Rusų žurnalistė apie Lietuvą: „Man labiau patinka keliauti po Baltijos šalis nei po Rusiją“

Neseniai Lietuvoje viešėjusi žurnalistė Nadiežda Zubreva iš vieno didžiausių Rusijos gyvenimo būdo portalų lady.mail.ru savo straipsnio įžangoje užsiminė, kad kai pirmą kartą atvyko į Lietuvą, ji norėjo geriau suprasti lietuvių mentalitetą ir mūsų šalį.

Lietuvoje viešėjusią vieno didžiausių rusų gyvenimo būdo portalų žurnalistę žavėjo Lietuvos grožis ir stebino stereotipų neatitinkanti realybė.<br>J.Šeiboko nuotr.
Lietuvoje viešėjusią vieno didžiausių rusų gyvenimo būdo portalų žurnalistę žavėjo Lietuvos grožis ir stebino stereotipų neatitinkanti realybė.<br>J.Šeiboko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 1:07 PM

Šis vizitas jau buvo jos dešimtasis, bet šįkart ji turėjo misiją – grįžus namo parašyti straipsnį apie Lietuvą.

Su mūsų šalimi moterį supažindino universiteto draugė lietuvė, studijuojanti Maskvoje. Kartu jos skirtingais metų laikais net po kelis kartus aplankė Palangą, Kauną, Klaipėdą bei Druskininkus, į kuriuos Nadiežda rašo mielai sugrįšianti vėl ir vėl.

Nors yra tyrimų, kurių rezultatai rodo, kad nuo seno Rusijos spauda kompleksiškai formuoja negatyvų požiūrį į Baltijos šalis, Nadiežda liko sužavėta Lietuva.

Savo straipsnyje ji aprašė jai mielas mūsų šalies vietas bei pakvietė kitus Rusijos gyventojus atvažiuoti į Lietuvą ir ją patirti patiems. Straipsnį ji pavadino „Kodėl man labiau patinka keliauti po Baltijos šalis nei po Rusiją?“

Viešųjų ryšių agentūra „Blue Oceans PR“, kuri ir pasikvietė žurnalistę Nadieždą Zubrevą į Lietuvą, tiki, kad Rusijos visuomenėje paplitusius mitus apie Lietuvą gali sugriauti nuoširdus ir atviras bendradarbiavimas bei pakvietimai apsilankyti mūsų šalyje.

„Tik bendraujant, pasakojant ir rodant mūsų šalį, būnant jos ambasadoriais, galima įrodyti, kad iš tiesų lietuviai yra draugiški bei atviri visiems turistams, nesvarbu iš kokios šalies jie atvykę.

Lietuvoje gera gyventi, keliauti, bendrauti su vietiniais gyventojais. Labai gali būti, jog visa tai pamatę savo akimis, Rusijos atstovai grįžę kitaip nei įprasta atsilieps apie Lietuvą.

Mūsų įsitikinimu, svarbu būti atvirais vieniems su kitais ir taip tiesti draugystės tiltus“, – sakė agentūros vadovė Raminta Lilaitė.

Nadiežda pirmiausiai atvyko į Vilnių, kur apsistojo praeitais metais duris atvėrusiame viešbutyje „Pacai“, kuris ją nustebino išsaugota istorija ir unikalios detalės.

Taip pat autorė rašė apie žydų kvartalą su šimtamečiais namais, Gedimino aikštę bei restoraną „Ertlio Namas“, kuriame ne tik paragavo nacionalinių patiekalų, bet ir išgirdo jų istoriją.

Nuvykusi į Druskininkus, žurnalistė džiaugėsi viešbučio „Flores SPA“ Balio įkvėpta atmosfera, nuostabiomis miškų panoramomis iš Lynų keltuvo, Druskininkų vandens parko pramogomis ir įvairios koncentracijos šviežiu mineraliniu vandeniu.

Gydytis ar tiesiog atsipalaiduoti mėgaujantis procedūromis Nadiežda rekomenduoja Druskininkų gydykloje, „Eglės“ sanatorijoje, SPA centre „Upa“ ar „Flores“, o paragauti sočių lietuviškų patiekalų – „Etno dvare“.

Nadieždos teigimu, daugiau žmonių turėtų atvykti į Lietuvą, kad patys pamatytų, kokia ji yra iš tikrųjų. Pati ji pristatė mūsų šalį kaip puikią vietą atostogoms.

Kaip žurnalistė rašo straipsnyje, Lietuva yra artimesnė vakarų kultūrai nei kitos posovietinės šalys ir dauguma paslaugų sektoriuje dirbančių žmonių kalba rusiškai.

Be to, palyginus su Rusijos metropoliais, čia prieinamos kainos, maži miestai, rami aplinka.

Išsamų, pozityvų straipsnį apie Lietuvą ir Druskininkus parašė ir kita spaudos ture dalyvavusi Rusijos žurnalistė Jekaterina Brudnaja, rašanti health.mail.ru portalui, pavadinusi savo straipsnį „Druskininkų kurortas – lietuviškos žemės druska“.

Ji Druskininkus aprašo kaip idealią vietą pabėgti nuo kasdieninio streso. Druskininkuose ji išbandė purvo vonias, masažus, baseinus ir pasidžiaugė, kad ją, maskvietę, Druskininkai išmokė rūpintis savimi ir neskubėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.