„PirkEU.LT“ geografija plečiasi: siuntas jau gabena ir iš Lenkijos

Daugeliui aktuali internetu užsienyje pirktų prekių pristatymo į Lietuvą paslaugos paklausa patvirtino sėkmingo verslo taisyklę: jei skubančiam šių dienų žmogui pasiūlysi paslaugą, kuri padeda sutaupyti laiko ir pinigų – neprašausi. O jei dar paslauga sparti, ja paprasta naudotis – verslo sėkmė užtikrinta. Šalys, iš kurių galima parsisiųsti pirkinius, sąraše – jau ir Lenkija.

 Kaunietis verslininkas Tomas Bacys.
 Kaunietis verslininkas Tomas Bacys.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 11:11 AM

Lietuvoje brangstant prekėms, populiarėja prekyba internetu: tūkstančiai tautiečių drabužių ir kitų reikalingų daiktų įsigyja pasaulinėse interneto praduotuvėse.

Kaunietis verslininkas Tomas Bacys, sukūręs lietuviams patogią internetu užsienyje pirktų prekių pristatymo paslaugą, toliau plečia paslaugų galimybes. Valstybių, iš kurių itin sparčiai atgabenami pirkiniai, sąraše – ne tik Vokietija, Anglija, bet jau ir Lenkija.

Tad šiose šalyse įsigijus kokybiškų prekių mažesnėmis nei Lietuvoje kainomis, įmanoma dar ir gerokai sutaupyti už pirkinių pargabenimą.

Įmanoma netgi ta pačia siunta, vienu gabenimu, sumokėjus tik už bendrą atgabentų prekių svorį, parsisiųsti skirtingose šalyse ir įvairiose interneto parduotuvėse įsigytus daiktus: nuo drabužių, vaistų, papuošalų, avalynės iki buitinės technikos ar baldų.

Didžiulio populiarumo sulaukęs projektas „išaugo” ir savo pavadinimą: siuntų pristatymo platforma „PirkDe” pakeitė „PirkEU”.

„Pirmoji šalis, iš kurios pradėjome teikti paslaugą, buvo Vokietija, tad projekto pavadinimas „PirkDe“ atitiko tuometę veiklą. Bet dabar, siuntų gabenimo paslaugai dar išsiplėtus, „PirkEU“ pavadinimas tiksliau atspindės veiklos specifiką, juolab kad galima ir tolesnė projekto plėtra į kitas šalis“, – sakė verslininkas.

Siuntų platforma: kaip veikia ir ką gali?

Sėkmingu verslu virtusi spartaus siuntų atgabenimo idėja T.Baciui kilo prieš keletą metų, pastebėjus, kad netgi tarptautiniai internetinės prekybos gigantai neteikia tiesioginės prekių pristatymo į Lietuvą paslaugos arba ji neadekvačiai brangi ir ilgai užtrunka.

Verslus kaunietis pasinaudojo šia niša ir įgyvendino įdomią idėją – įkūrė siuntų gabenimo platformą Vokietijos internetinėse parduotuvėse apsiperkantiems lietuviams. Kaip ji veikia?

Užsiregistravusiam svetainėje pirkėjui suteikiamas adresas Vokietijoje, kurį galima naudoti užsisakant prekes įvairiose šios šalies interneto parduotuvėse. Įsigytos prekės keliauja suteiktu adresu – į „PirkEU” sandėlį šioje šalyje, o iš sandėlio atgabenamos pirkėjams Lietuvoje. Tokiu pačiu principu šiandien veikia ir Anglijoje bei Lenkijoje įkurtos platformos.

Atsiimant pirkinius Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, už „PirkEU” paslaugą papildomai mokėti nereikia, o už siuntimą į kitus Lietuvos miestus skaičiuojama priemoka pagal prekės svorį.

Ne lėktuvu, bet...kone taip pat greitai

Paaiškėjo, kad su šia idėja jaunas verslininkas pataikė tiesiai į dešimtuką: klientų ėmė sparčiai daugėti jau pirmaisiais gabenimo platformos veiklos metais, o vėliau patenkintų užsakovų pageidavimai parodė ir tolesnes plėtros kryptis: pirmiausia Angliją, kurioje tūkstančiai tautiečių turi pamėgtas interneto parduotuves ir prekių ženklus, o dabar – jau ir mažomis kainomis bei didžiuliu prekių asortimentu pagarsėjusią Lenkiją.

„Jau pirmąją veiklos Lenkijoje savaitę pajutome didžiulį pirkėjų susidomėjimą: žmonės pirko drabužius, statybines medžiagas, baldus, įvairią buitinę techniką, siuntėsi maisto papildus. Kaina – kur kas mažesnė, o pirkiniai – kokybiški ir patikimi“, – dar vieno plėtros žingsnio sėkme džiaugėsi verslininkas.

Pirkinių pargabenimo verslui klestėti padeda ir itin spartūs pristatymo terminai. Štai siunta iš Anglijos atvyksta per dvi darbo dienas nuo sutartos išvažimo dienos. Vis dėlto populiariausia kryptimi, kuria į Lietuvą keliauja didžiausi pirkinių srautai, išlieka Vokietija. Pasak T.Bacio, tai lemia ne tik žema prekių kaina, išties „vokiška“ kokybė, bet ir sklandžiai veikianti prekių grąžinimo paslauga bei vadinamasis „ekspres pristatymas“, kai klientų prekės iš Vokietijos į Lietuvą nuo nustatytos išvežimo dienos atvežamos vos per vieną darbo dieną. „Kartais klientai net klausia, gal mes pirkinius lėktuvu atskraidiname“, – šyptelėjo verslininkas.

Tad akivaizdu: brangstant kainoms Lietuvoje, – „PirkEU“ jau laukia galimybės pristatyti jums įsigytus pirkinius iš Vokietijos, Anglijos ir Lenkijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.