Sėkminga įmonės veikla šiauliečiams sukūrė daugybę darbo vietų

UAB „Vonin Lithuania“ generalinė direktorė Rūta Solovjova jau trečius metus sėkmingai vadovauja užsienio kapitalo įmonei Šiauliuose, kuri gamina žvejybinę įrangą. Ko gero, moteris nustebins ne vieną – šiandien Rūta šypsodamasi sako, kad bendrovės veikla nuo pirmųjų dienų buvo paženklinta sėkmės. Kaipgi šiai įmonei pavyksta judėti į priekį, siekti aukštumų ir nesustoti?

 UAB „Vonin Lithuania“ planuojama plėtra ir naujos darbo vietos.
 UAB „Vonin Lithuania“ planuojama plėtra ir naujos darbo vietos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-30 08:59

Gamybos plėtra sukūrė darbo vietų

2013-aisiais Farerų salų grupė „Vonin“ nusprendė Lietuvoje pradėti žvejybinių tinklų gamybą. Tačiau kodėl investuotojai savo veiklą plėtoti nusprendė Aukštaitijos regione, Šiauliuose?

„Iki tol bendrovei didžiąją dalį gaminių tiekdavo Azijos gamintojai, tačiau akcininkų netenkino pristatymo terminai bei sudėtinga logistika. Šiauliai buvo pasirinkti dėl patogios geografinės padėties bei patrauklių sąlygų įsikurti šio miesto pramonės parke“, – sako R. Solovjova.

UAB „Vonin Lithuania“ gamybą Šiauliuose pradėjo 2014-aisiais ir vos po dvejų metų akcininkai nusprendė plėsti gamybą. Prie esamo gamybinio 4 000 kv. m pastato prijungiant beveik 6 000 kv. m priestatą.

„Rekonstrukcijos darbams pasibaigus, 2,5 karto padidėjo gamybinis plotas, o tai leidžia ženkliai didinti gamybos apimtis“, – sako R. Solovjova.

Padidėjusi gamyba ne tik atnešė pelną, tačiau leido sukurti ir daugiau darbo vietų tiems, kam to reikia.

„Šiuo metu bendrovėje dirba 107 darbuotojai. Tačiau palaipsniui augame ir ateityje tikimės įdarbinti iki 250 darbuotojų“, – džiaugiasi Rūta.

Sėkmė lankė nuo pradžių

Kaip teigia Rūta, bendrovės veikla nuo pat jos įsteigimo buvo sklandi, prie to prisidėjo ir tinkamas Šiaulių savivaldybės požiūris į investuotojus.

„Buvo laiku priimta nemažai reikiamų sprendimų, nebuvo jokių didelių trukdžių. Visi mūsų planai buvo įgyvendinti tikslingai ir laiku“, – sako įmonės „Vonin Lithuania“ generalinė direktorė.

Tiesa, prie „Vonin Lithuania“ sėkmės istorijos nemažai prisidėjo ir Europos Sąjungos (ES) investicijos. Žvejybinių tinklų gamybos įmonė ne kartą kreipėsi į UAB „Investicijų ir verslo garantijas“ (INVEGA) dėl darbo užmokesčio kompensacijos pagal priemonę „Parama darbui“, finansuojamą iš Europos socialinio fondo lėšų. „Galimybė kompensuoti dalį darbuotojų darbo užmokesčio išlaidų mums leido sparčiai judėti į priekį. Įdarbinome ne tik patirties neturinčius jaunuolius iki 29 m., bet ir prisidėjome prie vyresnių nei 54 amžiaus asmenų užimtumo. Labai džiaugiamės šia galimybe“, – sako Rūta. Sėkmingos verslo paslaptis – patenkinti darbuotojai

Šiandien „Vonin Lithuania“ yra sparčiai auganti įmonė. Kaip pakartoti tokią pavydėtiną sėkmės istoriją? R. Solovjova įsitikinusi, kad sėkmingo verslo nepavyks sukurti, jeigu darbuotojai savo darbo vietoje nesijaus gerai.

„Galiu pasidžiaugti, kad mums pavyko suburti labai šaunų kolektyvą, kurio dėka sparčiai žengiame į priekį. Tikiu, kad vienas lauke yra ne karys, be geros komandos neįmanoma pasiekti aukštumų. Stengiamės, kad mūsų kolegos darbo vietoje nejaustų hierarchijos, nes tik tada darbai gali būti atlikti profesionaliai“, – sako R. Solovjova, pridurdama, jeigu ne imlūs ir darbštus darbuotojai, akcininkai po dviejų metų nebūtų priėmę sprendimo plėsti gamybinę veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.