Kompiuterinės regos startuolis „Fyma“ užsitikrino 1,5 mln. eurų investiciją

Estijos kompiuterinės regos startuolis „Fyma“, kuris anksčiau buvo žinomas „Visory“ vardu, baigė pirminio investavimo (ang. seed round) etapą, pritraukdamas daugiau nei 1,55 milijonų eurų investicijų. Surinktas investicijas „Fyma“ panaudos padvigubinti savo darbuotojų skaičių bei finansuoti papildomas pilotines programas.

Anot kūrėjų, dirbtinis intelektas leidžia „Fyma“ technologijai konvertuoti terabaitus duomenų į naudingas verslui įžvalgas.<br>Organizatorių nuotr.
Anot kūrėjų, dirbtinis intelektas leidžia „Fyma“ technologijai konvertuoti terabaitus duomenų į naudingas verslui įžvalgas.<br>Organizatorių nuotr.
„Fyma“ bendraįkūrėja ir vadovė Karen K.Burns.<br>Organizatorių nuotr.
„Fyma“ bendraįkūrėja ir vadovė Karen K.Burns.<br>Organizatorių nuotr.
Taavi Tammiste, „Fyma“ bendraįkūrėjas ir vadovas.<br>Organizatorių nuotr.
Taavi Tammiste, „Fyma“ bendraįkūrėjas ir vadovas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-12-17 17:50

Šiame investavimo etape dalyvavo ir Lietuvos rizikos ir privataus kapitalo asociacijos nariai „Change Ventures“, taip pat – „7 Percent“, „Decacorn“, „Lemonade Stand“, „Tiny VC“, dabartinis investuotojas „superangelas“ ir grupė verslo angelų investuotojų, tarp kurių – ir du buvę estų vienaragio „Transferwise“ vadovai. Pirminiame etape iš viso buvo pritraukta 1,8 mln. eurų investicijų.

„Iki šiol daugelis kompiuterinės regos startuolių savo technologinius sprendimus pateikdavo kaip įrankius, kuriuos gali naudoti tik šios srities specialistai. „Fyma“ vizija – sukurti paprastai valdomą platformą, kurią gali suprasti bet kuris versle dirbantis asmuo“ – sakė Rait Ojasaar, „Change Ventures“ partneris.

„Džiaugiamės galėdami investuoti į „Fyma“. Tikimės padėti įgyvendinti jų misiją – paversti vaizdo stebėjimo kameras išmaniomis vaizdą analizuojančiomis mašinomis, kurias galima naudoti įvairiose srityse, pradedant saugumu ir baigiant verslo analitika“ – sakė „Decacorn Capital“ įkūrėjas ir vadovaujantis partneris Debneel Mukherjee.

Vaizdo kamerose užfiksuotą medžiagą dirbtinis intelektas pavers naudingomis įžvalgomis

2019 m. įkurtas estų startuolis „Fyma“ pasitelkia dirbtinį intelektą ir paverčia tiek naują, tiek seną vaizdo stebėjimo kamerą galingu jutikliu, fiksuojančiu duomenis ir realiu laiku konvertuojančiu vaizdą į verslui naudingas įžvalgas.

Startuolio programinės įrangos kaip paslaugos (angl. SaaS – software as a service) platforma iš filmuotos medžiagos ištraukia ir, pasitelkdama dirbtinį intelektą, realiu laiku analizuoja vaizdą, taip leisdama vartotojui suprasti vaizdo įraše užfiksuotų individų ar technikos judėjimo algoritmus (pavyzdžiui – pėsčiųjų, pirkėjų elgseną, taip pat – automobilių ir technikos judėjimą).

„Fyma“ paslauga atitinka Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) reikalavimus, be to, technologija neleidžia atpažinti veido, anonimizuoja visus surinktus duomenis.

„Dirbtinis intelektas leidžia „Fyma“ technologijai konvertuoti terabaitus duomenų į naudingas verslui įžvalgas. Siekiame supaprastinti šią komplikuotą technologiją bei parodyti, kiek nepanaudotos vertės slypti vaizdo medžiagoje. Vartotojui patrauki „Fyma“ programinė įranga leis šias įžvalgas panaudoti įvairiose srityse – nuo miesto planavimo, komercinio nekilnojamojo turto vystymo iki transporto ar prekybos“ – sakė „Fyma“ bendraįkūrėja ir vadovė Karen K. Burns.

Palyginus su brangiomis aukščiausios klasės specializuotų kamerų sistemomis, „Fyma“ technologija reikalauja kur kas mažiau procesoriaus galios ir investicijų į infrastruktūrą.

„Mūsų siūloma dirbtinio intelekto technologija „pati save moko“, nuolat tobulėja. Naudojantis ja nereikia apsikrauti šimtais ar tūkstančiais taisyklių ir kintamųjų, o tai žymiai supaprastina vartotojo patirtį. Be to, prie mūsų platformos gali būti prijungta bet kokia kamera, tad tai papildomai dar yra ir labai patogu bei taupu“ – pridėjo Taavi Tammiste, „Fyma“ bendraįkūrėjas ir CTO.

Šiuo metu pasaulyje veikia apie 770 milijonų stebėjimo kamerų, o 2021 metais šis skaičius išaugs iki 1 milijardo. Skaičiuojama, kad pasaulinė kompiuterinės regos rinka iki 2023 m. pasieks 25,32 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras