Lietuvė su vyru prancūzu metė darbą Škotijoje ir įkūrė verslą Panevėžyje

Gali skambėti neįtikimai, tačiau Panevėžyje verslą pradėjusi lietuvė sako, kad čia sąlygos kur kas geresnės nei Liuksemburge ar Londone. Ji po 5-erių metų emigracijos su vyru prancūzu metė darbus tarptautinėse kompanijose ir gyventi bei kurti verslą pasirinko Panevėžį.

 Paskui žmoną į Lietuvą atvykęs prancūzas teigė, kad mažesnė šalis ir miestas yra kur kas patrauklesni ne tik verslauti ir atidaryti savo kavinę, bet ir auginti vaikus.<br>Stop kadras
 Paskui žmoną į Lietuvą atvykęs prancūzas teigė, kad mažesnė šalis ir miestas yra kur kas patrauklesni ne tik verslauti ir atidaryti savo kavinę, bet ir auginti vaikus.<br>Stop kadras
 Šiandien šeimos kavinė veikia jau 1,5 metų ir, kaip sakė šeimininkai, ji niekada nedirbo nuostolingai.<br>Stop kadras
 Šiandien šeimos kavinė veikia jau 1,5 metų ir, kaip sakė šeimininkai, ji niekada nedirbo nuostolingai.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Ramanauskienė, „Lietuvos ryto televizija“

Jul 16, 2018, 3:19 PM, atnaujinta Nov 20, 2019, 10:35 AM

Paskui žmoną į Lietuvą atvykęs prancūzas teigė, kad mažesnė šalis ir miestas yra kur kas patrauklesni ne tik verslauti ir atidaryti savo kavinę, bet ir auginti vaikus.

Panevėžyje įsikūrusios naujos kavinės savininkė Aurelija Butautaitė kalbėjo, kad vienas pagrindinių faktorių, kuriame Lietuvos mieste vystyti verslą, buvo finansai.

„Mes turėjome tam tikrą biudžetą ir norėjome kažką nuveikti. Pasirinkimas buvo grįžti į Lietuvą arba grįžti į Liuksemburgą. Atsižvelgiant į Liuksemburgo nuomos kainas, mūsų biudžetas būtų padengęs tik pirmų šešių mėnesių nuomą.

O štai Lietuvoje iš to paties biudžeto galėjome sau leisti metus pasiruošti verslui, išsinuomoti patalpas, pasidaryti remontą. Tai buvo pagrindinis faktorius“, – paklausta, kodėl pasirinko būtent Lietuvą, sakė A.Butautaitė.

Šeima teigė, kad pasirinkti, kuriame mieste vystys verslą, nebuvo labai lengva.

„Mes gyvenome Glazge, Škotijoje, nusprendėme grįžti namo ir pasirinkome Lietuvą. Atvažiavę čia dairėmės, kuriame mieste pradėti verslą. Pasirinkome Panevėžį ir šią vietą, nes ji – centrinėje aikštėje, ir yra tai, ko norėjome“, – pasakojo kavinės įkūrėjas Christophas Pfeilstueckeris, o žmona pridūrė, kad buvo apsvarstytas ir Klaipėdos bei Kauno variantas.

Anksčiau Ch.Pfeilstueckeris dirbo ir gyveno labai dideliuose miestuose, todėl teigė nuo jų tiesiog pavargęs: „Norėjau gyventi mieste, kur žmonės vieni kitus pažįsta“.

Tiesa, pora neslepia, kad buvo ir tokių, kurie juos bandė atkalbėti grįžti į Lietuvą.

„Iki kavinės atidarymo buvo labai daug žmonių, kurie sakė: „Pradėsi dirbti valdišką darbą, tu suprasi, nes kavinės tikrai neatsidarysi. Tau nereikėjo grįžti į Lietuvą. Pamatysi, kaip čia viskas yra“, – apie kitų atkalbinėjimus pasakojo A.Butautaitė.

Šiandien šeimos kavinė veikia jau 1,5 metų ir, kaip sakė šeimininkai, ji niekada nedirbo nuostolingai. Taip pat kavinėje – gausu knygų, kurių dalį čia atsivežė šeima, o dalį, kaip pasakojo, sunešė patys klientai.

„Taip, didžioji dalis mūsų. Bet tai yra tokia neįtikėtina istorija. Mūsų kartais kas nors klausdavo: „Ar nebijote palikti daiktų, nes juos išneš?“ Čia viskas vyksta atvirkščiai – ateina žmogus ir sako, man nebetelpa knygos bute, gal norite priimti. Labai didelė dalis tų knygų mums padovanota“, – džiaugėsi A.Butautaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.