Fotografams siūlo svajonių darbą – atlyginimas nepadoriai didelis

Agentūra „Perfocal“, tarpininkaujanti profesionalių fotografų ieškantiems asmenims, savo interneto svetainėje įdėjo vienos britų šeimos skelbimą. Kol kas anonimine panorėjusi likti šeima užsimojo pasisamdyti profesionalų fotografą, kuris galėtų kartu su namiškiais keliauti po įvairias pasaulio šalis ir fiksuoti svarbiausius šeimos gyvenimo įvykius.

 Kas sutiktų paskui britų šeimą sekioti kiaurus metus už 90 tūkst. eurų?<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Kas sutiktų paskui britų šeimą sekioti kiaurus metus už 90 tūkst. eurų?<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 10:25 PM, atnaujinta Dec 14, 2018, 10:13 AM

Laiške agentūrai šeimos galva rašo, kad iki šiol jie samdė fotografą, kuris dirbo beveik metus ir įamžino įsimintiniausias šeimos gyvenimo akimirkas. Tačiau dėl turimų įsipareigojimų fotografas juos turėjo palikti, ir dabar ieškoma, kas nuo vasario galėtų jį pakeisti.

„Tai yra puiki galimybė, bet ir rimtas įsipareigojimas, rašo skelbimo autorius. – Mums reikia žmogaus, kuris keliautų su mumis po pasaulį ir fotografuotų.

Gali būti, kad jam teks vykti su mumis net trims mėnesiams, nes lankysimės Europoje, JAV, Pietų Amerikoje ir Australijoje – tose vietose, kur turime savo poilsio namus ar kitokias gyvenamąsias patalpas“.

Darbas siūlomas metams su galimybe pratęsti sutartį, jei santykiai klostysis sėkmingai.

Fotografui tektų lydėti šeimą į „Formulės 1“ Monako ir Abu Dabio „Grand Prix“ lenktynes, fotografuoti juos nardančius Maldyvuose, dalyvausiančius Rio de Žaneiro karnavale bei kituose renginiuose.

Kandidatas turi turėti ne mažesnę kaip penkerių metų fotografo patirtį ir specializuotis gyvenimo būdo žanre. „Be to, – užsiminė skelbimo autorius, – baigus kandidatų atrankos ir reikalingų patikrinimų procedūrą, jie bus kviečiami ilgiems pokalbiams. Norime pajusti, kaip kandidatui seksis bendrauti su šeima, ar sutampa požiūriai“.

Sėkmingai atranką praėjusiam fotografui teks dirbti po10 valandų per dieną. Jei jis susirgs, bus padengtos visos gydymo išlaidos ir jis gaus 30 dienų atostogų. Tačiau jis turės būti pasirengęs bet kuriuo momentu išvykti iš savo namų ir keliauti su šeima. Retkarčiais, kelioms dienoms, jis galės į juos grįžti.

Visos kelionės, apgyvendinimo ir maitinimo išlaidos bus padengtos, – jos nebus minusuojamos iš algos. Pasirinktas žmogus gaus 80 tūkst. svarų sterlingų (apie 90 tūkst. eurų) metinį atlyginimą.

Agentūra „Perfocal“ savo interneto svetainėje kviečia pretendentus registruotis į laisvą darbo vietą. 

Priminsime, kad 2017 metų gegužės mėnesį projekto „World Life Experience“ sumanytojai buvo paskelbę, kad ieško 12 žmonių, šešių vyrų ir šešių moterų nuo 20 iki 35 metų amžiaus, kurie galėtų keliauti po pasaulį, gaudami už tai po 2,5 tūkst. eurų per mėnesį.

Per metus ši žmonių grupė turėjo aplankyti 40 šalių Europoje, Azijoje, Afrikoje ir kituose pasaulio kraštuose ir aprašyti kelionių įspūdžius, taip pat dėti fotografijas ir filmuotą medžiagą į „World Life Experience“ interneto svetainę ir socialinius tinklus.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.