Į Vilnių ateina dar viena IT kompanija: sukurs 200 darbo vietų

„MERA“ – pasaulinė programinės įrangos paslaugų tiekėja su būstine Ciuriche, paskelbė apie padalinio Vilniuje atidarymą. Per kelerius metus įmonė planuoja įdarbinti daugiau kaip 200 programinės įrangos kūrėjų.

 Šio centro atidarymas yra „MERA“ plėtros strategijos, nukreiptos į 45 proc. bendrovės pajamų generuojančią Europos rinką, dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Šio centro atidarymas yra „MERA“ plėtros strategijos, nukreiptos į 45 proc. bendrovės pajamų generuojančią Europos rinką, dalis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Šio centro atidarymas yra „MERA“ plėtros strategijos, nukreiptos į 45 proc. bendrovės pajamų generuojančią Europos rinką, dalis.<br> 123rf.com nuotr.
 Šio centro atidarymas yra „MERA“ plėtros strategijos, nukreiptos į 45 proc. bendrovės pajamų generuojančią Europos rinką, dalis.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 12:11 PM, atnaujinta Jul 26, 2018, 12:32 PM

Šio centro atidarymas yra „MERA“ plėtros strategijos, nukreiptos į 45 proc. bendrovės pajamų generuojančią Europos rinką, dalis.

„Strategiška naujojo biuro vieta suteiks mums pranašumo dirbant su esamais klientais iš Skandinavijos šalių, Vokietijos ir Prancūzijos bei galimybę užmegzti naujų verslo kontaktų regione“, – teigia „MERA“ generalinis direktorius Alex Bogachek.

„MERA“ ketina kuo greičiau suformuoti komandą Vilniuje ir ieško specialistų, turinčių patirties su JavaScript, GO, C/C++, Objective C, Swift, Java, Python ir kitomis programavimo kalbomis.

Kadangi bendrovė turi klientų daugelyje technologijų sektorių, būsimi komandos nariai turės galimybę gilintis į tokias perspektyvias šakas kaip dirbtinis intelektas, robotika, daiktų internetas, finansinės technologijos („fintech“) ir daugelį kitų.

„MERA“ į Lietuvą žengia siekdama sukurti bendrovę, kurioje būtų viskas, ko reikia, kad jos darbuotojai galėtų realizuoti savo ambicijas ir potencialą: nuolatinį patirties augimą, įdomius projektus, galimybę keliauti ir mokytis iš pasaulyje garsių technologijų bendrovių.

„Mūsų klientai yra iš skirtingų verslo sektorių ir pasaulio vietų. Juos vienija tai, kad MERA jie vertina kaip profesionalus, kurie koja kojon žengia su technologijomis ir daro daugiau nei privaloma pagal pareigas. MERA gerai žinoma dėl aukštos paslaugų kokybės, kuri neįmanoma be ekspertų kolektyvo. Su džiaugsmu savo naujojoje bendrovėje sutiksime specialistus, pasiruošusius dalintis žiniomis ir atvirus naujoms patirtims“, – teigia „MERA“ vykdomasis direktorius Igor Piruyan.

Kitose valstybėse, kuriose veikia „MERA“ mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) centrai, bendrovė žinoma dėl įvairiapusio bendradarbiavimo su universitetais ir studentais: rengiami seminarai ir hakatonai, kuruojami baigiamuosius darbus rengiantys studentai, bendradarbiaujant su universitetais, technologijų lyderiais ir pramonės asociacijomis įgyvendinami moksliniai tyrimai. Šią praktiką bendrovė planuoja perkelti ir į Lietuvą.

„MERA“ planuoja kartu su universitetais jų studijų programas pritaikyti pagal paklausiausias technologijas, šiuolaikinę programinės įrangos kūrimo praktiką ir šiandienos klientų reikalavimus. Taigi, studentai turės galimybę studijas auditorijose papildyti realia praktika kuriant programinę įrangą“, – teigia Alex Bogachek.

„Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino žodžiais, „MERA“ bendradarbiavimą įvertins Lietuvos universitetai.

„Lietuva Vidurio ir Rytų Europos regione jau pirmauja pagal verslo ir universitetų bendradarbiavimą moksliniuose tyrimuose ir taikomojoje plėtroje, o įvairios partnerystės – įprasta praktika.

Tai patvirtina daug pavyzdžių: nuo „Intermedix“ kartu su KTU įsteigtos „Big Data“ laboratorijos iki „Cognizant“ parengtų norvegų kalbos kursų būsimiems VGTU finansų specialistams. MERA puikiai papildys šį vaizdą, nes universitetai vertina bendrovių, dirbančių su technologijomis, su kuriomis būsimieji absolventai susidurs darbo rinkoje, iniciatyvas“, – teigia Mantas Katinas.

„MERA“ planai jaunus specialistus iškart įtraukti į sprendimų kūrimą robotikos, daiktų interneto ir finansinių technologijų srityse gali padėti Lietuvai kompensuoti IT specialistų trūkumą jų sukuriama verte. Lietuva nuolat didina finansavimą informacinių technologijų studijoms, tačiau, kaip ir daugelyje Europos šalių, dėl sparčiai didėjančios darbo rinkos poreikio jį patenkinti sudėtinga.

Bendrovė padės pradedantiesiems dirbti jauniems specialistams kuo greičiau bazines, universitete įgytas žinias papildyti specifinėmis, aukštesnio lygmens kompetencijomis. Lietuvai tai leis sparčiau pereiti prie aukštos pridėtinės vertės IT produktų kūrimo išnaudojant turimus resursus“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.