Pamario kraštas kviečia keliauti paukščių keliu neišeinant iš namų

Jei kada stovėjote užvertę galvas ir, stebėdami paukščius, mėgavotės jų laisve, tai šis projektas jus tikrai sužavės. Patiks jis ir tiems, kurie, pavargę nuo miesto triukšmo ir nesibaigiančių kasdienių rūpesčių, vis dažniau atsigręžia į gamtą.

Gandras baltasis.
Gandras baltasis.
Pietinis purplelis.
Pietinis purplelis.
Nidos molas.
Nidos molas.
Preilos molas.
Preilos molas.
Nemuno priešakinis gamtinis rezervatas.
Nemuno priešakinis gamtinis rezervatas.
Baltijos jūros biosferos poligonas.
Baltijos jūros biosferos poligonas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2021-02-18 10:45

Šilutės rajono ir Neringos savivaldybių bendrystė padėjo sukurti unikalų projektą „Pažink pamario kraštą keliaudamas paukščių keliu“, kuris finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ įgyvendinimo priemonę Nr. 05.4.1-LVPA-K-808 „Prioritetinių turizmo plėtros regionų e-rinkodara“, kviečiantį pažinti nepaliestą, natūralią gamtą Pamario krašte ir pakeliauti paukščių keliais.

Lietuva yra labai patraukli ornitologinio turizmo atžvilgiu. Pamario krašte esančiose vietovėse gausu paukščių migracijos vietų, kuriose kelionių rudenį ir pavasarį metu nuolat apsilanko daugiau nei 300 sparnuočių rūšių.

Mėgstantys leisti laiką gamtoje, paukščių stebėtojai, ornitologai, šeimos su vaikais – visi, kas tiesiog domisi gamta, paukščiais, privalo sužinoti apie Pamario kraštą. Projekto siūlomos veiklos leis ne tik pažinti gamtos paveldo objektus, bet ir skatins ornitologinį turizmą Lietuvoje.

Susipažinti su paukščiais galima neišeinant iš namų

Projekte dalyvaujančios savivaldybės pasirūpino, kad nuo šiol pažinti paukščius būtų galima ir neišeinant iš namų.

Specialiai sukurtame internetiniame tinklalapyje www.pauksciukelias.lt galima perskaityti ir pamatyti, kaip skirtingais metų laikais gyvena daugybė paukščių rūšių.

Įkvepiančios sparnuočių ir gamtos fotografijos, įdomi informacija įtraukia ir stebina. Pavyzdžiui, ar žinote, kaip atrodo tulžys, retai žiemojantis mūsų šalyje? Matėte, kokių neįtikėtinai ryškių spalvų yra šis paukštelis? Lietuvoje tulžį galite išvysti nebent Pamario krašte. Patyrinėję fotografijas, vėliau lengvai jį atpažinsite ir kitose vietovėse.

Pamario krašto gamtos grožis vaizdo klipuose ir tiesioginėse transliacijose

Projekto tinklalapyje galite ne tik pamatyti ir perskaityti apie paukščius, bet ir daugiau sužinoti apie Pamario krašto gamtos paveldo objektus.

Žiūrėdami įspūdingai nufilmuotus trumpus pažintinius vaizdo klipus, galėsite mėgautis neįtikėtinais Lietuvos vaizdais iš paukščio skrydžio, gėrėtis pelkėmis, salomis, apsemtomis pievomis ar Neringos sengire.

Be to, sužinosite įdomių faktų apie šio krašto gamtos stebuklus. Mėgstantys stebėti paukščius ar besikeičiančią gamtą, galės džiaugtis nuolat vykstančiomis tiesioginėmis transliacijomis.

Žaidimams ir edukacijai sukurta mobilioji programėlė

Siekdami įgyvendinti edukacinius tikslus, nepamiršome šiuolaikinių vaikų ir paauglių, kurie itin mėgsta informacines technologijas ir skaitmeninę erdvę.

Specialiai šiam projektui sukurta mobilioji programėlė – virtualus žaidimas „Paukščių kelias“, skatinantis pažinti paukščius. Parsisiuntę programėlę į telefoną, galėsite žaisti ir tuo pačiu metu mokyti(s).

Programėlėje galima rasti kūrybinių, dėmesingumą lavinančių ir pažintinių užduočių, susijusių su paukščiais ir Pamario krašto gamtos paveldo objektais.

Mobiliosios programėlės naudotojai raginami įsitraukti į sparnuočių paieškos žaidimą, surinkti visą ženkliukų kolekciją ir pasidalinti savo kūrybiškumu su paukščių stebėtojų bendruomene. Tai puiki skaitmeninė edukacinė priemonė tėvams ir pedagogams, siekiantiems sudominti vaikus ir plėsti jų akiratį.

Keliaukite „Paukščių keliu“ gyvai ir socialiniuose tinkluose

Šilutės rajono savivaldybės administracija kviečia tuos, kuriems patinka gamta, aktyviai įsitraukti ir sekti ne tik projekto tinklalapį, bet ir socialiniame tinkle Facebook esančią paskyrą „Pažink Pamario kraštą“. Čia sekėjus lydės gidas – Nemuno deltą simbolizuojanti Meldinė Nendrinukė, kuri mokys pažinti įvairius Lietuvos paukščius, skatins susipažinti su įdomiomis lankytinomis vietomis, kvies mėgautis tiesioginėmis paukščių stebėjimo transliacijomis, dalyvauti viktorinose ir konkursuose.

Paukščių stebėjimas gali būti unikali jūsų arba jūsų vaikų patirtis, o gal net naujo pomėgio atradimas. Esant galimybėms, bet kuriuo metų laiku kviečiame atvykti į Pamario kraštą ir geriau pažinti unikalius saugomus gamtos objektus.

Pažink Pamario kraštą keliaudamas Paukščiu keliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.