Išpardavimai Vokietijoje – puiki idėja apsipirkti lietuviams

Svajinga jūra, maloni kelionė automobiliu, visada žavus Hamburgas ir išpardavimai. Skamba taip lyg šį derinį turėtų pratęsti jungtukas „bet“, tačiau jo nebus. Iškart po Naujųjų metų sutiktuvių Vokietijoje parduotuvės nusidažo raudonai ir skaičiai kainose mažėja perpus. Anot „DFDS Seaways“ laivo kapitono Henriko Žalandausko, įpročiai važiuoti apsipirkti į Kylį ar Hamburgą vėl atgimsta ir vis daugiau lietuvių apsipirkti keliauja į Vokietiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:38 AM

Keliauti ir nepavargti

Atstumas tarp Kylio ir Hamburgo – beveik 100 kilometrų. Arba 40 minučių, jei matuotume vokiškais automagistralinių kelių standartais. Iki šių miestų iš Lietuvos daugiau nei 1000 kilometrų kelionės automobiliu, įskaitant siaurus kelius ir vairavimą įsitempus iki Varšuvos, kol galėsite pasinaudoti naujais keliais.

Galima skristi lėktuvu, tačiau tai nebus tiesioginė kelionė ir teks pavargti, kol pavyks nusigauti iki antrojo pagal dydį Vokietijos miesto – Hamburgo, kurį drąsiai galima vadinti pramogų ir parduotuvių megapoliu. Vienintelis likęs variantas – prisiminti, jog Lietuva yra jūrinė valstybė ir galima pasinaudoti keltų paslaugomis. Maršrutu Klaipėda – Kylis – Klaipėda beveik kasdien kursuoja kompanijos „DFDS Seaways“ keltai.

Važiuoti automobiliu – greičiau. Tačiau kad ir koks bebūtų buvęs patogus naujasis „Citroen C4 Picasso“, nesinori prisirišti prie kėdės ir išganingai laukti trumpo sustojimo. Kelionė keltu iki Kylio trunka apie 21 valandą, tačiau neprailgsta – veikia barai, restoranas, parduotuvė, galima išsimiegoti ir pailsėti. Sudaryta galimybė automobiliu persikelti į Kylį ir atgal atpalaiduoja – nereikia mąstyti apie bagažo dydį, oro sąlygas, galima keliauti su gyvūnais.

Išpardavimų manija

Dauguma sutiktų žmonių Kylyje nurodė, jog išpardavimų ieškoti verta apie 10 kilometrų nuo uosto nutolusiame Raisdorfe. Rūbai, batai, technika, prekės namams ar sodui – viskas parduotuvių miestelyje. Beveik visoms prekėms vyksta išpardavimai. Verta pastebėti, kad Vokietijos išpardavimai nuo lietuviškųjų skiriasi. Jei žadama 50 procentų nuolaida prekėms, dažniausiai jų nereikės ieškoti parduotuvės gilumoje ir nuliūsti sužinojus, kad ta nuolaida taikoma niekam nereikalingiems daiktams.

Be Kylio verta nuolaidų ieškoti ir Hamburge. Vienas gražiausių ir didžiausių Europos uostamiesčių žinomas ne tik dėl daugybės vietų, kurios priverčia stabtelti ir sulaikius kvėpavimą tiesiog mėgautis akimirka. Pradėję kelionę nuo centrinės miesto geležinkelio stoties Rotušės link, rasite daugybę prekybos centrų. Prieš jus atsivers didžiausi Europoje technikos, rūbų ar batų centrai, kurie šiuo metu mirga raudonai. Vokietijoje nuolaidos dažniausiai prasideda įpusėjus sausio mėnesiui ir tęsiasi kiek daugiau nei mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.