Kukliame kabinete tobulina prietaisą, kuriam ieško kelių į Afriką ir Braziliją

Nedideliame kabinete Vilniaus Saulėtekyje tobulinamas valdiklis, kuris, kalbant paprastai, pašildo vandenį. Dabar komandoje – keturi žmonės, tačiau aparatą „Nectar Sun“ kuriant būrys buvo kur kas didesnis, nes reikėjo skirtingų kompetencijų specialistų.

„NectarSun“ paprasta pajungti.<br> Lrytas.lt fotomontažas
„NectarSun“ paprasta pajungti.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 „NectarSun“ paprasta pajungti.<br>nectarsun.com nuotr.
 „NectarSun“ paprasta pajungti.<br>nectarsun.com nuotr.
 „NectarSun“ paprasta pajungti.<br>Stop kadras
 „NectarSun“ paprasta pajungti.<br>Stop kadras
Nedideliame kabinete Vilniaus Saulėtekyje tobulinamas valdiklis.<br> Stop kadras
Nedideliame kabinete Vilniaus Saulėtekyje tobulinamas valdiklis.<br> Stop kadras
 A.Pranckutė.<br> Stop kadras
 A.Pranckutė.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 3:08 PM, atnaujinta Jun 15, 2019, 3:09 PM

Iš dalies galima būtų sakyti, kad valdiklio pradžia – 2014-ieji. Tuo laiku įmonė „Saulės grąža“ vertėsi saulės elektrinių ranga. Pasikeitus politinėms aplinkybėms, kai buvo nutrauktos subsidijos elektrinėms statyti, verslininkai ieškojo, kuo užsiimti, kad ir toliau galėtų uždirbti.

To rezultatas – „NectarSun“ valdiklis, kuris saulės energija kaitina vandenį.

Įmonė sukūrė ir pardavė pirmąją – 300 tokių prietaisų – seriją. Tačiau „Saulės grąža“ matė, kad produktą reikia tobulinti ir daugiau investuoti, o galiausiai nusprendė idėją perleisti kitai įmonei – „Super solem“.

Ši 2017 m. pradėjo projektavimo darbus, dar po metų paleido pirmąją kitokio valdiklio gamybos seriją.

„NectarSun“ valdiklis veikia sistemoje su saulės elementais. Prie jo tinka jungti bet koks vandens šildytuvas, kuris yra namų ūkyje – elektrinis arba hibridinis. Aparato kūrėjai sako, kad jų gaminys skirtas individualaus namo, kuris turi vandens šildytuvą, savininkui, norinčiam sumažinti išlaidas karštam vandeniui. Skaičiuojama, kad prietaisas leidžia sutaupyti apie 70 proc. metinių išlaidų, kurios patiriamos karštam vandeniui gaminti.

„Taip sekasi, kiek įdedame pastangų. Per 1,5 m. laikotarpį įgavome labai daug patirties, pataisėme kai kurias savo klaidas“, – kalbėjo „Super solem“ rinkodaros vadovė Austė Pranckutė.

Įmonės klientai – daugiausia užsienio platintojai, vidutiniai fotovoltinių saulės elementų diegėjai arba maži pardavėjai, nedideli tinklai. Neseniai įmonės gaminys pateko į „Onninen“ prekybos tinklą, priklausantį „Kesko“ grupei – estų padalinys įtraukė „NectarSun“ produktą į prekių krepšelį.

Anot A.Pranckutės, didžiausias gaminio išskirtinumas, palyginti su konkurentais, kurie siūlo panašaus funkcionalumo produktus, yra tai, jog „NectarSun“ turi vadinamąją „plug and play“ sistemą. Tai reiškia, kad prietaisą labai paprasta pajungti. Pakanka prijungti fotovoltinius elementus, o šildytuvas įjungiamas į rozetę.

„NectarSun“ komanda pati sukūrė visą aparato valdymą: prietaisas kaupia statistiką – galima stebėti, kiek vandens pašildoma naudojant saulės energiją, kiek – elektros energiją, patariama, kaip galima sutaupyti, be to, prietaisą įmanoma valdyti nuotoliniu būdu. Pavyzdžiui, atostogaujate ir suprantate, kad šildytuvą pamiršote išjungti – tą galite padaryti mobiliąja programėle.

Prietaisas turi kelis režimus: vandenį galima šildyti pasitelkiant tik saulės energiją, nenaudojant elektros, jei esate išvykęs, galite minimizuoti sąnaudas, o per mobiliąją aplikaciją „Nectar Sun“ veikimą susireguliuoti pagal savo dienotvarkę. Tarkime, žinote, kad keliatės 7 val. ryto – galite nustatyti, kad tuo metu, kai eisite praustis, vanduo bus įkaitęs iki, pavyzdžiui, 55 laipsnių.

Menkas aparato dydis – sąmoningas sprendimas, mat komanda siekė kiek įmanoma sumažinti naudojamas medžiagas. Viena vertus, tai daryta siekiant mažesnės taršos, kita vertus – norint estetikos.

„Lygindamiesi su konkurentais save vertintume kaip pažangiausius ta prasme, kad mūsų produktas – gana sudėtingas, turi savo valdymą. Tai ne tas atvejis, kai tėra dvi galimybės – įjungti vandens šildytuvą ar išjungti. Be to, turime didžiausią pardavimų tinklą. Pagrindinė prekyba vyksta su ES šalimis, Ukraina, aparatus esame pardavę Pietų Afrikos Respublikoje, Brazilijoje. Tačiau tikimės šioms šalims pradėti didesnę gamybą“, – aiškino „Super solem“ rinkodaros vadovė.

Valdiklio kūrėjai planuoja pritraukti investicijų – turi idėją, kaip būtų galima aparatą patobulinti, sukurti naują jo versiją, kuri būtų labiau pritaikyta kylančios ekonomikos šalims. „Esame suradę partnerių Turkijoje ir Afrikos valstybėse. Tai – mūsų pagrindinis tikslas. Kitas siekis – gerinti produktą, jo specifikacijas, vartotojo patirtį valdant patį produktą“, – pasakojo A.Pranckutė.

Įprastai „Nectar Sun“ parduodamas visoje sistemoje su saulės elementais. Šeši saulės elementai, įrengimo darbai, valdiklis, montavimo konstrukcija, laidai kainuoja apie 2 tūkst. eurų. Pašnekovės teigimu, valdiklis labai populiarus tarp tų žmonių, kurie visą namą šildo malkomis, o vasarą jiems tereikia šilto vandens. „Tokia investicija galbūt atsiperka ne finansiškai, bet morališkai“, – svarstė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.