„Brodvėjuje“ R. Lukoševičiūtė persikūnys į T. Turner, „Katedra“ - į „Metallica“

Sostinės naktiniuose klubuose įsibėgėja rudens sezonas. Šį savaitgalį „Brodvėjaus“ klubą „sprogdins“ pasaulio muzikos legendų hitai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2012, 3:28 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:43 PM

Penktadienį, rugsėjo 14 dieną, dainininkė, žurnalistė, laidų vedėja ir tekstų autorė Rūta Lukoševičiūtė su grupe „Age“ pristatys projektą „Tribute to Tina Turner“. Koncerto metu skambės visi šios legendinės dainininkės hitai, kuriuo netikėtai papildys „Age“ atliekami bliuzo kūriniai.

Šeštadienį, rugsėjo 15 dieną, T. Turner dainos sceną užleis metalo žvaigdėms – amerikiečių grupei „Metallica“. Šį projektą „Brodvėjuje“ pristatys Lietuvos sunkiojo metalo grupė „Katedra“.

Abu projektai verti išskirtinio dėmesio ne tik tuo, kad lietuvaičiai puikiai atlieka pasaulio muzikos žvaigždžių kūrybą, bet ir tuo, jog mūsų muzikantai už šiuo projektus yra sulaukę klausytojų įvertinimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

2007 metų rugsėjį Italijos mieste Pompėjoje vykusiame tarptautiniame dainų konkurse „Canzoni dal Mondo“ R. Lukoševičiūtė atliko T. Turner dainą „Simply The Best“ ir užėmė trečiąją vietą. Amerikietės T. Turner dainomis R. Lukoševičiūtė susidomėjo tada, kai vokalo mokytoja pagyrė Rūtos balso tembrą, palygindama su šios visame pasaulyje populiarios atlikėjos.

„Ši atlikėja visuomet žavėjo išskirtiniu balsu bei neišsenkančia jaunatviška energija. Pirmą kartą jos dainas pabandžiau dainuoti dar 2000 metais, kuomet vokalo subtilybių mokiausi pas šviesaus atminimo dainininkę Janiną Miščiukaitę.

Ji pirmoji man nurodė šias muzikines gaires, sakydama, jog vokaline mūsų balsai yra panašūs. Dainuoju širdimi, nes ji turi ką papasakoti”, - apie išskirtinį dėmesį T. Turner yra kalbėjusi Rūta.

Penktadienio vakarą „Brodvėjuje“ taps aišku, kodėl net kelios Rūtos vokalo mokytojos ją ragino dainuoti Tinos dainas.

Šeštadienį „Brodvėjus“ lauks sunkiosios muzikos gerbėjų. Prieš keletą metų grupei „Katedra“ nusprendus klausytojams pristatyti „Metallica“ repertuaro retrospektyvą, projektas buvo sutiktas ovacijomis.

„Metallica tribute.lt“ su dideliu pasisekimu buvo pristatytas 2005 metais Vilniaus klube „Cafe JazzRock“, po kurio „Katedra“ iškart gavo pasiūlymus groti ir kituose Lietuvos klubuose, roko festivaliuose Lietuvoje bei Latvijoje.

Tais pačias metais grupe su projektu „Metallica tribute.lt“ buvo pakviesta atstovauti Lietuvai Karaliaučiaus 750 - ųjų metinių koncerte, kur susirinko 60 000 žiūrovų iš plačiosios Rusijos ir užsienio šalių.

Prieš keletą metų „Roko naktų“ lankytojai festivalyje pamatė netradicinę legendinės grupės „Metallica“ repertuaro retrospektyvą, kurią atliko ne tik „Katedra“, bet ir kviestiniai muzikantai – projektą „apšildęs“ styginių trio.

„Metallica“ gerbėjai gali būti tikri, kad šio šeštadienio vakarą geros muzikos klube „Brodvėjus“ išgirs visus „privalomus“ šios legendinės grupės kūrinius: „Seek & Destroy“, „For Whom the Bell Tolls“, „Master of Puppets“, „The Unforgiven“, „Enter Sandman“ ir kitas dainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?