„Mano bankas“ siūlo naują požiūrį: įmonių lėšos sąskaitose turi uždirbti pelno

Finansų ekspertų teigimu, šiuo metu bankų rinkoje susiklostė situacija, leidžianti tiek verslui, tiek gyventojams uždirbti papildomo pelno. Kylant palūkanoms už terminuotuosius indėlius atsiranda ir naujų sprendimų – „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo mokėti palūkanas už lėšas einamojoje banko sąskaitoje.

Kylant palūkanoms už terminuotuosius indėlius atsiranda ir naujų sprendimų – „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo mokėti palūkanas už lėšas einamojoje banko sąskaitoje.
Kylant palūkanoms už terminuotuosius indėlius atsiranda ir naujų sprendimų – „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo mokėti palūkanas už lėšas einamojoje banko sąskaitoje.
„Mano banko“ vadovė Giedrė Blazgienė.
„Mano banko“ vadovė Giedrė Blazgienė.
Kylant palūkanoms už terminuotuosius indėlius atsiranda ir naujų sprendimų – „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo mokėti palūkanas už lėšas einamojoje banko sąskaitoje.
Kylant palūkanoms už terminuotuosius indėlius atsiranda ir naujų sprendimų – „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo mokėti palūkanas už lėšas einamojoje banko sąskaitoje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2023, 4:16 PM, atnaujinta May 29, 2023, 9:51 AM

„Dirbdamos nuolat besikeičiančiomis sąlygomis, Lietuvos įmonės keletą pastarųjų metų prioritetą teikė laisvam lėšų disponavimui ir neskubėjo laisvų pinigų paversti pelną nešančiu aktyvu. Be to, kurį laiką visame pasaulyje už indėlius buvo taikomos nulinės arba net neigiamos palūkanų normos, – pasakoja „Mano banko“ vadovė Giedrė Blazgienė. – Tačiau dabar sąlygos pasikeitė iš esmės. Atsižvelgdamas į verslo poreikius, „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje pradėjo mokėti klientams 1,5 proc. palūkanų už pinigų likutį sąskaitoje.“

Apjungė dvi esmines verslui sąlygas: lankstumą ir pelningumą

G. Blazgienės teigimu, tokį sprendimą bankas priėmė atsižvelgdamas į klientų poreikius ir sulaukęs pozityvios reakcijos į naują galimybę. Daugelyje finansų įstaigų, norėdamos gauti pelno iš sąskaitoje turimų lėšų, verslo įmonės turi paversti jas terminuotuoju indėliu ir kurį laiką užšaldyti naudojimąsi jomis.

„Tačiau mes siūlome naujai pažvelgti į įmonių lėšų valdymą ir apjungėme dvi esmines verslui sąlygas: lankstumą ir pelningumą“, – teigia G. Blazgienė.

Pasak banko vadovės, nuo balandžio „Mano bankas“ už 50 tūkst. Eur ir didesnį likutį sąskaitoje moka klientams 1,5 proc. metinių palūkanų. Jei kurią nors dieną pinigų likutis sąskaitoje sumažėja ir nesiekia minėtos sumos, palūkanos už tą dieną neskaičiuojamos. O kai suma sąskaitoje vėl pasiekia arba viršija 50 tūkst. Eur, palūkanos vėl priskaičiuojamos ir kito mėnesio pradžioje papildo sąskaitą.

3,8 proc. metinių palūkanų už terminuotuosius indėlius pritraukia įmonių dėmesį

Norėdamos užsidirbti daugiau, įmonės turi papildomų galimybių – savo lėšas pavertusios terminuotaisiais indėliais, jos gali užsidirbti iki 3,8 proc. metinių palūkanų. Rinktis galima 12, 18 ir 24 mėn. laikotarpį.

„Mūsų taikomos 3,8 proc. palūkanos – labai konkurencingas pasiūlymas indėlių rinkoje, – atkreipia dėmesį „Mano banko“ vadovė. – Lietuvoje veikiančių bankų duomenimis, šiuo metu verslo įmonių lėšos bankų sąskaitose siekia beveik 10 mlrd. Eur. Įdarbinus bent pusę šios sumos, per metus galima gauti 190 mln. Eur papildomų pajamų.“

Pasak G. Blazgienės, specializuoto banko statusas suteikia galimybių greičiau ir lanksčiau priimti sprendimus, todėl „Mano bankas“ vienas pirmųjų Lietuvoje sureagavo į pasikeitusias pasaulines tendencijas ir pasiūlė Lietuvos įmonėms naujų galimybių.

Įmonėms „Mano bankas“ parengė visą pluoštą patrauklių pasiūlymų. Jų esmė – naujiems verslo klientams iki šių metų pabaigos suteikti galimybę naudotis banko paslaugomis nemokant administravimo mokesčio, perpus mažiau mokėti už pervedimus ir papildomai užsidirbti iš sąskaitose laikomų lėšų.

Tokia galimybe pasinaudojo daugiau kaip 27 metus Lietuvoje sėkmingai dirbanti bendrovė „OVC Consulting“, teikianti konsultavimo, tyrimų ir mokymo paslaugas. Šių metų pradžioje „OVC Consulting“ dalį bankinių operacijų ir savo lėšas perkėlė į „Mano banką“.

„OVC Consulting“ partneris ir konsultantas Mindaugas Grajauskas teigia, kad nuspęsdama dalį lėšų laikyti „Mano banke“, įmonė pirmiausia vertino jo patikimumą ir sąlygas.

„Siekdami įmonės sklandaus augimo ir stabilumo daug dėmesio skyrėme finansinei organizacijos sveikatai. Daugiau nei prieš metus priėmėme sprendimą kaupti ir efektyviai išnaudoti finansinį rezervą, – pasakoja M. Grajauskas. – Mums buvo svarbu, kad jis būtų likvidus ir prireikus galėtume juo greitai pasinaudoti, todėl dalį lėšų „įdarbinome“ kaip indėlį. Šiam sprendimui įtakos turėjo ir tai, kad šiuo metu indėlių palūkanos „Mano banke“ yra vienos patraukliausių rinkoje, o mūsų sutartys leidžia generuoti 3–4 proc. metinę grąžą.“

„OVC Consulting“ atstovo pasakojimu, papildomo patogumo naudotis „Mano banko“ paslaugomis suteikia tai, jog visus veiksmus – nuo sąskaitos atidarymo iki kasdienių operacijų ir indėlio pasidėjimo – galima atlikti internetu. Prireikus patarimo, padeda įmonei priskirtas vadybininkas, su kuriuo galima susisiekti telefonu arba susitikti „Mano banko“ biure.

Apie „Mano banką“: Vilniuje, Žvėryne įsikūręs „Mano bankas“ yra daugiau kaip 26 metų patirtį turinti finansų įstaiga, kuriai 2018 m. suteikta specializuoto banko licencija. Bankas teikia įvairias bankines paslaugas daugiau kaip 5,7 tūkst. verslo ir privačių klientų, kurių didžiąją dalį sudaro mažosios ir vidutinio dydžio įmonės. Bankas yra prisijungęs prie tarptautinių mokėjimo sistemų SWIFT, SEPA, TARGET2, todėl savo klientams gali pasiūlyti tarptautinius pervedimus visame pasaulyje. 2022 m. „Mano bankas“ įvykdė 160 proc. daugiau klientų inicijuotų SEPA ir SWIFT pervedimų nei 2021 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.