Panevėžiečio užsispyrimas atnešė sėkmę versle

Veržli, atsakinga, tobulėjanti ir niekada nepasiduodanti. Taip būtų galima apibūdinti jau dvylika metų gyvuojančią įmonę UAB „Dailanga“. Nors langų gamybos verslui vadovaujančiam Daliui Klimui per šį netrumpą laikotarpį teko patirti ir karšto, ir šalto, vyras šypsodamasis sako, kad svarbiausia – nepasiduoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2018, 11:05 AM

Verslo pradžia – stulbinanti

2005-aisiais „Dailanga“ buvo įkurta Marijampolėje, tačiau vos po trejų metų įmonė išsiplėtė ir duris atvėrė Panevėžyje, o tai suteikė galimybę dirbti visoje Panevėžio apskrityje. Tačiau ar nebuvo baimės sukurti verslą? Juk visuomet yra rizika, kad, deja, tačiau gali ir nepasisekti.

„Kai mano brolis įkūrė langų gamybos įmonę Marijampolėje, buvo jaučiama stipri produkcijos paklausa, tad galima sakyti, kad rizika buvo menka. Tuo metu svarbiausia buvo įlipti į reikiamą traukinį“, – prisimena Dalius.

Ir išties, įlipusi į reikiamą traukinį Daliaus vadovaujama įmonė verslo įkūrimo pradžioje išgyveno tikrą aukso amžių.

„Iš pradžių viskas klostėsi tiesiog puikiai. Mūsų verslo pradžioje vyko gyvenamųjų namų renovacijos, žmonės buvo ištroškę naujovių ir pokyčių, tad senus langus drąsiai keitė į naujus, plastikinius. Jų kokybiškumas masiškai žavėjo“, – linksmai atsiminimais dalijasi D. Klimas.

Juodasis etapas

Tačiau ne veltui sakoma, kad geri dalykai netrunka amžinai. 2008-aisiais Daliaus valdoma įmonė turėjo susigrumti ir su ne tokiais maloniais dalykais.

„2008-aisiais siautusi ekonominė krizė daugelį įmonių privertė nutraukti savo veiklą. Sunkmečio laikotarpis palietė ir mus. Dvi statybų įmonės užsisakė langus iš mūsų ir bankrutavo. Deja, tačiau mums liko nesumokėta gana nemaža pinigų suma. Be to, buvome pasiėmę paskolą iš Šiaulių banko. Atsidūrėme keblioje situacijoje, tačiau Europos Sąjungos investicijos padėjo mums išsikapstyti ir vėl pakilti. Pasinaudoję UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) administruojama dalinio palūkanų kompensavimo priemone, finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo, susigrąžinome dalį palūkanų už verslui pasiskolintas lėšas ir tai mums leido vėl atsistoti ant kojų, – pasakojo D. Klimas.

Sėkmingo verslo paslaptis – patirtis

Įmonę valdantis vyras prisipažįsta, kad turint nuosavą verslą negali sau leisti pernelyg atsipalaiduoti.

„Apie verslą galvoju ir dienomis, ir naktimis. Negali būti tikras, kad klientai laiku atsiskaitys. Būsiu atviras, ne sykį buvau pagalvojęs apie įmonės uždarymą, tačiau šiam verslui esu atidavęs labai daug savęs. Tiesa, nenorėčiau nuvilti ir savo darbuotojų, su kuriais tą verslą ir užauginome“, – šypteli D. Klimas.

Nors atitrūkti nuo darbų dvylika metų langų gamybos versle besisukantis Dalius stipriai ir negali, tačiau verslus vyras gali pasidžiaugti, kad jo klientai gali gauti aukštos kokybės gaminius ir paslaugas už konkurencingą kainą.

„Profesionalios specialistų konsultacijos ir laiku bei kokybiškai atliekami montavimo darbai leidžia mums judėti į priekį. Mes siūlome tai, kas modernu, technologiškai patikima bei užtikrina klientų saugumą ir komfortą“, – sako D. Klimas.

Šiandien Dalius yra laimingas, nes sunkus etapas liko užnugaryje, „Dailangos“ produkcija džiaugiasi ne tik lietuvaičiai, tačiau ir Norvegijos bei Švedijos gyventojai.

„Tikimės, kad tai tik pradžia, ir eksportas į užsienį išaugs“, – kukliai tarsteli D. Klimas.

Tačiau kaip pakartoti tokią D. Klimo sėkmę?

„Kai tame pačiame versle sukiesi ne pirmus metus, kai kurie dalykai tampa vis geriau suprantami, patirtis daro savo. Nuolatinis bendravimas su tiekėjais leidžia mums kurti laiko patvirtintus santykius. O pradedantiesiems verslininkams, kurie ketina užsiimti panašiu verslu į maniškį, patarčiau gerai atsirinkti įmones ir tiekėjus, su kuriais bendradarbiausite“, – pataria Dalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.