Servisas ant ratų lanko labiausiai nutolusias gyvenvietes: idėja gimė iš kaimų išvažinėjus IT specialistams

Juokaudami galime pacituoti seną rytų patarlę: „Jei ne Mahometas pas kalną, tai kalnas ateina pas Mahometą“, nes panašiai nutiko ir mūsų aprašomoje istorijoje.

Mobilus kompiuterių ir kitos įrangos servisas jau rieda ir per Šilutės rajono kaimus.<br>„Šilutės naujienų“ archyvo nuotr.
Mobilus kompiuterių ir kitos įrangos servisas jau rieda ir per Šilutės rajono kaimus.<br>„Šilutės naujienų“ archyvo nuotr.
Mobilus kompiuterių ir kitos įrangos servisas jau rieda ir per Šilutės rajono kaimus.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Mobilus kompiuterių ir kitos įrangos servisas jau rieda ir per Šilutės rajono kaimus.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Mobilus kompiuterių ir kitos įrangos servisas jau rieda ir per Šilutės rajono kaimus.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Mobilus kompiuterių ir kitos įrangos servisas jau rieda ir per Šilutės rajono kaimus.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Karolina Dimšaitė, www.silutesnaujienos.lt

Jun 11, 2021, 4:15 PM, atnaujinta Jan 21, 2022, 10:47 AM

Birželio mėnesį Šilutės rajoną pradeda lankyti neįprastas svečias – kompiuterių ir telefonų servisas ant ratų, pasivadinęs BEBRO TAISYKLA. Kaip dirbtuvėlės įrengtas mikroautobusiukas fiksuotu grafiku vakarų Lietuvoje lankys net 26 kaimo vietoves.

Rodos, anokia čia naujiena – kompiuterių ar telefonų remontas? Deja, nuo didesnių miestų nutolusiose gyvenvietėse tokio pobūdžio paslaugų ir su žiburiu nerasi. O įrenginių turime visi – nuo mažo iki senjoro. Ir kuo toliau, tuo sunkiau įsivaizduoti gyvenimą be jų.

Įrenginių svarbą dar labiau išryškino pastarųjų metų įvykiai – karantinas, kai ir mokslai, ir darbas, ir elementarus kontaktas su artimaisiais tapo neįmanomas be kompiuterio, telefono ar planšetės.

Pakalbinome mobilaus serviso – BEBRO TAISYKLOS – įkūrėją Giedrių Delininkaitį apie idėjos ištakas, tikslus ir kasdienybę.

Pirmiausia kyla klausimas – kaip viskas prasidėjo?

Viskas prasidėjo prieš beveik 20 metų, kai Giedrius pasirinko IT (informacinių technologijų) studijas. Nuo mažumės domėjęsis technologijų veikimo principais, savo pasirinkimu Giedrius nieko nenustebino. Kaip jis pats pasakoja, lankant atokiau nuo didmiesčių gyvenančius tėvus, iš aplinkinių nuolat sulaukdavo prašymų sutvarkyti jų kompiuterius.

Nors rodomas pasitikėjimas džiugino, tačiau kartu ir kėlė klausimą – kodėl paslauga tokia populiari? Atsakymas buvo paprastas – mažos gyvenvietės tiesiog neturi tokių specialistų, nes ten gimę IT talentai išsikrausto į didmiesčius, mat ten įvairesnė darbo pasiūla.

Čia ir prasidėjo mobilaus serviso idėjos užuomazgos. Pakeliui į tikslą Giedrius įkūrė verslo kompanijas aptarnaujančią įmonę – MB „IT Skyrius“, pradėjo burti specialistų komandą, įgijo dar daugiau patirties ir žinių.

Prieš daugiau nei metus sudalyvavęs Klaipėdos r. savivaldybės skelbtame verslumo konkurse, idėjos autorius pateikė vertinimui planą, kaip didinti kompiuterių aptarnavimo paslaugų prieinamumą regione. Idėja finansavimo negavo, tačiau tai padėjo galutinai išgryninti mobilios taisyklos ant ratų idėją.

Taip pernai pavasarį mobilus servisas, pasipuošęs „IT Skyriaus“ logotipu, pradėjo lankyti 12 miestelių.

„Nebuvome naivūs, žinojome, kad žmonių pasitikėjimą reikės užsitarnauti. Tačiau ėjome su dideliu tikėjimu tuo, ką darome“, – prisimena G.Delininkaitis. Ir akivaizdu, kad tikėjimas pasiteisino. Didėjantis žmonių susidomėjimas parodė, kad paslauga yra reikalinga, o pasitikėjimas paskatino plėsti paslaugų prieinamumą. Taip nuo šios vasaros jau dvi dirbtuvės – BEBRO TAISYKLOS – lankys net 26 gyvenvietes.

BEBRO TAISYKLOS paslaugos

„Beveik metus mobiliame servise dirbau pats“, – pasakoja Giedrius.

„Nors tiek pats, tiek komandos nariai turime daug įvairiapusės patirties technologijų srityje, pirmiausia norisi įsiklausyti į klientų poreikius. Esminė paslauga yra įrangos (kompiuterių, planšečių, telefonų, spausdintuvų ir kt.) remontas.

Tačiau šalia remonto paslaugų atsirado ir smulkios biuro paslaugos: spausdinimas, kopijavimas, dokumentų įrišimas. Padedame įsirengti internetą, diegiame vaizdo stebėjimo sistemas tiek privačių namų apsaugai, tiek verslo įmonėse darbų stebėsenai ir kontrolei“, – paslaugų spektru dalijasi BEBRO TAISYKLOS įkūrėjas.

Taip pat taisykloje galima įsigyti smulkių prekių, tokių kaip kompiuterio pelės, laidai, USB atmintinės, krepšiai kompiuteriams ir t. t.

„Visada patariame ir padedame išsirinkti naują kompiuterį ar susijusius įrenginius, pavyzdžiui, spausdintuvą ar monitorių. Prieš siūlydami prekę, visada stengiamės išsiaiškinti, ko tiksliai žmogui reikia, kas ir kokiu tikslu naudosis įranga. Pasitaiko, kad klientas atėjęs su vienokiu įsivaizdavimu, po pokalbio suvokia, kad jam reikalinga visai kitokia įranga“, – sako Giedrius.

Netrukus startuos ir BEBRO elektroninė parduotuvė, kur bus galima patiems išsirinkti ir įsigyti kompiuterinę (ir ne tik) įrangą. Pristatymas bus organizuojamas pagal kliento pageidavimą – per kurjerį arba įrangą atveš mobilusis servisas.

Ateities planai

Paklaustas apie ateities planus pašnekovas patvirtina, kad sėkmingai įsitvirtinus vakarų Lietuvoje, žinoma, akys krypsta ir į kitą Lietuvos dalį. O „tvirtintis“ sekasi gana sėkmingai: jau sutaisyta daugiau kaip 350 įrenginių, yra mažiausiai 345 patenkinti klientai. Jau lankomų miestelių tarpe, remonto užsakymais kol kas lyderiauja Ylakiai, Kūlupėnai, Žemaičių Naumiestis, Darbėnai, Veiviržėnai.

„Esamų verslo krypčių keisti neplanuojame. Lygiagrečiai vystysime tiek BEBRO TAISYKLĄ, tiek verslo klientų aptarnavimą. Esame sukaupę pakankamą kompetenciją, turime stiprią komandą ir patikimus klientus bei partnerius.

Kuriame savo darbo standartus, kuriuos ateityje galėsime užauginti iki aptarnavimo standartų. Keliame darbuotojų kvalifikaciją, suteikiame galimybes specializuotis konkrečiose IT srityse“, – ateities planais dalijasi Giedrius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.