tinkle

Maistas sportininkams – tai „Rivonos“ vadybininko Saulius Balkaus valdos.

„Mūsų prekybos tinklas plačiai pasklidęs, apima visus regionus. Dažniausiai „Norfa“ yra pats pirmas prekybos centras mažesniuose miestuose. Užtat sumanymas ir buvo parūpinti tokių produktų, kurių gali prireikti išprususiems, mitybos tendencijas stebintiems žmonėms ar turintiems specifinių mitybos poreikių. O jie gyvena įvairiausiuose Lietuvos regionuose.

Pamažu suformavome pasiūlą tokių produktų, kurie galėtų būti reikalingi sportuojantiems žmonėms, taip pat tiems, kurie nevalgo mėsos.

Taigi šį sumanymą paskleisdami Lietuvoje turėjome omenyje dvi kategorijas pirkėjų – pasirinkusius judrų gyvenimo būdą bei žaliavalgius“, – paaiškino S.Balkus.

Anot jo, proteinai, arba sausi pieno išrūgų baltymai kokteiliams, „Norfoje“ jau turi savo pirkėjus.

„Aš asmeniškai pirmenybę skiriu lietuviškiems šios rūšies gaminiams, nes jų ir kokybė labai gera, ir kainos pirkėjams palankios. Tiesiog peržiūrėjau visus galimus tiekimo variantus ir pats kreipiausi į Tauragėje įsikūrusį gamintoją „Vilvi“, – pasakojo S.Balkus.

Baltyminių produktų lentynose atsirado ir kita lietuviška prekė – įmonės „Acorus Calamus“ paruoštos sėklos: maltos sėmenų išspaudos, smulkintos kanapių bei margainių sėklos, greta jų – ir gysločių luobelės.

„Nuolat ieškome naujų įdomių pasiūlymų – stebime pasaulio mitybos tendencijas, Lietuvoje – taip pat, tad kiekvienam pirkėjui stengiamės pasiūlyti jam reikalingų prekių.

Naujausias šios kategorijos produktas – konservuoti nesunokę duonvaisiai. Jų visai neseniai atsigabenome iš Tailando. Veganai šiuos vaisius gerai žino, o mes siūlome palankią kainą“, – patikino Saulius.

Gaminiai iš grūdų

Pasak „Norfos“ grupės įmonės „Rivona“ vadybininko Rimo Rogožos, kol kas iš latvių yra nupirkta bandomoji „The Beginnings“ gaminių partija.

„Apie jų pardavimo rezultatus dar ankstoka kalbėti, bet jau akivaizdu, kad žmonėms tokie gaminiai yra reikalingi.

Turime ir kitų tiekėjų panašių produktų – su medumi pakepintų dribsnių. Esame atviri – jeigu pirkėjus gaminiai sudomina ir atsiranda poreikis, visada skiriame jiems vietos „Norfos“ lentynose.

Latviškos granolos kaina aukštesnė nei kitų panašių produktų, bet kitokia ir kokybė. Kadangi tai dar naujovė, reikės laiko ir specialių akcijų, kad pardavimas išjudėtų“, – sakė R.Rogoža.

Šio vadybininko rūpestis – tie produktai, kuriuose nėra gyvulinės kilmės sudedamųjų dalių.

„Dribsniai, sausi pusryčiai – tai žmonių noriai perkami produktai. Pirmenybę teikiame Lietuvos įmonėms, tad lentynose gausu ir „Oho“ prekės ženklo gaminių, ir produktų iš „Skanėjos“ bei „Galintos“ įmonių. Tačiau dėl pirkėjams palankių kainų turime ir Lenkijoje gaminamų sausų pusryčių iš javų bei sėklų“, – paaiškino vadybininkas.

Pasiilgsta mėsos skonio

Mėsa irgi yra organizmui reikalingų vertingų baltymų šaltinis. Juose yra aminorūgščių, kurios organizme nesintetinamos, todėl jų vis tiek reikia gauti su maistu.

Todėl žmonės, kurie jos nevalgo, turi vartoti kitokius produktus, kurių maistinė vertė artima mėsai: pupeles, lęšius, avinžirnius, sojų produktus.

Be to, žmonės, pasirinkę kitokį mitybos būdą, pasiilgsta mėsos skonio. Tad prekės ženklo „Like Meat“ vištienos skonio patiekalų iš sojų bei „Garden Gourmet“ vegetarams bei veganams skirtų kukulių, maltinių, šnicelių, filė gabaliukų atsirado „Norfos“ parduotuvėse.

„Produktų, pagamintų iš sojų, žirnių, avinžirnių, kviečių bei įvairių daržovių, skonis išties primena mėsą. Juos noriai valgo ir suaugusieji, ir vaikai, maniškiai – taip pat. Tai skanus ir visavalgiams puikiai tinkantis maistas“, – patikino „Norfos“ grupės įmonės „Rivona“ vadybininkė Nadežda Perminienė.

Artimiausiu metu planuojama pirkėjams pasiūlyti augalinės kilmės gaminių, kurių skonis panašus į virtos dešros, virtų dešrelių, sardelių, taip pat pašteto bei „Grill“ dešrelių skonį.

„Jeigu šios prekės bus populiarios, dar labiau plėsime jų asortimentą. Nors tokių prekių pardavimas gerokai mažesnis nei tikrų mėsos gaminių, ši rinkos dalis pastebimai auga“, – patikino N.Perminienė.

Pirkėjai jau atrado „Korns“ žirnių ir pupų mišinį, iš kurio pagamintų patiekalų skonis artimas mėsai, o maistinė vertė didelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.