Sėkmingą verslą sukurti padėjo šeimos tikėjimas

„Minčių pradėti kurti verslą užsienyje nebuvo, nepaisant ten esančių geresnių sąlygų. Džiaugiuosi verslą turėdamas Lietuvoje“, – optimistiškai pokalbį pradeda UAB „Rimbalda“ vadovas Rimantas Valasevičius. Verslininkas šiandien bendradarbiauja su aukščiausius įvertinimus turinčiais baldų gamintojais bei tiekėjais iš visos Lietuvos bei Lenkijos. Kaip marijampoliečiui per kelerius metus pavyko sukurti klestintį verslą?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 12:45 PM

Padėjo šeimos palaikymas

Iš pradžių Rimantas užsiiminėjo baldų prekyba ir šioje veikloje jam labai gerai sekėsi, tad vyras nusprendė, kad pats metas žengti žingsnį į priekį ir pradėti baldų gamybą bei įkūrė baldų saloną UAB „Rimbalda“.

„Geriau pažinus šį verslą ir išanalizavus rinką, pamatėme, kad daugumai klientų yra reikalingi individualūs sprendimai. Taip man ir mano žmonai gimė idėja pradėti nestandartinių baldų gamybą. Vos tik suradę įmonei tinkamas patalpas, ėmėme ieškoti galimybių, kaip savo idėją paversti realybe. Panašu, kad mums pavyko“, – šypsosi R. Valasevičius.

Tiesa, R. Valasevičius atskleidžia, kodėl verslą pradėti nusprendė būtent Marijampolėje. „Marijampolė – mano gimtasis miestas, tad verslą norėjau kurti būtent čia“, – sako Rimantas.

Tačiau ar Rimantas ir jo žmona negalvojo, jog verslas gimtinėje gali nepasisekti? „Visada buvo dvejonių, įvertinome visus galimus rizikos faktorius, tačiau didelis noras dirbti sau, turėti šeimos verslą buvo stipresnis už visas baimes. Šeima visada skatino ir tebeskatina eiti į priekį“, – pasakoja verslininkas.

Padėjo ES investicijos

Lietuvoje yra gajus požiūris, jog kurti savo verslą yra labai sunku, mat iš karto reikia turėti nemažai savo lėšų“ be to vėliau tenka mokėti ir didelius mokesčius. Kaip ir kiekvienam pradedančiam verslininkui, R. Valasevičiui tokių lėšų irgi reikėjo. „Iš pradžių kreipėmės į banką, o 2016-aisiais pasinaudojome dalinio palūkanų kompensavimo priemone, finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo. Šiuo metu UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) dengia 95 proc. paskolos palūkanų. Tai padeda lengviau planuoti verslo plėtrą“, – aiškina verslininkas.

Baldų įmonėje iš pradžių dirbo vos keturi darbuotojai, šiandien jų yra 16-ika, tačiau, nepaisant įmonės augimo, Rimantas neslepia, kad buvo visko.

„Kiekviename versle, ko gero, nepavyksta išvengti klaidų. Su sunkumais tenka susidurti kasdien. Pavyzdžiui, vis didėjanti konkurencija. Norėdamas išlikti versle, turi būti išskirtinis, mes būtent to ir siekiame“, – sako R. Valasevičius.

Sėkmės paslaptis – sunkus darbas

Per kelerius metus Rimanto valdoma baldų įmonė tapo žinoma ne tik Marijampolėje, tačiau ir visose Lietuvoje. Kaip pakartoti R. Valasevičiaus sėkmę?

„Kiekviena įmonė turi būti unikali. Mūsiškė užsiima ne tik baldų prekyba, bet ir gamyba, todėl kiekvienam klientui galime pasiūlyti jam labiausiai tinkanti sprendimą. Be to, reikia tikėti savimi ir tai, ką darai, niekada nepasiduoti ir nenuleisti rankų net ir tada, kai jos svyra žemyn.

Jeigu šiandien nesiseka, nereiškia, kad taip bus ir rytoj. Be to, nereikia laukti, kol sėkmė netikėtai aplankys, viskas yra pasiekiama sunkiu darbu“, – įsitikinęs verslininkas iš Marijampolės.

Ką Rimantas galėtų patarti pradedantiems verslininkams? „Norint įkurti sėkmingą verslą reikia aiškiai žinoti, ko nori, atsiduoti darbui. Mūsų verslo sėkmė – dėmesys kiekvienam klientui“, – teigia R. Valasevičius.

Sėkmingą įmonę valdantis Rimantas užsimena apie galimybę įkurti dar vieną verslą. „Galbūt vieną dieną“, – mįslingai šypsosi R. Valasevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.