Karjerą Lietuvoje padarę užsieniečiai riečia nosį – tokių galimybių reikia paieškoti

Tarp į Lietuvą atvykstančių žmonių yra ir nemažai kvalifikuotų specialistų, kurie čia jaučiasi laukiami, ypač tarptautinių kompanijų. Tuo įsitikino ir prancūzas Joffrey Thelliezas bei italas Raimondo Gramaglia, Vilniuje įsidarbinę projektų plėtros vadovais.

J.Thelliezo ir R.Gramaglios gyvenimo istorijos skirtingos.<br> Organizatorių nuotr.
J.Thelliezo ir R.Gramaglios gyvenimo istorijos skirtingos.<br> Organizatorių nuotr.
J.Thelliezas.<br> Organizatorių nuotr.
J.Thelliezas.<br> Organizatorių nuotr.
R.Gramaglios.<br> Organizatorių nuotr.
R.Gramaglios.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 17, 2019, 2:19 PM

Jų teigimu, svetur dėl brandžios ekonomikos įsitvirtinti jaunam žmogui sunku, o Lietuvoje vertinami jų įgūdžiai ir potencialas.

J.Thelliezo ir R.Gramaglios gyvenimo istorijos skirtingos, tačiau šie vyrai turi panašumų: juos sieja darbas tarptautinėje logistikos įmonėje „Hegelmann Transporte“.

Kaip ir panašus požiūris į karjeros perspektyvas Lietuvoje. O jos, anot prancūzo ir italo, išties didelės: jei esi atviras galimybėms ir smalsus, Lietuva tau suteiks progą.

Vyrų teigimu, tai, kad jie užsieniečiai, netrukdė susirasti darbą Lietuvoje, nes darbdaviai žvelgė į jų patirtį ir potencialą. O tai, kad abu moka po kelias užsienio kalbas, buvo didelis privalumas siekiant karjeros.

Įkalbėjo sužadėtinę grįžti į tėvynę

R.Gramaglios gyvenimo istorija prasidėjo Italijoje, kur jis studijavo civilinę ir aplinkos inžineriją, taip pat mokėsi geografinių informacinių sistemų. O kartu aktyviai domėjosi Baltijos regionu, jo istorija ir karjeros perspektyvomis.

„Ir vis tik į Lietuvą mane pastūmėjo studijų metu sutikta lietuvė“, – šypsosi R.Gramaglia. Italijoje susipažinęs su būsima sužadėtine, Raimondo jai pasiūlė vykti į Lietuvą.

R.Gramaglia karjerą šalyje pradėjo nuo pardavimų asistento pozicijos. Netrukus buvo pakviestas dirbti pardavimų vadybininku.

Lietuvoje matė daugiau perspektyvų

R.Gramaglios būsimasis kolega J.Thelliezas gimė Šiaurės Prancūzijoje. Jo verslo vadybos studijos driekėsi per Paryžių, Londoną ir Maskvą. Savo, kaip verslo plėtros specialisto, karjerą pradėjo Vengrijoje, o po metų persikėlė į Latviją. Ten įsidarbino transporto logistikos kompanijoje ir sukūrė šeimą.

Prieš dvejus metus Joffrey su šeima apsigyveno Lietuvoje.

J.Thelliezas įsidarbino logistikos kompanijoje, kur susipažino su R.Gramaglia, o prieš keletą mėnesių abu įsidarbino „Hegelmann Transporte“ kaip projektų plėtros vadovai.

Mūsų šalį prancūzas pasirinko neatsitiktinai – J.Thelliezo teigimu, transporto logistikos rinka Lietuvoje labai pažangi. „Be to, esu didelis Baltijos šalių gerbėjas“, – prisipažįsta prancūzas.

Tokių galimybių neturėtų

Tiek Joffrey, tiek Raimondo teigia iš kitų užsieniečių sulaukiantys nuostabos, kaip du trisdešimtmečiai gali užimti tokias aukštas pareigas.

Jų bendraamžiai užsienyje esą neturi tokių galimybių. „Pietų europiečiams Lietuva nėra pirmas pasirinkimas, kuris šauna į galvą.

Pas mus svajojama vykti į Australiją, JAV, Kiniją. Tačiau tokiose šalyse ekonomika labai brandi, todėl niekas netikės tavo gebėjimais, kol tau nesueis 40–50 metų.

O Lietuvoje net ir jauni specialistai turi galimybę sparčiai kilti karjeros laiptais. Čia atvykus tau duodamas kompiuteris, telefonas ir gali pradėti dirbti.

Tau patiki bendrauti net ir su labai didelių kompanijų atstovais, kai tuo bendraamžiai Prancūzijoje dar tik svajoja apie tai“, – dėsto J.Thelliezas.

Jo kolega patvirtina, kad, jei būtų likęs Italijoje, iki dabar ieškotų sėkmės paukštės.

„Galiu didžiuodamasis pasakyti, kad mano šalis suteikė pagrindą ir žinias, tačiau Lietuva man padėjo užaugti kaip specialistui.

Todėl jauniems žmonėms noriu patarti ne plaukti pasroviui, o pažvelgti iš kitos perspektyvos: Baltijos šalys sparčiai vystosi, kasdien čia atsidaro kokia nors įmonė, todėl tikrai yra galimybių įsitvirtinti“, – apibendrina Raimondo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.