Paskelbė turtingiausią pasaulio žmogų: jo turtas – per 150 mlrd. JAV dolerių

Elektroninės prekybos milžinės Amazon.com įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezosas vėl pripažintas turtingiausiu pasaulio gyventoju – jo turto vertė, agentūros „Bloomberg“ duomenimis, viršijo 150 mlrd. JAV dolerių.

J.Bezosas dabar yra turtingiausias žmogus šiuolaikinėje istorijoje, nes jo turtas dabar yra vertas daugiau negu 1999 metais Billo Gateso turėtas turtas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
J.Bezosas dabar yra turtingiausias žmogus šiuolaikinėje istorijoje, nes jo turtas dabar yra vertas daugiau negu 1999 metais Billo Gateso turėtas turtas.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 11:03 AM, atnaujinta Jul 17, 2018, 11:04 AM

Be to, J.Bezosas dabar yra turtingiausias žmogus šiuolaikinėje istorijoje, nes jo turtas dabar yra vertas daugiau negu 1999 metais Billo Gateso turėtas turtas, pakoreguotas dėl infliacijos. „Microsoft“ įkūrėjo turto vertė tuomet šiek tiek viršijo 100 mlrd. JAV dolerių, o tai dabartiniais pinigais sudaro maždaug 149 mlrd. JAV dolerių.

J.Bezosui liko viršyti vos vieną rekordą – turto ir JAV bendrojo vidaus produkto (BVP) santykio, rašo CNBC.

Johno Rockefellerio, pirmojo JAV istorijoje milijardieriaus, turto vertė XX-ojo amžiaus pradžioje sudarė maždaug 2 proc. JAV BVP. Jam pasivyti, „Amazon“ vadovui reikia turėti apie 350 mlrd. JAV dolerių.

Pasaulio milijardierių sąrašo viršūnėje J.Bezosas atsidūrė dėl spartaus „Amazon“ akcijų kurso kilimo – nuo metų pradžios įmonės kapitalizacija padidėjo 55 proc. iki 880 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.