Sėkmės istorija: tobulybės siekis atnešė pelningą verslą

Atsakomybė, įkvėpimas, jaudulys, džiaugsmas. Šiais keturiais žodžiais verslo pradžią apibūdina Sandra Čepulkauskienė, šįmet drauge su savo vyru Karoliu įkūrusi odontologijos kliniką Kaune.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 4:06 PM

Ko gero, įmonės „Dantų estetikos klinika” direktorė S. Čepulkauskienė pati nesitikėjo, kad žinios apie burnos higieną taps ne tik jos gyvenimo aistra, tačiau ir pajamų šaltiniu.

„Vaikystėje, kaip ir mano mama, svajojau tapti mokytoja ir visiškai savęs neįsivaizdavau dirbančios medicinos srityje. Mokykloje geriausiai sekėsi humanitariniai mokslai, o po abitūros egzaminų, tiesiog sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, buvau pakviesta studijuoti burnos higieną”, – šypsodamasi prisiminė S. Čepulkauskienė.

Dar studijų metais Sandra įsitikino sėdinti savo rogėse. „Man rūpėjo, kad galiu prisidėti prie žmonių sveikatos gerinimo, matyti jų nuoširdų dėkingumą ir motyvuoti juos rūpintis savo dantų ir burnos sveikata. Juk tai yra vartai į mūsų bendrą sveikatą! Svajonių turėti savo darbo kabinetą buvo jau tada”, – sako Sandra.

Ir Sandros svajonei buvo lemta išsipildyti, tačiau apie viską nuo pradžių.

– Nerti į odontologijos verslą nusprendėte ne viena. Kokie jausmai ir mintys buvo apėmusios vos pradėjus kurti verslą?

– Mano vyras Karolis – dantų technikas, jau dešimt metų vadovauja savo suburtai technikų komandai. Abu esame odontologijos srities specialistai, tad idėją dirbti komandoje brandinome jau seniai, o dabar džiaugiamės galėdami dirbti drauge. Tikiu, kad pirmi keli metai nebus lengvi, reikės nemažo įdirbio, norint užsitarnauti pacientų pasitikėjimą. Bet turėdami idėjų, judame pirmyn. O dėl jausmų, kurie ir dabar yra, tai pirmiausia atsakomybė prieš pacientus, darbuotojus ir net save.

– Verslo įkūrimui, o ypač odontologijos klinikai yra reikalingos nemažos lėšos. Iš kur jums pavyko gauti jų?

– Odontologijos klinikos įrengimui didžiąją dalį lėšų gavome iš kredito unijos pasiėmę lengvatinę „Verslumo skatinimo fondo 2014-2020“ paskolą, finansuojamą iš Europos socialinio fondo. Tai leido mums greičiau startuoti. Ilgą laiką ir labai atsakingai domėjomės įvairiomis finansavimo galimybėmis.

Daugeliu atveju būdavo reikalingas nemažas įnašas arba didelės vertės užstatas. Visgi mums idealiausiai tiko UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) administruojama paskola jaunam verslui. Tad sėkmingai paruošę visus dokumentus, kredito unijai pateikėme paraišką ir šį pavasarį palankesnėmis sąlygomis nei rinkoje gavome iki 25 000 Eur. paskolą.

– Kaip manote, kuo ES investicijos palengvina pradedančių verslininkų gyvenimą?

– Tai labai palengvina mokestinę naštą, galimybę susimažinti palūkanas ar susigrąžinti dalį darbuotojų darbo užmokesčio (red. gavę lengvatinę „Verslumo skatinimo 2014-2020“ paskolą, finansuojamą iš Europos socialinio fondo, turi galimybę pasinaudoti darbo užmokesčio kompensavimo priemone „Subsidijos verslo pradžiai“). Tai tikrai ypač svarbu pirmaisiais verslo gyvavimo metais.

– Ar nebuvo minčių verslą pradėti ne Lietuvoje, juk kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, mokesčių našta ne iš karto užgula pečius.

– Minčių apie emigraciją niekada neturėjau. Užsienyje tikrai galima uždirbti daugiau, bet aš savo darbu ir žiniomis noriu dalintis su Lietuvoje likusiais žmonėmis.

Be to, juk yra įvairių verslų, o investicijos būna skirtingos. Pasidomėjus tikrai įmanoma rasti finansavimo šaltinį ar rėmėją, kuriam jūsų idėja pasirodytų įdomi. Pvz., gal yra žmogus, kuris be nuomos mokesčio leistų naudotis patalpomis prekybai, o jums beliktų tik įsikurti. Tai jau galėtų būti nemaža pagalba verslo pradžiai. Dėl valstybės mokestinės sistemos pradedantiesiems verslininkams dar tikrai yra kur tobulėti. Bet galintiems pasinaudoti ES investicijomis, startas versle gali būti lengvesnis finansine prasme.

– O kas turint verslą šiandien yra sunkiausia?

– Ko gero, sunkiausia yra net ir išėjus iš darbo apie jį negalvoti, atsiriboti. Šimtu procentų to padaryti nepavyksta. Bet šeimoje esame sutarę, kad namie apie darbus nekalbame. Auginame du ikimokyklinio amžiaus berniukus, tai būdami kartu stengiamės savo dėmesį ir bendravimą skirti mažiesiems.

– O kaip konkurencija? Juk odontologijos klinikų Kaune tikrai netrūksta.

– Kauno mieste konkurencija yra didžiulė, tad pacientai gali laisvai rinktis. Bet kitų klinikų ar atskirai gydytojų odontologų, burnos higienistų, aš nelinkusi vadinti konkurentais. Man tai yra kolegos. Juk visi susitinkame kongresuose, pristatome savo praktinius darbus. Galų gale, juk būna situacijų, kuomet tenka pacientui su specifine problema, rekomenduoti apsilankyti pas kitą, galbūt geriau išmanantį tą sritį, profesionalą.

Tiesiog palinkėčiau patiems pacientams daugiau domėtis, ieškoti tikrų rekomendacijų ir nepabijoti konsultuotis pas skirtingus specialistus. Mes patys tam skiriame daug dėmesio – aktyviai reiškiamės socialiniuose tinkluose, bendraujame su pacientais jiems patogiausiu būdu. Naujienas ir aktualią informaciją publikuojame naujai sukurtoje mūsų interneto svetainėje.

– Kuo jūsų įmonė išsiskiria iš kitų?

– Kitaip nei dauguma odontologijos paslaugas teikiančių kabinetų ar klinikų, mes turime savo dantų protezų gamybos laboratoriją. Tai sutaupo paciento vizitų skaičių ir yra garantuojama aukščiausia kokybė. Be to, stengiamės prisidėti ir prie vaikų edukacijos. Mes ne pirmi vykdantys panašią iniciatyvą, bet turbūt bene vieninteliai, leidžiantys vaikams viską išbandyti praktiškai.

Kviečiame apsilankyti priešmokyklinio ir pradinukų amžiaus grupes, supažindiname su odontologijos klinika ir net dantų protezų gamybos laboratorija, kas vaikams atrodo kažkas nerealaus. Jie viską gali paliesti, paimti, apžiūrėti. Mūsų tikslas, kad vaikai susidarytų teigiamą nuomonę apie dantukų gydytojus ar gydymo procesą ir nejaustų baimės. Visi vaikučiai žingeidūs, patys daug išmanantys, o jei dar gali viską išbandyti praktiškai, tai nepamirštami įspūdžiai garantuoti.

– Kokį patarimą galėtumėte duoti verslininkui, kurio verslas iš pradžių neina lyg sviestu pateptas, kaip nepalūžti ir judėti į priekį?

– Visuomet atkreipiu dėmesį į kokybę. Nesvarbu, ar į daikto, maisto produkto ar paslaugų, bet tai turi būti atlikta kokybiškai. Kokybė darbe – vienas iš pamatinių sėkmingo verslo punktų. Be to, svarbu nebijoti ieškoti naujų pažinčių, suburti gerą komandą, kurioje visi vykdytų savo funkcijas, darytų tai, ką geriausiai sugeba. Vadovaujamės tokiais principais ir galime patikinti, kad ši strategija veikia.

– Kas šiandien jums leidžia sėkmingai vystyti verslą toliau?

– Mūsų klinikos sėkmė yra aukščiausios kokybės paslaugos ir tikrai profesionaliai dirbantys specialistai. Džiaugiamės visais kolektyvo nariais. Mes visi nuolat tobuliname savo žinias seminaruose, praktiniuose kursuose–, skaitome pranešimus konferencijose, ten pristatome ir savo gydymo rezultatus. Labiausiai motyvuoja ir skatina tobulėti – laimingi ir besišypsantys mūsų pacientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.