Už gerą idėją verslininkas žada 10 tūkst. eurų – nuosavo verslo pradžiai

Daugybė gerų verslo idėjų taip ir neišvysta dienos šviesos, nes jų kūrėjams pristinga pinigų ar patirties.

J.Adomavičius.
J.Adomavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 3:33 PM

Tai įvertinęs žinomas verslininkas ir lenktynininkas Jurgis Adomavičius inicijuoja konkursą – visus logistikos startuolius kviečia pristatyti savo idėjas, o laimėtojui skirs 10 tūkst. eurų ar daugiau verslui plėtoti bei suteiks visokeriopą pagalbą.

Prie Lietuvos verslo angelų fondo „LitBAN“ prisijungęs J.Adomavičius mano, kad pirmam jo, kaip verslo angelo, projektui siūlyti tokią solidžią investiciją viešai yra teisingiausias žingsnis, nes taip galimybę išpildyti savo svajonę ir sukurti nuosavą verslą įgauna visi, įskaitant ir neturinčius svarbių pažinčių ar nežinančius, nuo ko pradėti.

„Dirbu logistikos srityje daugiau nei 15 metų. Savo įmonę įkūriau neturėdamas praktiškai nieko, tik idėją, kaip galiu palengvinti muitinės procedūras vilkikų vairuotojams.

Labai gerai pamenu, kiek daug tada reiškė labiau patyrusių parama ir patirtis, todėl dabar, kai mano įmonė išplėsta jau į šešias šalis, supratau, kad atėjo laikas atiduoti gražą ir investuoti į naujas logistikos startuolių idėjas. Logistikos sektoriuje yra dar labai daug galimybių verslui, todėl noriu padėti iniciatyviam žmogui, norinčiam kurti savo ateitį Lietuvoje,“ – teigė J.Adomavičius.

Jei geriausiai idėjai įgyvendinti reikės daugiau pinigų, J.Adomavičius pasiryžęs skirti iki 100 tūkst. eurų.

Kartu su Lietuvos verslo angelų fondu „LitBAN“ organizuojamas konkursas jau prasidėjo – nuo kovo 1 d. dalyviai gali pildyti registracijos formą internetinėje svetainėje pagaljurgi.lt ir sekti tolimesnius nurodymus.

Konkursas turi tris etapus. Pirmasis etapas vyksta iki šių metų kovo 23 d. Jo metu dalyviai turi pateikti paraiškas su savo pirminėmis idėjomis. Pasibaigus šiam etapui bus atrinkti penki dalyviai, su kuriais verslo angelai susitiks gyvam pokalbiui.

Antrajame etape atrinkti dalyviai savo verslo idėją pristatys visuomenei vaizdo įrašuose, kurie bus talpinami „Pagal Jurgį“ socialinių tinklų paskyrose.

Teikiamos verslo idėjos gali būti susijusios tik su logistika, nes būtent šioje srityje J.Adomavičius turi sukaupęs daugiausiai patirties.

„Verslą pradedantys startuoliai dažnai būna susitelkę tik į idėją bei pinigus, tačiau patirtis yra nepaprastai svarbi sėkmės dalis. Vienas teisingas patarimas gali sutaupyti begalę brangaus laiko, o žinios, kaip vyksta vidiniai rinkos procesai – išgelbėti nuo bankroto.

Todėl noriu matyti, kad paraiškas teikiantys dalyviai ateina nusiteikę rimtai. Būkite padarę namų darbus – išsityrę rinką, tiekėjus, konkurentus, alternatyvas ir kita. Žinokite, kokią problemą sprendžiate. Tai turi būti ne svajonė, o tikslas“, – patarė verslininkas.

Abu etapus įveikę dalyviai bus pakviesti kovo 27 d. pristatyti savo verslo idėją renginyje „LitBAN Pitch“. Jo metu bus išrinktas laimėtojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.