Elektros tinklų verslas: prisikėlė iš krizės ir po 25 m. atsisakė nuomojamų patalpų

„Voltas“ Klaipėdoje įsikūrė prieš 27 m. Saulės ir vėjo jėgainių, transformatorinių pastočių, elektros jėgos ir elektros apšvietimo tinklų projektavimo, montavimo bei eksploatavimo darbais užsiimančią įmonę dabartinis jos vadovas Darius Levickis į rankas paėmė sunkiausiu, ekonominės krizės Lietuvoje laikotarpiu, kai įmonė patyrė didžiausią nuosmukį.

 Darius Levickis.
 Darius Levickis.
 Darius Levickis.
 Darius Levickis.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-03-08 12:00

„Perėmus įmonę į savo vadžias, visi įmonės akcininkai ir savininkai buvo pasimetę, nežinojo, ką daryti. Įmonė vos su 30 darbuotojų kabėjo ant plauko. Buvo sustojusios statybos, nes tiesiog trūko pinigų. Kadangi iš buvusios darbovietės, galima sakyti, į „Voltą“ su savimi atsinešiau ir klientų užsakymų portfelį, tai ir padėjo išgyventi sunkiausią laikotarpį. Po truputį pradėjome plėstis, susigrąžinti buvusius užsakovus, ieškoti naujų parnerių. Tuomet griebėmės šiaudo, o šiandien galime sau leisti dirbti tik su stabiliais ir patikimais partneriais“, – veiklos pradžią prisimena D. Levickis ir priduria, kad šiandien įmonės pagrindiniai veiklos objektai neapsiriboja vien Lietuva – verslas veikia ir Baltarusijos rinkoje.

Santykiai su klientais – svarbiausi

Pamatuoti, ar verslas šiandien dirba sėkmingai, pasak įmonės vadovo, padeda santykiai su klientais.

„Kadangi patys įmonėje nieko negaminame, dirbame pas skirtingus užsakovus, rezultatus išmatuoti galime tik tuo, ar užsakovas nori tęsti darbą su mumis. Kartais tenka sulaukti užsakovo skambučio, kad jis nenori dirbti su kažkuriuo darbų vadovu ir tai mums reiškia didžiausią nesėkmę. Tad stengiamės dirbti operatyviai, kad užsakovas būtų patenkintas. Kalbant apie finansus, „Voltas“ – tikrai ne aukso kasykla, tai yra sudėtingas ir daug stabilaus darbo reikalaujantis verslas“, – svarsto D. Levickis.

Maža darbuotojų kaita

Svarbiausia, pasak jo, stabilumą išlaikyti kolektyve, kuris ateityje atneša tokias pridėtines naudas kaip darbuotojų kompetencija ir klientų pasitikėjimas įmone.

„Jeigu įmonės viduje jaučiama trintis, nesutarimai, tai pinigais darbuotojų neužkimši, tai tikrai nėra pagrindinė motyvacinė priemonė ir ilgai darbuotojų taip neišlaikysi. Juk visoje Lietuvoje matome situaciją, kai susirasti darbą tikrai nėra sunku, tačiau žmonės vertina ir lieka tame darbe tikrai ne vien dėl finansų. Tad stengiamės įmonėje palaikyti gerą mikroklimatą. Manau, kad tai vienas svarbiausių faktorių, kodėl mums pavyksta sėkmingai stiebtis į viršų ir kasmet augti“, – pasakoja „Voltas“ vadovas.

Šiuo metu bendrovėje dirba virš 80 aukštos kvalifikacijos darbuotojų, kurių kompetencija nuolat keliama mokymų seminaruose ir praktinių žinių pritaikyme vykdomuose projektuose.

Iš nuomojamų patalpų į nuosavas – tik po 25-erių metų

Verslininkas įmonės plėtrą matuoja ne tik augančiu užsakovų skaičiumi, bet ir veiklos profilio plėtimu.

„Prieš porą metų praplėtėme savo techninę veiklą, pasisamdėme keletą specialistų iš automatikos srities, dirbančių su priešgaisrinėmis sistemomis, vaizdo stebėjimu. Tai mums leido padaryti naujas administracinis pastatas, gamybinės patalpos ir sandėlis, kuris darbininkams sukūrė naujas buitines patalpas, pagerino darbo sąlygas. Galima sakyti, kad taip atsiskleidė naujas įmonės veidas su nuosavu sklypu, teritorija ir pastatu, nes iki tol dirbome nuomojamose patalpose“, – dalijasi jis.

Verslininkas D. Levickis sako, kad derėtis su bankais dėl paskolos administracinio pastato įsigijimui nebuvo lengva ir visas procesas rijo marias laiko, tačiau pradėjus daugiau domėtis, finansų konsultanto pagalba iš šalies padėjo matyti bendrą paveikslą ir viską sudėliojo į savo vietas.

Pradėjome vesti derybas tai su vienu, tai su kitu banku, kol apsistojome ties palankiausias sąlygas pasiūliusiu. Neslėpsiu, teko pasinaudoti ir pagalba iš šalies, kreipėmės į finansų konsultantą, kuris mums padėjo aiškiau suprasti bendrą paveikslą ir sudėlioti taškus ant i. Taip į mūsų verslą atkeliavo nacionalinė plėtros įstaiga „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), kuri padėjo susigrąžinti dalį sumokėtų palūkanų pagal priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“, finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo (aut. past. nors pastaroji priemonė sustabdyta, verslininkams palūkanos toliau kompensuojamos projektams, skirtiems mažų ir vidutinių įmonių produktyvumui ir pramonės įmonių efektyvumui didinti). Manau, kad pats gyvenimas turbūt sudėliojo viską į savo vietas – todėl šiandien ir esame tokie patenkinti savo veikla“, – sako jis.

Pasak D. Levickio, „Voltas“ yra ne jauna įmonė, naujas administracinis pastatas, gerėjančios darbo sąlygos, užsakovų kiekis – džiugesį ir optimizmą keliantys reiškiniai ne tik įmonės vadovui, bet ir visiems darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu