Sėkmės skaičius penki. Kaip panevėžietei pavyko sukurti sėkmingą verslą?

Skaičius penki verslininkei Dovilei Aleksienei atnešė sėkmę. „Tai buvo penktoji mano verslo idėja“, – šypsodamasi prisimena Panevėžyje gyvenanti moteris, įkūrusi įmonę UAB „DoliOp“.

 UAB „DoliOp“ įkūrėja D. Aleksienė: idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.
 UAB „DoliOp“ įkūrėja D. Aleksienė: idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.
 UAB „DoliOp“ įkūrėja D. Aleksienė: idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.
 UAB „DoliOp“ įkūrėja D. Aleksienė: idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.
 UAB „DoliOp“ įkūrėja D. Aleksienė: idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.
 UAB „DoliOp“ įkūrėja D. Aleksienė: idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 12:57 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:21 PM

Dovilė ir jos komanda turi keturių žodžių šūkį, puikiai apibūdinantį jos įkurtą vaikų žaidimų kambarį „Voro bokštas“ – „Mes už gražias šventes“.

„Jei yra vaiko gimtadienis – jį ir jo tėvelius turi supti malonus draugiškas kolektyvas, švari jauki žaidimų erdvė, gražiai papuoštos salės, laiku pristatytos gimtadienio vaišės. Jei yra parduotuvės atidarymas – mūsų balionų pynės turi būti laiku pritvirtintos, jei yra personažo iškvietimas į namus – personažas turi suteikti daug džiaugsmo vaikui“, – įsitikinusi jau beveik trejus metus sėkmingam verslui vadovaujanti Dovilė.

Idėja gimė dėl vaikų nusivylimo

Baisu kurti verslą gali būti tuomet, kai kažko nežinai, tačiau dešimtmečio darbo patirtis banke D. Aleksienę buvo išmokiusi skaičiuoti, prognozuoti numatant keletą žingsnių į priekį.

„Jokios baimės nebuvo – buvau tikra. Stipriai padėjo ir vyras – jis inžinierius, projektuotojas, galėjo pasiūlyti įdomių idėjų, kaip maksimaliai išnaudoti pasirinktų patalpų erdves, padėjo išsireikalauti iš gamintojų tai, ko reikia ir kaip reikia“, – sako verslininkė.

Tiesa, idėja įkurti vaikų žaidimų kambarį gimė netikėtai.

„Besilaukdama antro vaikelio, su pirmagime užpūškavusi į žaidimų kambarį, esantį 4–ame aukšte, išgirdau, kad jis rezervuotas gimtadieniui ir turime išeiti. Mažylei plyšo širdis, o man, net neatsikvėpus, teko pūškuoti atgal. Taip gimė idėja įkurti didelį vaikų žaidimų kambarį, kuriame tilptų visi: užsukę pažaisti neplanuotai ir švenčiantys asmenines šventes. Šiandien organizuojame smagiausius gimtadienius Panevėžyje, teikiame personažų (animatorių), veidukų piešimo paslaugas, darome balionų dekoracijas, pynes, gaminame pinjatas (red. rankų darbo žaislai, su įdedama staigmena viduje, pvz., saldainiais), turime teminės gimtadienio atributikos parduotuvę“, – pasakoja Dovilė.

Verslui padėjo gauta lengvata

Versli moteris prisipažįsta, kad norint padaryti didelį, įdomų žaidimų kambarį reikėjo nemažai lėšų. Todėl Dovilė susirado verslo partnerę, o dalį lėšų pasiskolino iš banko.

„Europos Sąjungos investicijos taip pat padėjo – kompensavome dalį paskolos palūkanų (red. priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“, finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis). Jei laiku pasinaudoji tinkamomis investicijomis, tai tikrai padeda. Palūkanas kompensavome tik tris mėnesius, nes baigėsi priemonei skirtas biudžetas. Tad suma už susigrąžintas palūkanas mūsų verslo sėkmei nebuvo itin reikšminga, tačiau svarbi. Gavome gerą pamoką, kaip tai veikia . Tikimės suspėti laiku pasinaudoti sekantį kartą“, – sako D. Aleksienė.

UAB „DoliOp“ įkūrėja priduria, kad šiuo metu taip pat naudojasi kita Europos socialinio fondo lėšomis finansuojama darbuotojų darbo užmokesčio kompensavimo priemone „Parama darbui“. „Esame įdarbinę darbo patirties neturinčią merginą bei vyresnę nei 54 m. amžiaus moterį, kuri pastaruosius 6 mėn. neturėjo darbo. Smagu, kad ir mes prisidedame prie užimtumo skatinimo, ir kad yra tokios priemonės, lengvinančios darbo patirties neturinčių asmenų įsitraukimą į darbo rinką“, – tikina D. Aleksienė.

Laimę teikia krykštaujantys vaikai

Ko gero, nė vieno verslo įkūrimas neapsieina be klaidų. Jeigu Dovilė bent trumpam galėtų grįžti į praeitį, ji greičiau pradėtų ieškoti darbuotojų.

„Suburti gerą komandą ir ją apmokyti atima nemažai laiko, tačiau šiandien aš beprotiškai laiminga. Dievinu ta, ką darau, turiu nuostabią verslo partnerę ir draugišką, geranorišką kolektyvą, juk vienas lauke – ne karys. Be jų negalėčiau realizuoti naujų idėjų ar net susitvarkyti su esama veikla“, – šypsosi D. Aleksienė.

Dovilę džiugina ne tik sėkmingai besiklostantis verslas, tačiau ir galimybė vaikams suteikti laimės.

„Mane kaskart džiugina, kai matau tūkstančius vaikų raudonais žandukais, kai girdisi jų krykštavimas ir bildesys karstyklėse, kai tėveliai padėkoja už gražiai papuoštą erdvę ir smagų jų atžalos gimtadienį. Juk dėl kiekvieno stengiesi gal net labiau, nei stengtumeisi dėl savęs“, – teigia verslininkė.

Nors šiandien Dovilė ir laiminga, tačiau užsimena, kad kartais su nostalgija prisimena metą, kai galėjo išeiti iš darbo 17 valandą ir daugiau dėl darbų nekvaršinti galvos.

„Su verslu tenka gyventi 365 dienas metuose, 24 valandas per parą, tačiau mane džiugina laisvė priimti sprendimus. Tiesa, kartais vis dar yra sunku deleguoti darbus ir atsakomybes kitiems. Visada atrodo, jog pats padarysi greičiau ir geriau, bet para turi tik 24 valandas, o namuose dar du dėmesio išsiilgę vaikai“ , – atvirauja versli moteris.

Kaip pakartoti tokią sėkmės istoriją, kaip D. Aleksienės? Dovilė yra įsitikinusi, kad jeigu verslininkas tiki savo idėja ir turi aiškų veiksmų planą, viskas turėtų klotis sėkmingai. Tiesa, anot moters, svarbu ir plačiai atmerkti akis ir kelyje pastebėti daugybę galimybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.