Festivalis „Vilnius Music Week“ bandys lietuvių atlikėjams atverti vartus į užsienį

Lietuvos sostinėje rugpjūčio 30 - rugsėjo 2 dienomis debiutuos naujas festivalis „Vilnius Music Week“. Dešimtys Lietuvos atlikėjų scenose po atviru dangumi ir klubuose muzikuos ne tik vietinei publikai, bet ir būriams užsienio prodiuserių ir žurnalistų, atvykstančių pasidalyti patirtimi ir ieškoti naujų talentų.

Festivalio rengėjai R. Skaisgirys ir M. Mikutavičius.<br>R. Danisevičius
Festivalio rengėjai R. Skaisgirys ir M. Mikutavičius.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 24, 2012, 4:51 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:35 PM

Pagal pasaulyje populiarią atlikėjų prisistatymo muzikos verslo profesionalams formulę rengiamas festivalis įsilies į Vilniuje tuo metu vyksiančių „Sostinės dienų“ šurmulį. Festivalį rengia Muzikos asociacija, organizuojanti muzikos apdovanojimų ceremoniją M.A.M.A.

Planuojama, kad festivalio programoje pasirodys apie 80 atlikėjų ir grupių ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio valstybių – dalyvauti renginyje jau sutiko garsi Latvijos grupė „Instrumenti“. Norintys muzikuoti festivalyje gali į jo rengėjus kreiptis oficialioje „Vilnius Music Week“ interneto svetainėje.

Antradienį sostinės klube „Soulbox“ surengtoje spaudos konferencijoje vienas festivalio rengėjų Rolandas Skaisgirys sakė, kad Vilnius yra tiltas tarp Rytų ir Vakarų, todėl į renginį kviečiami muzikos profesionalai ne tik iš Didžiosios Britanijos ir kitų Vakarų Europos šalių, bet ir iš Gruzijos, Rusijos, Baltarusijos, Azerbaidžano.

„Mes jau atkreipėme didžiausio Lenkijos festivalių rengėjo „Alter Art“ dėmesį. Siekiame savo tikslo išeiti į tarptautinius vandenis, todėl būtinai grosime šiame festivalyje“, - žadėjo grupės „Freaks On Floor“ lyderis Justinas Jarutis.

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius vylėsi, kad renginys taps puikia švente vilniečiams, atvers naujas galimybes muzikantams, o atvykę užsienio žurnalistai padės garsinti Lietuvos sostinę pasaulyje.

„Muziką jau seniai verta laikyti ūkio šaka. Dabar šiam renginiui ieškojome rėmėjų, bet išsiveržę į užsienio rinką atlikėjai duos naudos Lietuvai.

Jei šio dėl renginio bent kelios Lietuvos grupės atras kelius į užsienio scenas, verta dėl to stengtis“, - sakė festivalio koordinatorius Lauras Lučiūnas.

Tarp į renginį pakviestų svečių – britų leidinių „The Guardian“, „Clash“ žurnalistai, grupės „Gotan Project“ vadybininkė Sally Gross, buvęs ilgametis „Pink Floyd“ vadybininkas Peteris Jenneris ir kiti užsienio pramogų verslo atstovai.

Jie ne tik klausysis muzikos, bet ir dalyvaus konferencijose bei seminaruose, kuriuose dalinsis patirtimi su Lietuvos muzikantais ir vadybininkais.

Spaudos konferencijoje buvo primintas sėkmingos lietuvių muzikinės veiklos užsienyje pavyzdys - Londone gyvenantis šou „Lietuvos talentai“ laimėtojas, akordeonininkas Martynas Levickis.

Jis pristatė ką tik išleistą savo albumą „iAccordion“, kuriame – Lady Gagos, Katy Perry ir kitų garsių atlikėjų hitai, įgroti akordeonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.