Technologijų mokytoja nėrė į rankdarbių verslą: Anykščiuose tokia – vienintelė

Anykščiuose prieš 13 metų mintis atidaryti rankdarbių saloną „Idėja“ kilo technologijų mokytojai Gretai Radzevičienei.

lrytas.lt koliažas
lrytas.lt koliažas
Anykščiuose prieš 13 metų mintis atidaryti rankdarbių saloną „Idėja“ kilo technologijų mokytojai Gretai Radzevičienei.<br>Anykšta.lt nuotr.
Anykščiuose prieš 13 metų mintis atidaryti rankdarbių saloną „Idėja“ kilo technologijų mokytojai Gretai Radzevičienei.<br>Anykšta.lt nuotr.
Anykščiuose prieš 13 metų mintis atidaryti rankdarbių saloną „Idėja“ kilo technologijų mokytojai Gretai Radzevičienei.<br>Anykšta.lt nuotr.
Anykščiuose prieš 13 metų mintis atidaryti rankdarbių saloną „Idėja“ kilo technologijų mokytojai Gretai Radzevičienei.<br>Anykšta.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Robertas Aleksiejūnas, Anykšta.lt

Mar 28, 2020, 11:49 AM

„Idėja“ – vienintelė vieta visame Anykščių mieste, kurioje prekiaujama įvairiems rankdarbiams skirtomis priemonėmis: dažais, popieriumi, siūlais, dekoratyviniais akmenėliais, mezginiais ir savininkės kurtais papuošalais.

„Mintis atidaryti rankdarbių saloną kilo dėl to, kad Anykščiuose labai trūko rankdarbiams reikalingų priemonių ir aš jų neturėjau kur nusipirkti. Mano idėja buvo mokytojams, mokykloms tiekti technologijos pamokų metu reikalingas priemones“, – pasakojo 29-erius metus Anykščių Antano Vienuolio progimnazijoje technologijų mokytoja dirbusi G.Radzevičienė.

G.Radzevičienė pasakojo, kad ryžosi imti paskolą, nusipirko erdvų butą ir jame atidarė rankdarbių saloną.

„Pradžia, be abejo, buvo sunki: artimieji nelabai pritarė mano idėjai, sakė, kad mažas miestelis, kad neišsilaikysiu. Tačiau kai suprato, kad šios minties neatsisakysiu, padėjo – tėtis parėmė finansiškai, vyras padėjo įrengti ir paruošti patalpas prekybai. Mama atskuba į pagalbą kiekvieną dieną“, – sakė G.Radzevičienė.

Rankdarbių salono savininkė pasakojo, kad pradėjusi savo verslą paramos jam kreipėsi į Anykščių rajono savivaldybę. Pateikusi paraišką kaip smulkaus ir vidutinio verslo atstovė, G.Radzevičienė iš savivaldybės gavo kuklią finansinę paramą, už kurią nusipirko darbui reikalingą kompiuterį.

„Žinoma, tai nėra didelė parama, bet kadangi nesukūriau nė vienos darbo vietos, todėl nemanau, kad būtų buvę mandagu dar ko nors prašyti“, – kuklinosi pašnekovė.

G.Radzevičienė pasakojo, kad rankdarbių salono apyvarta nėra didelė, nes anykštėnai pinigus leidžia taupiai.

„Bet pas mus apsilanko pirkėjų ir iš aplinkinių miestelių: Rokiškio, Utenos, Kupiškio, Panevėžio. Dažnai tenka išgirsti: „Pas mus irgi buvo panaši parduotuvė, bet užsidarė“. Daugiau perkantiems darome nuolaidas. Turime nuolatinių klientų ratą, tačiau mus atranda ir nauji pirkėjai. Štai viena moteris neseniai stebėjosi: „Gyvenu visai šalia rankdarbių salono, tačiau tik dabar apie jį sužinojau!“, – sakė G.Radzevičienė.

Pokalbio su rankdarbių salono „Idėja“ savininke metu natūraliai kilo klausimas – ar įmanoma iš tokio pobūdžio verslo Anykščiuose pragyventi?

„Daug metų verslą derinau su darbu mokykloje. Darbą mokykloje dėl per mažo pamokų krūvio palikau pernai spalį. Dar tik keletas mėnesių praėjo, kai visą savo laiką galiu skirti savo mėgstamai veiklai: kuriu papuošalus, vedu edukacines programas, tad kiek kitokius veiklos rezultatus galėsiu įvertinti jau netolimoje ateityje“, – pastebėjo G.Radzevičienė.

Rankdarbių salonas „Idėja“ tokį ilgą laiką gyvuoja ne tik dėl to, kad yra toks vienintelis visame Anykščių mieste. Verslo sėkmės paslaptis – ir pati jos savininkė.

„Džiaugiuosi, kad dirbdama rankdarbių salone galiu save realizuoti. Rytą, vos pramerkusi akis, galvoju: „Greičiau į darbą!“ – džiaugėsi moteris.

Rankdarbių salono „Idėja“ savininkė G.Radzevičienė buvo paslaptinga, kuomet pasiteiravome apie ateities planus, salono pokyčius: „Ateities planų kol kas neatskleisiu, yra visokių minčių. Norisi išbandyti kai ką nauja. Laikas parodys.“

Sėkmingai gyvuojančio rankdarbių salono savininkė patarė nebijoti savo verslą pradėti jauniems anykštėnams.

„Jei kyla tokia mintis – būtina ją realizuoti. Aišku, tokiame nedideliame miestelyje, kaip mūsų Anykščiai, svarbu atrasti savo nišą ir gyventojams pasiūlyti tai, ko dar pas mus nėra. Tada sėkmė garantuota. Aš irgi džiaugiuosi, kad realizavau savo idėją, nes jei ji būtų likusi tik svajonėse, būčiau gailėjusis, kad to nepadariau“, – sakė G.Radzevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.