Paslaugų teikimo platforma „Discontract“ plečia savo veiklą ir paslaugų teikimo rinką

Gediminas Jankus, vienas iš mobiliosios programėlės „Discontract“ kūrėjų, praeityje išbandė ne vieną verslą ir yra įsitikinęs: greita plėtra be asmeninių, rizikos ir privataus kapitalo investicijų beveik neįmanoma.

 Mobiliosios programėlės „Discontract“ autoriai ir UAB „Virtualioji darbo rinka“ bendrasavininkai (iš kairės į dešinę) Laurynas Antanavičius, Gediminas Jankus ir Tautvilas Mečinskas puoselėja plėtros planus.
 Mobiliosios programėlės „Discontract“ autoriai ir UAB „Virtualioji darbo rinka“ bendrasavininkai (iš kairės į dešinę) Laurynas Antanavičius, Gediminas Jankus ir Tautvilas Mečinskas puoselėja plėtros planus.
 „Coinvest Capital“ direktorė Viktorija Vaitkevičienė.
 „Coinvest Capital“ direktorė Viktorija Vaitkevičienė.
Mobiliosios programėlės „Discontract“ kūrėjai žada plėstis į užsienio rinkas.
Mobiliosios programėlės „Discontract“ kūrėjai žada plėstis į užsienio rinkas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 5, 2020, 3:05 PM, atnaujinta Nov 5, 2020, 3:19 PM

Idėją pasufleravo ankstesnė verslo patirtis

Dabartinio verslo idėja G.Jankui gimė vadovaujant vienai iš populiarių renginių vietų Vilniuje. Tuo metu jam teko užsakinėti daugybę trumpalaikių paslaugų: samdyti pagalbinius darbuotojus pernešti stalus, elektriką – sutvarkyti rozetei ar santechniką – varvėti pradėjusiam čiaupui, valytoją išvalyti patalpas prieš ir po renginio.

„Pamačiau, kad tokias ir panašias paslaugas užsakyti per įmones, samdančias darbuotojus, brangiai kainuoja, o ieškoti internete nėra laiko ir nelabai patikima, nes neretai ten besiskelbiantys meistrai veikia šešėlyje. Problemą išdėsčiau draugui Laurynui Antanavičiui, o jis, pasirodo, jau turėjo idėją kurti virtualios darbo rinkos platformą ir net buvo ją pristatęs keliems verslininkams“, – kaip gimė naujas projektas, pasakojo G.Jankus.

Amerikoje, Australijoje, Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje trumpalaikių paslaugų verslai per platformas veikia ne vieneri metai ir sėkmingai plečiasi, o Europoje šiuo metu lyderio dar nėra.

Todėl susiklosčius palankioms aplinkybėms susibūrė komanda, kuri matė bendrą tikslą – užpildyti tuščią rinkos vietą.

„Anksčiau vykdytą verslą su partneriu nusprendėme parduoti, Laurynas išėjo iš labai gerai apmokamo darbo informacinių technologijų srityje ir prie mūsų prisijungė Tautvilas Mečinskas, turintis startuolių ir technologijų vystymo patirties. Trise sukūrėme mobiliąją programėlę „Discontract“, – startuolio veiklos pradžią apibūdino G.Jankus.

Vienas įrankis įvairioms paslaugoms

„Discontract“ – tai trumpalaikių paslaugų suradimo ir teikimo platforma. Šioje mobiliojoje programėlėje klientas skelbia apie savo teikiamas paslaugas, o vartotojas jas užsako.

Tai vienas įrankis, skirtas spręsti ne tik buities problemas. Paslaugas gali užsakyti tiek privatūs klientai, tiek įmonės.

„Užsakius paslaugos teikėją, galima skambinti, rašyti tekstines žinutes. Už paslaugas atsiskaitoma pagal faktiškai atliktų darbų laiką, kai paslaugos teikėjas programėlėje įveda valandų skaičių. Taip bekontakčiu būdu pinigai nuskaičiuojami nuo kreditinės arba debetinės kortelės ir pervedami paslaugos teikėjui. Taip pat automatiškai išsiunčiamos sąskaitos‑faktūros“, – programėlės principus pristatė G.Jankus.

Paslaugos teikėjai registruojasi nuotoliniu būdu per mobiliąją programėlę. Jie nurodo paslaugas, kurias nori teikti, nustato valandinį įkainį.

Po kiekvieno faktiškai atlikto darbo paslaugos teikėjui pervedami pinigai ir sąskaitos-faktūros.

Šiuo metu prie programėlės prisijungę 170 paslaugos tiekėjų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, yra daugiau nei 10 tūkst. atsisiuntimų, o jos kūrėjai ruošiasi plėtrai į kitas šalis: Lenkiją, Ukrainą, Latviją ir Estiją.

Populiariausios yra valymo, santechnikos, elektrikų, o toliau jau rikiuojasi namų remonto, dažymo, kaminų valymo, pervežimo paslaugos.

„Discontract“ yra ne tik taupanti paslaugos gavėjo laiką, mažinanti šešėlį, bet ir suteikia paslaugos užsakovui garantiją, nes visi meistrų atliekami darbai yra apdrausti vieno milijono eurų Lloyd‘s civiliniu draudimu.

Anot G.Jankaus, Baltijos šalyse tai yra didžiausias sandoris tokio tipo verslui.

„Discontract“ pakete atsiranda vis daugiau specifinių paslaugų. „Siekiame, kad per programą būtų galima užsakyti įvairias fizines paslaugas, kad ir išsikviesti narą ar žonglierių renginiui“, – planais dalijosi platformos bendra įkūrėjas.

Investicija leido augti ir plėstis

Klientai netrukus galės užsakyti paslaugas ne tik per mobiliąją programėlę, bet ir per interneto svetainę.

„Mes vartotojui suteikėme abu pagrindinius įrankius, o jis gali pasirinkti, kuris būdas yra patogesnis. Nūdienoje be investicijų labai sunku išsiplėsti net namų rinkoje, ką jau kalbėti apie plėtrą į užsienio rinkas.

Rizikos kapitalo fondo „CoInvest Capital“ ir verslo angelų investicijos mums leido įgauti pagreitį augti ir plėstis organiškai.

Taip pat jau bendraujame su rizikos kapitalo fondais Latvijoje, Lenkijoje ir Švedijoje, siekdami pritraukti kitą investiciją, kuri leistų pagreitinti plėtrą kitose rinkose“, – įsitikinęs verslininkas.

„Nors daug mūsų įprasto gyvenimo persikėlė į virtualią erdvę, tačiau be fizinių paslaugų neišsiversime ir greitas tokių paslaugų suradimas, užsakymas, jų koordinavimas bei bekontaktis atsiskaitymas tikrai palengvina daugelio mūsų kasdienybę. Investuodami matėme šios programėlės potencialą ir Lietuvoje, ir užsienyje“, – sako Viktorija Vaitkevičienė, „Coinvest Capital“ direktorė.

Rizikos kapitalo fondas „CoInvest Capital“ į mobiliąją aplikaciją „Discontract“ kuriančią bendrovę UAB „Virtualioji darbo rinka“ kartu su privačiais investuotojais investavo 300 tūkst. Eur.

Privatūs investuotojai – Benediktas Gylys, Gvidas Drobužas, Egidijus Gaidamavičius ir Gintautas Lukauskas.

V.Vaitkevičienė priduria, kad svarbiausi fondo partneriai yra kartu su fondu investuojantys asmenys, kurie įmonei, į kurią investuoja, padeda ne tik savo lėšomis, bet ir žiniomis bei patirtimi.

Šiuo metu fondo veikloje dalyvauja beveik 130 verslo angelų, kurie yra suinteresuoti prisidėti prie verslo augimo.

Verslo angelai savo lėšas vis dažniau ryžtasi investuoti į rizikingus verslus. Fondas privatiems investuotojams suteikia papildomą motyvaciją investuoti, nes sėkmingo pasitraukimo iš investicijos atveju riboja savo gaunamą grąžą ir likusią jos dalį atiduoda su fondu investavusiems asmenims.

Fondas „CoInvest Capital“, valdantis 20 mln. Eur valstybės ir ES struktūrinių fondų lėšų, orientuotas tiek į pradinės, tiek į plėtros stadijos įmones.

Tačiau V.Vaitkevičienė atkreipia dėmesį, kad į fondą jaunas verslas turėtų kreiptis jau turėdamas daugiau nei idėją.

„Produktas turi būti pradėtas vystyti, verslo steigėjai jau turi būti įdėję savo darbo ir laiko. Verslininkai turi gebėti tą verslo idėją pagrįsti ne tik tikėjimu, bet ir realiais veiksmais, skaičiais, veiksmų planu – kaip jis generuos pajamas, kokių resursų reikės jam įgyvendinti, kas bus jų klientai, kaip ir kas padės tuos klientus surasti.

Jei bent vieno dėmens nėra, idėjos autoriams verčiau kreiptis į akceleravimo fondus, kurie būtent ir užsiima apmokymu bei verslo idėjos išvystymu“, – pabrėžia rizikos kapitalo fondo atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.