Skandalas: JAV žurnalistas išleido knygą su išgalvotomis dainininko B. Dylano citatomis

„Aš supanikavau“, - M.C. Moynihanas citavo J. Lehrerį.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS ir lrytas.lt inf.

2012-07-31 15:15, atnaujinta 2018-03-17 17:07

Kūrybos procesą „sunku nupasakoti... Tai tiesiog jausmas, kad turi kažką pasakyti“, teigiama vienoje neva B. Dylano išsakytoje citatoje, kurią 31 metų žurnalo „The New Yorker“ skiltininkas Jonah Lehreris įtraukė į savo knygą „Įsivaizduok: kaip veikia kūrybingumas“ („Imagine: How Creativity Works“).

„Tačiau problema ta, jog nėra jokio įrodymo, kad Dylanas būtų tai pasakęs“, - žurnalistas Michaelas C. Moynihanas pastebėjo straipsnyje, kuris pirmadienį buvo paskelbtas JAV žydų žurnalo „Tablet“ svetainėje.

M.C. Moynihanas, kuris yra B. Dylano kūrybos gerbėjas, rašė, kad užklausė J. Lehrerio apie septynias citatas, pateiktas jo knygos pirmajame skyriuje, „iš kurių trys neaptinkamos niekur kitur - bent jau ne ta forma, kurioje jos pateiktos knygoje; trijose kitose esama tikrų Dylano pasisakymų fragmentų, o viena dramatiškai išimta iš originalaus konteksto, kad atitiktų „Įsivaizduok“ naratyvą.“

J. Lehreris iš pradžių teigė M.C. Moynihanui, kad šias citatas paėmė iš „ilgo, tačiau nepaskelbto, interviu vaizdo įrašo“, kuris buvo panaudotas Holivudo režisieriui Martinui Scorsese kuriant dokumentinį filmą apie šį dainininką „No Direction Home“ ir gautas iš B. Dylano vadybininko Jeffo Roseno.

Tačiau M.C. Moynihanas pridūrė, kad vėliau J. Lehreris jam prisipažino, kad niekada nebuvo susitikęs su J. Rosenu ir nematė neredaguoto vaizdo įrašo.

„Aš supanikavau“, - M.C. Moynihanas citavo J. Lehrerį.

Dienraštis „The New York Times“ pranešė, kad J. Lehreris atsistatydino iš savo pareigų žurnale „The New Yorker“, cituodamas jo knygos leidėjo paskelbtą pranešimą.

Leidėjas Houghtonas Mifflinas Harcourtas paskelbė išimsiantis iš prekybos šios knygos egzempliorius, pridūrė „The New York Times“.

B. Dylanas - uždarumu garsėjantis vienas įtakingiausių JAV kūrėjų ir dainininkų. Žydų kilmės atlikėją giminės šaknys sieja su Lietuva. 2008-aisiais jis koncertavo ir Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.