Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką

Idėja dirbti sau Austėjai Kalkienei pradėjo kirbėti jau pirmaisiais odontologijos studijų metais, todėl nieko nelaukdama nusprendė imtis jos realizavimo. Taip prieš du metus kartu su vyru Donatu Kalkiu Kaune atidarė odontologijos kliniką „Dentaminta“. Šiandien moteris sako darbe laiko nebeskaičiuojanti ir jau pradėjusi dirbti su nusiteikimu, kad normalu, jog įmonės veikla „banguoja“ – vienas pusmetis geresnis, o kitas blogesnis. Svarbiausia – dirbti su malonumu.

 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
 Verslumo gyslelė padėjo įkurti odontologijos kliniką.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 4, 2019, 10:58 AM

Imtis verslo pastūmėjo aplinka

Odontologijos studijas baigusi A. Kalkienė darbo vietą sau nusprendė įsteigti pati.

„Užaugau tokioje aplinkoje, kur nuosavą verslą turėjo visi – tėvai, brolis, sesuo, todėl verslas man visuomet atrodė kaip gyvenimo siekiamybė, natūralus dalykas. Savo aplinkoje tik neturėjau tokių artimųjų, kurie užsiimtų sritimi, kurioje norėčiau dirbti pati – medicinos paslaugų sektoriuje. Todėl dar besimokydama universitete stengiausi atlikti praktiką skirtingose gydymo įstaigose, kad pasisemčiau kuo daugiau patirties, sužinočiau apie tai, kaip veikia verslas, komandos formavimo ir paslaugų teikimo modelius“, – pasakoja A. Kalkienė.

Šiame gyvenimo etape moteris pasakoja susipažinusi ir su savo būsimu vyru, kuris tuo metu jau buvo dirbantis gydytojas, turintis aiškią viziją, kad ateityje norėtų kurti nuosavą verslą.

„Dviese viskas lengviau, todėl ir kurti verslą pradėjome kartu. Ši idėja mus labai greitai suvienijo ir verslas tapo mūsų pagrindiniu tikslu. Sėmiausi žinių apie įmonės bei personalo valdymą, mokestinę sistemą, plėtros fondus, Europos Sąjungos (ES) paramą, o vyras versle pritaikė labai daug ankstesnio darbo metu įgytų žinių apie pacientų poreikius, darbo vietos komfortą, gydymo įstaigos aplinką bei visus kitus su medicina susijusius klausimus“, – apie verslo pradžią pasakoja moteris.

Ji prisimena, kad vyro atsineštas klientų krepšelis buvo toks, kad verslo pradžioje neprireikė jokios reklamos. Tuomet dar neseniai atvykusi gyventi į Vilnių, niekam nežinoma jauna gydytoja savo įkurtoje įmonėje darbo turėjo tiek, kad užteko ir kitiems naujai klinikoje pradėjusiems dirbti gydytojams.

Anot jos, dabar ji su vyru abu sėkmingai dirba savo mėgstamą darbą. Įmonė, nors ir lėtai, bet pelningai vykdo savo veiklą.

Be pagalbos iš išorės – augimas lėtesnis

„Esame labai jauna įmonė, veikiame dar tik dvejus metus, todėl pati didžiausia plėtra iki šiol buvo tik pirmaisiais veiklos metais, kai reikėjo įsigyti visą medicininę įrangą, įsirengti patalpas. Kuomet kalbama apie įmonę, ypatingai – medicininių paslaugų, jos pradžiai reikalingi finansiniai kaštai ir pradinės investicijos yra nesutaupomos, o jei ir sutaupysi, iki to bus kitos inovacijos bei tendencijos. Versle turi veikti čia ir dabar bei būti inovatyvus, pasiūlyti klientui šiuolaikiškus metodus ir priemones, o tam reikia finansavimo. Manau, šiandienos rinkoje be paskolų apskritai neįmanoma augti“, – dalijasi jauna verslininkė.

Pasak A. Kalkienės, įmonei taip pat teko priimti ne vieną finansinį įsipareigojimą. Taip pasitarus su įmonės finansininke, įmonė nusprendė kreiptis ir į UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) bei pasinaudoti priemonėmis „Verslumo skatinimo fondas 2014-2020“ ir Subsidijos verslo pradžiai, finansuojamomis iš Europos socialinio fondo.

Sunkumus mato kaip galimybę

Dirbant kone kiekvienas susiduria su motyvacine krize. Kaip su tuo susitvarko verslo įkūrėjai? Anot A. Kalkienės, svarbu vadovautis keliomis paprastomis taisyklėmis: atsirinkti žmones, su kuriais dirbsi, išsigryninti savo potencialių klientų ratą, ieškoti papildomų alternatyvų, neprarasti kantrybės.

„Jeigu tik yra galimybė reiktų skirti pakankamai laiko žmonių, su kuriais ketinate dirbti, atrankai. Kolegos, su kuriais malonu ir gera dirbti – ne tik turi padėti kurti finansinę naudą, bet ir būti motyvuojančiu, įkvepiančiu bendražygiu. Su tokiais kolegomis nebaisios jokios negandos, o sunkumai tampa galimybe“, – pažymi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?