Planuojantiems kurti verslą tiesia pagalbos ranką: Užimtumo tarnyba skirs iki 13,5 mln. eurų

Žmonėms, planuojantiems kurti verslą, Užimtumo tarnyba šiemet skirs iki 13,5 mln. eurų. Pranešama, kad paraiškų priėmimo pirmasis etapas bus skelbiamas jau birželio pabaigoje.

Žmonėms, planuojantiems kurti verslą, Užimtumo tarnyba šiemet skirs iki 13,5 mln. eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Žmonėms, planuojantiems kurti verslą, Užimtumo tarnyba šiemet skirs iki 13,5 mln. eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 12:27 PM

Anot Užimtumo tarnybos vadovės Ingos Balnanosienės, į šią paramą šiais metais galės pretenduoti pandemijos metu ir po jos iki paraiškų atrankos paskelbimo (2023 m. III ketv.) bent kartą praradusieji darbą ar nutraukę savarankišką veiklą ir planuojantieji vykdyti kitą veiklą bedarbiai, taip pat – Užimtumo tarnyboje registruoti užimto asmens statusą turintys ir mažas pajamas (iki 814 eurų „į rankas“) gaunantys asmenys.

„Karas Ukrainoje, pandemijos iššūkiai privertė iš naujo pažvelgti į darbo procesus. Technologiniai sprendimai ir atsinaujinanti energetika – vieni svarbiausių klausimų, į kuriuos atsakymus turime rasti jau dabar. Paramos verslui pinigai bus nukreipti į naujus verslus ir darbo vietas, atsparias geopolitinėms krizėms“, – sakė I. Balnanosienė.

Tuo metu antrasis paraiškų atrankos etapas numatomas šių metų rudenį. Planuojama, kad šiais metais bus atrinktos 709 paraiškos, o jų finansavimui bus skirta iki 13,5 mln. eurų iš ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo. Darbo vietos turės būti įsteigtos iki kitų metų liepos. Tikimasi, kad priemonės ekonominė grąža sieks 18,7 mln. eurų.

Anot I. Balnanosienės, atnaujintame paraiškų vertinimo procese bus atsižvelgta į daugybę kokybinių parametrų.

„Finansavimo gali tikėtis tie, kurie turi ne tik svajonę, bet ir žino, kaip ją įgyvendinti. Šių naujovių prasmė – skatinti verslumą, kurti pridėtinę vertę, užtikrinti skaitmeninės ir žaliosios ekonomikos plėtrą bei kurti atsparias rinkos sukrėtimams darbo vietas“, – pažymėjo ji.

Primenama, kad parama darbo vietoms kurti yra nauja priemonė, kurios įgyvendinimas ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo lėšomis yra numatytas iki 2026 m. vidurio. Šios priemonės įgyvendinimui skirta 25 mln. eurų bei planuojama, kad bus sukurtos 1325 naujos darbo vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?