Paskelbtas turtingiausias verslininkas istorijoje – galėtų tapti įkvėpimu lietuviams

 „Amazon.com“ įkūrėjas Jeffas Bezosas tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje, pranešė „Bloomberg“.

 Jeffas Bezosas įsitikinęs, kad versle svarbiausia kantrybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Jeffas Bezosas įsitikinęs, kad versle svarbiausia kantrybė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nors kitur galima rasti ir pigesnių prekių, susikūrė milžiniškas ištikimų „Amazon“ klientų, kuriems tai jau nebesvarbu, ratas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nors kitur galima rasti ir pigesnių prekių, susikūrė milžiniškas ištikimų „Amazon“ klientų, kuriems tai jau nebesvarbu, ratas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 6:32 AM

Metų pradžioje jo kapitalas pasiekė 105,1 mlrd. dolerių (daugiau kaip 88,082 mlrd. Eur). Be „Amazon“, milijardieriui priklauso „The Washington Post“ leidykla ir privati aerokosminė agentūra „Blue Origin“.

Dabartiniu metu internetinės platformos „Amazon.com“ akcijos vertė siekia 1246 dolerius (1044,25 Eur), ir tai yra istorinis maksimumas tokio pobūdžio verslui. J. Bezosui priklauso 79 mln. akcijų.

Antroji vieta turtingiausių žmonių reitinge atiteko kompanijos „Microsoft“ įkūrėjui Billui Gatesui – jo turtas vertinamas 93,3 mlrd. dolerių (78,193 mlrd. Eur). Trečias yra investuotojas Warrenas Buffetas su 87,2 mlrd. dolerių (73,08 mlrd. Eur). Ketvirtoje vietoje įrašytas „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas (jo kapitalas – 77,5 mlrd. dolerių, arba 64, 95 mlrd. Eur), o penktoje – buvęs kompanijos „Inditex“ vadovas Amancio Ortega“ (76 mlrd. dolerių, arba 63,694 mlrd. Eur).

Susumavę šių penkių žmonių valdomą turtą gausime įspūdingą sumą – 433,1 mlrd. dolerių, arba beveik 362,974 mlrd. eurų.

Įdomu tai, kad dar prieš pusantrų metų šiandieninis turtingiausias žmogus pasaulyje turtuolių sąraše buvo tik 15 vietoje su 38.5 mlrd. dolerių.

Ne veltui vienas iš šio verslininko gyvenimo principų yra: „Būk kantrus“. Pasak jo, niekas nepasidaro per vieną naktį, gerų rezultatų galima pasiekti tik per tam tikrą laiką.

Kai J.Bezoso „Amazonė“ buvo dar tik sumanyta, jam teko skolintis pinigų iš giminaičių ir draugų, kad galėtų persikelti į Sietlą.

Kompanijos veiklą jis pradėjo, įsikūręs savo garaže.

Jei pasižvalgytume po pasaulį, pamatytume, kad nuo nulio pradėjo nemažai šiandien garsių verslininkų, įskaitant ir lietuvius. Jie galėtų tapti įkvėpimo šaltiniu ir kelrode žvaigžde visiems dejuojantiems ir valdžią keiksnojantiems tautiečiams.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.