Tikisi, kad Klaipėda taps išskirtiniu miestu ne tik Lietuvoje: „Situacija tikrai keisis“

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė teigia, kad Europos Sąjungos (ES) finansinė parama leis Lietuvos pajūrio regionams ir Klaipėdai spręsti aplinkosaugos, tvarios infrastruktūros ir mėlynosios bioekonomikos iššūkius. Pasak jos, egzistuojant tokioms galimybėms ir su institucijomis galima sukurti tvarų pagrindą tokių problemų šalinimui.

Su nauja ES finansine pagalba Klaipėda taps išskirtiniu miestu startuoliams ne tik Lietuvoje, bet ir visame aplinkiniame regione.<br>Gedimino Juškos nuotr.
Su nauja ES finansine pagalba Klaipėda taps išskirtiniu miestu startuoliams ne tik Lietuvoje, bet ir visame aplinkiniame regione.<br>Gedimino Juškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

May 19, 2023, 12:35 PM

„Iššūkiai lieka tie patys trys: aplinkosauginis aspektas, inovatyvi ir tvari infrastruktūros bei transporto plėtra ir mėlynosios bioekonomikos skatinimas ir plėtra. Man atrodo, kad su naujai atėjusia Europos Sąjungos finansine perspektyva galimybės Vidurio–Vakarų Lietuvos regionui ir Klaipėdai yra tokios, kokių nebuvo jau seniai ir ilgą laiką. Ir dabar yra atsivėręs tas galimybių langas, ir visų verslo akademijų, skirtingų institucijų bendruomenių, Klaipėdos miesto savivaldybės bendras darbas kartu su Vyriausybe ir atitinkamomis ministerijomis gali sukurti labai tvarų pagrindą ateičiai spręsti šiuos iššūkius“, – penktadienį forumo „Jūra – Lietuvos saugumui ir pažangai“ metu teigė E. Markevičiūtė

Taip pat viceministrė tikisi, kad su nauja ES finansine pagalba Klaipėda taps išskirtiniu miestu startuoliams ne tik Lietuvoje, bet ir visame aplinkiniame regione.

„Ta situacija Klaipėdoje, kurioje startuolių yra tiek mažai, lyginant su sostine, tikrai keisis. Nes Klaipėda turi galimybės ir siūlo tokias sąlygas, kurių negali pasiūlyti joks kitas miestas Lietuvoje. Tai tikiu ir tikiuosi, kad su šiuo galimybių langu Klaipėda taps išskirtiniu miestu ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione“, – paminėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.