Nusprendė mesti samdomą darbą ir įkūrė pelningą verslą

Mažais žingsneliais iki didelio tikslo. Taip būtų galima apibūdinti tauragiškio Gintaro Kalkiaus įmonės UAB „Ginrasa“ istoriją.

 UAB „Ginrasa“ vadovas G. Kalkius: Tauragėje gimiau ir užaugau, tad neturėjau nė minties verslą kurti kitur.
 UAB „Ginrasa“ vadovas G. Kalkius: Tauragėje gimiau ir užaugau, tad neturėjau nė minties verslą kurti kitur.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2017, 9:57 AM

Iki 2008-ųjų Gintaras dirbo samdomu darbuotoju, tačiau vieną dieną vyras nusprendė čiupti jautį už ragų ir įkurti nuosavą verslą.

„Iki tol buvau įkūręs mažą įmonę, kuri užsiiminėjo baldinių plokščių prekyba, o vėliau į galvą šovė mintis užsiimti ne tik jų prekyba, tačiau ir apdirbimu pagal kliento poreikius“, – sako G. Kalkius.

Produkcija domisi ir užsieniečiai

Nors iš pradžių apie įmonę „Ginrasa“ žinojo tik mažas vietinių baldininkų ratelis, tačiau per kelerius metus kompanijai pavyko susikurti žinomą vardą ir dabar klientai plūsta ne tik iš kitų Lietuvos miestų, tačiau ir iš užsienio.

„Savo veiklą pradėjome nuo minimalių užsakymų, o dabar klientams galime pasiūlyti labai platų baldinių plokščių ir stalviršių asortimentą, tad ir paklausa gerokai išaugo. Tiesa, bendraujame su 95 proc. importuotojų iš Lietuvos. Jie produkciją veža iš Vokietijos, Austrijos, Italijos, Lenkijos ir Latvijos“, – džiaugiasi G. Kalkius.

Tačiau kodėl įmonę nuspręsta įkurti būtent Tauragėje, o ne didesniame Lietuvos mieste, kur klientų ratas galėtų būti dar didesnis?

„Tauragėje gimiau ir užaugau, čia gyvena mano šeima, bičiuliai. Šis miestas man labai artimas ir brangus, tad neturėjau nė minties verslą kurti kitur. Su tauragiškiais susišnekėti yra lengviau nei su didmiesčio gyventojais“, – šypsosi Gintaras.

Sėkmingas verslas – laimingi darbuotojai

Verslininkas iš Tauragės mano, kad dirbant kiekvieną darbą svarbu įdėti nemažai pastangų, tik tada laimingi galės būti ir vadovai, ir darbuotojai.

„Kai dirbau samdomu darbuotoju, žmonės dažnai manęs klausdavo, kodėl taip neriuosi iš kailio. Tačiau aš esu įsitikinęs, kad visiškai nesvarbu, ar esi įmonės vadovas, ar paprastas darbuotojas, visais atvejais turi stengtis. Jeigu verslas juda sėkminga linkme, darbuotojai irgi bus laimingi“, – teigia įmonės „Ginrasa“ vadovas.

O kaip pačiam Gintarui pavyksta plėtoti sėkmingą verslą?

„2013-aisiais dalyvavome Darbo biržos užimtumo projekte. Gavome paramą steigti naujas darbo vietas, įsigijome reikalingos įrangos. Prie mūsų plėtros nemažai prisidėjo ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) administruojamos priemonės. Iš kredito unijos pasiėmę Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamą lengvatinę „Verslumo skatinimo fondo“ (red. šiuo metu teikiamos paskolos iš „Verslumo skatinimo 2014-2020“ fondo) paskolą, gavome ne tik INVEGA garantiją, bet ir susigrąžinome dalį paskolos palūkanų (red. priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“, finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis). Dar viena nemaža paskata tapo galimybė kompensuoti dalį darbuotojams tenkančio darbo užmokesčio pagal priemonę „Parama darbui“, finansuojamą iš Europos socialinio fondo. Būtent tai leido mums sėkmingai startuoti ir judėti į priekį. Galbūt savo lėšomis nebūčiau išdrįsęs pradėti verslo, nes investicijų reikėjo tikrai nemažai“, – prisimena G. Kalkius.

Sėkmės paslaptis – pagarba darbuotojams

Verslus vyras yra įsitikinęs, kad norint pradėti plėtoti sėkmingą verslą, labai svarbu garbingai elgtis ne tik su klientais, tačiau ir su darbuotojais.

„Tik tada, kai darbuotojas bus gerbiamas, jis norės dirbti ir atiduodi dalelę savęs, stengtis vardan bendro tikslo, o vadovas turi būti pavyzdys savo darbuotojams“, – sako Gintaras.

Net ir sėkmingiausiame versle pasitaiko klaidų, tačiau galbūt egzistuoja receptas, kaip galima jų išvengti?

„Klaidų, ko gero, neišvengsi, iš jų mokomės. Galima galvoti, kad galbūt vieno ar kito žingsnio nereikėjo žengti, tačiau jų nežengęs, manau, nebūčiau to supratęs. Esu įsitikinęs, kad klaidos leidžia įgyti naudingos patirties ir tikriausiai nerasite verslininkų, kurie nebūtų apsiėję be jų“, – sako įmonės direktorius G. Kalkius.

Tačiau kaipgi pakartoti tokią sėkmę kaip Gintaro?

„Neužtenka turėti labai daug kantrybės, reikia laikytis duoto žodžio: klientams, darbuotojams, partneriams, tiekėjams. Sutarčių pasirašymas ne viską lemia, svarbiausia, išlikti sąžiningam. Net ir turint verslą svarbu nepamiršti žmogiškumo“, – įsitikinęs G. Kalkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.