Ministerija skatins startuolius: numatė skirti 8,5 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIMIN) paskelbė 8,5 mln. eurų kvietimą Vidurio ir Vakarų Lietuvos regiono verslui ir viešąsias paslaugas šiame regione teikiančioms viešosioms ir privačioms įstaigoms.

A.Armonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Armonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 9:46 AM

Ministerijos išplatintame pranešime žiniasklaidai, skelbiama, kad investicijos bus skirtos startuolių preakceleravimui ir inkubavimui, taip pat jiems bus sudaryta galimybė dalyvauti hakatonuose.

„Per keletą pastarųjų metų Lietuvos startuolių vertė išaugo 17 kartų. Praėjusiais metais jie pritraukė 238 mln. eurų investicijų, o bendra Lietuvos startuolių vertė pasiekė 10 mlrd. eurų. Todėl keliame ambicingą tikslą – nesustoti ir dar sparčiau auginti Lietuvos startuolių ekosistemą, kuri būtų žinoma ir įvertinta tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Stiprindami Lietuvos startuolių ekosistemą, geriname verslo aplinką ir įgyvendiname į startuolių poreikius orientuotas tikslines paramos priemones. Šios investicijos sudarys palankias sąlygas startuoliams kurtis ir palengvins galimybę vystyti produkto idėją“, – teigė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Pažymima, kad preakceleravimo ir inkubavimo paslaugas startuoliams teiks ir hakatonus organizuos pareiškėjai – Vidurio ir Vakarų Lietuvos regiono technologijų plėtros ir inovacijų skatinimo viešųjų paslaugų teikėjai. Jie kvies startuolius aktyviai dalyvauti ir plėtoti idėjas.

Didžiausia galima projektui skirti finansavimo lėšų suma – 850 tūkst. eurų, mažiausia – 200 tūkst. eurų.

ELTA (ELTA)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.