Aukščiausiasis Teismas: už neskaidriai vykdytus „Sodros“ viešuosius pirkimus kaltais pripažinti trys asmenys

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), atmetęs vieno iš nuteistųjų kasacinį skundą, padėjo tašką byloje, kurioje už neskaidriai vykdytus „Sodros“ viešuosius pirkimus buvo pripažinti kaltais trys asmenys, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Pasak LAT, kaltais buvo pripažintas „Sodros“ vedėjas Dainius Kumpis, privačios informacinių technologijų bendrovės vadovas ir šios bendrovės darbuotojas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pasak LAT, kaltais buvo pripažintas „Sodros“ vedėjas Dainius Kumpis, privačios informacinių technologijų bendrovės vadovas ir šios bendrovės darbuotojas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 4:51 PM

Pasak LAT, kaltais buvo pripažintas „Sodros“ vedėjas Dainius Kumpis, privačios informacinių technologijų bendrovės vadovas ir šios bendrovės darbuotojas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino, kad D. Kumpis, būdamas valstybės tarnautoju, „Sodros“ skyriaus vedėju, veikdamas kartu su suinteresuotais asmenimis – privačios informacinių technologijų bendrovės vadovu T. M., padėjusiu organizuoti neteisėtus veiksmus, ir šios bendrovės darbuotoju D. Z., padėjusiu organizuoti ir derinti planuojamų viešųjų pirkimų sąlygas, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir pareigas naudojo priešingai tarnybos interesams, skelbiama LAT pranešime.

Vilniaus miesto apylinkės teismas tris asmenis, kaltintus piktnaudžiavimu bei padėjimu piktnaudžiauti „Sodrai“ vykdant didelės vertės viešuosius pirkimus, susijusius su programinės įrangos ir jos aptarnavimo paslaugų įsigijimu, pripažino kaltais ir nubaudė skirtingo dydžio piniginėmis baudomis.

Anot LAT, teismo sprendimu D. Kumpis pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo ir nubaustas galutine 15 tūkst. eurų dydžio bauda. T. M. ir D. Z. pripažinti kaltais dėl piktnaudžiavimo bendrininkaujant ir nubausti atitinkamai 14 tūkst. ir 11 tūkst. eurų dydžio baudomis.

Teismas taip pat tenkino prašymą dėl civilinio ieškinio, iš trijų kaltinamųjų „Sodros“ naudai priteista didesnė nei 14 tūkst. eurų turtinė žala.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2016 m. pradžioje dėl 2015–2016 m. „Sodros“ vykdytų viešųjų pirkimų, įtarus, kad su būsimais pirkimų dalyviais viešųjų pirkimų sąlygos derinamos taip, kad pirkimus laimėtų viena konkreti įmonė, primena LAT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.