Ką suvalgyti, kad pasijaustumėte milijardieriumi? Nustebsite – tai toli gražu ne ikrai

Ką valgyti, kad bent kelioms minutėms galėtum pasijausti milijardieriumi iš žurnalo „Forbes“ sąrašo? Vis dėlto net ir milijardieriai ne visada valgo juoduosius ikrus ir austres. Kai kas mieliau renkasi sūrainius iš greitojo maisto restorano, kai kas, priešingai – riboja saldėsius, druską ir riebalus.

Milijardieriai ne visada valgo juoduosius ikrus ir austres.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Milijardieriai ne visada valgo juoduosius ikrus ir austres.<br>Lrytas.lt fotomontažas
J.Bezosas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Bezosas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Zuckerbergas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Jobsas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
S.Jobsas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Cubanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Cubanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Gatesas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Gatesas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Bransonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Bransonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 R.Bransonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 R.Bransonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Dorsey.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Dorsey.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Novikovas su dukra Aleksandra.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
A.Novikovas su dukra Aleksandra.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Aug 17, 2019, 7:24 PM

Sausį socialinio tinklo „Twitter“ įkūrėjas Jackas Dorsey pasakojo, kad žaidžia su badavimu – valgo tik sykį per dieną. 2012 m. jis atskleidė, kad pietauja valgydamas du virtus kiaušinius su sojų padažu kasdien.

Buvo laikas, kai J.Dorsey buvo vegetaras, po to atėjo etapas, kai maitinosi tik neapdirbtu maistu – laikėsi paleo dietos, dar vadinamos pirmykščių žmonių dieta.

Restoranų tinklą valdančio rusų verslininko Arkadijaus Novikovo duktė Aleksandra forbes.ru pasakojo, kad tėvas valgo tik natūralius kokybiškus produktus. „Jis dievina avokadus, – atskleidė Aleksandra. – Aš pati išbandžiau viską: buvau vegetarė, veganė, bandžiau paleo dietą – ko tik neišmėginau. Tačiau visa tai buvo gana seniai. Padariau išvadą, kad asmeniškai man reikia subalansuotos dietos. Ir apskritai – žmonės skirtingi. Vienam iš tiesų gali tikti vegetariška mityba, kitam – paleo dietą. Žmogus tą turi suprasti pagal savo savijautą“.

Ji pati kasdien galėtų valgyti avokado skrebučius. Dar labai patinka havajietiškas dubenėlis su lašiša. „Dievinu kavą. Tačiau per dieną – puodelis du, ne daugiau“, – sakė Aleksandra.

Įmonių grupės „Virgin Group“ įkūrėjas Richardas Bransonas – visiška priešingybė. Kalbama, kad jis per dieną išgeria 20 puodelių kavos, valgo vaisių salotas arba dribsnius, o kartais – lašišą.

Turtingiausias pasaulio žmogus, internetinės prekybos milžinės „Amazon“ savininkas Jeffas Bezosas, pusryčiams valgo sveiką riebalų neturintį maistą. Tačiau kartais jo kulinarės idėjos nustebina.

Sykį per verslo susitikimą J.Bezosas užsisakė aštuonkojį su bulvėmis, jogurtu ir kumpiu, žaliuoju česnaku ir apvirtu kiaušiniu. Verslininkui tai – „Amazon“ strategijos metafora. „Jūs – aštuonkojis, kurį aš valgau pusryčiams. Kai žiūriu į meniu, jūs esate tai, ko nesuprantu, ko dar niekada neragavau“, – esą taip jis pasakė savo partneriui.

Beje, Rusijoje, kur turtuolių iš „Forbes“ sąrašo ne taip ir mažai, aštuonkojis šiuo metu – itin populiarus, nors po sankcijų visos jūrų gėrybės stipriai pabrango. Pavyzdžiui, vienas jūros gėrybių restoranas tam, kad turėtų kuo vaišinti klientus, įsteigė kompaniją, kuri iš Maroko įveža reikiamų produktų.

500 rublių (6,7 euro) už 100 gramų – mažiausia kaina už retesnės Viduržemio jūros pakrantės žuvies restorane. Yra ir japoniškų žuvų 850 rublių (11,5 euro) už 100 gramų.

Krepšinio klubo „Dallas Maverics“ savininkas Markas Cubanas pusryčiaudamas suvalgo „Alyssa's Oatmeal Cookies“ sausainį, kuriame daug proteino ir itin mažai angliavandenių, o jį užgeria kava. Kepiniai taip patiko verslininkui, kad jis investavo į juos gaminančią kompaniją.

Dmitrijaus Kostygino, taip pat turinčio sausainių kepyklų verslą, racione būtinas dalykas – žalioji arbata, kurią ruošia pagal tam tikrą ceremoniją.

Programinės įrangos kūrėjos „Microsoft“ savininkas Billas Gatesas – tikrai ne tas, apie kurį pasakytum, jog šis žmogus – sveiko maisto aistruolis. Per dieną verslininkas išgeria tris keturias skardines dietinės „Coca Cola“. Jei pietausite su Billu, greičiausiai pasisotinsite sūrainiais.

„Jis ką nors būtinai pasiųs į „McDonald's“. Tikriausiai Melinda (B.Gateso žmona – red. past.) neleidžia jam jų valgyti namuose“, – sakė „Gates Foundaton“ vadovas Joe Cerrellis.

Pusryčiams turtuolis mėgsta valgyti šokoladinius dribsnius. Tiesa, jo žmona Melinda yra sakiusi, kad sutuoktinis apskritai nepusryčiauja.

O Rusijos milijardieriui Igoriui Rybakovui sutuoktinė ruošia varškėčius. „Dievinu varškėčius. Juos valgau ir su obuoliais, ir su kondensuotu pienu, ir su uogiene. Varškėčius valgau pusryčiams, pietums ir vakarienei. Visuomet, kai kur nors nuvykstu, prašau varškėčių“, – energingai kalbėjo turtuolis.

Informacinių technologijų bendrovės „Apple“ įkūrėjas Steve'as Jobsas galėjo savaitėmis valgyti tik morkas ir obuolius, o kartais krimsdavo tik sėklas, riešutus ir grūdus.

Milijardierius išradėjas Elonas Muskas iš ryto suvalgo „Mars“ batonėlį. Pietums jis irgi neskiria laiko: per penkias minutes sukremta viską, ką atneša asistentas. Tačiau vakarienei, per kurią dažnai susitinka verslo reikalais, turtuolis skiria didelį dėmesį. E.Muskas mėgsta prancūzišką virtuvę ir barbekiu.

2011 m. socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas eksperimentavo – valgė tik tų gyvūnų mėsą, kuriuos pats papjaudavo. Į svečius atėjusiam J.Doresey jis pasiūlė pasivaišinti neseniai papjauta ožka. Šis atsisakė pasivaišindamas salotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.