Albumo apžvalga. Pink „The Truth About Love“ (video)

Kai amerikiečių atlikėja Pink planuos savo kitas gastroles, reikia jai priminti, jog pati kadaise prisišnekėjo, esą jos giminės šaknys Lietuvoje. Čia ji dar nėra koncertavusi, nors tai darė Latvijoje - tad pats metas taisyti klaidą, juolab naujasis jos albumas „The Truth About Love“ yra vienas geresnių dainininkės darbų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Sep 15, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:26 PM

Prieš metus mamyte tapusi atlikėja į sceną sugrįžta albumu, kuriame yra visi esminiai elementai, padėję jai parduoti 40 milijonų albumų egzempliorių ir žurnalo „Billboard“ būti paskelbta ryškiausia praėjusio dešimtmečio popžvaigžde. Kitaip tariant - ryškios popmelodijos su pseudoroko sprogimais priedainiuose, krūva tekstų apie labai blogus vaikinus, kurie iš esmės yra visiški šikniai, bet keistai traukia lyrinę heroję. Ir dar truputis keiksmažodžių.

Taip apibūdinti Pink fenomeną, žinoma, yra kiek pernelyg paprasta - visi, kurie buvo jos koncertuose, žino, kad atlikėjos vokalas yra mažų mažiausiai įspūdingas, o sugebėjimai parašyti įsimenančias melodijas - pavydėtini. Pirmasis šio albumo singlas „Blow Me (One Last Kiss)“ turi viską, ko reikia pritraukti dėmesiui - truputį nešvankų žodžių žaismą pavadinime ir tokį greitai įstringantį priedainį, kokių per metus radijo eteryje pasitaiko tik trys ar keturi.

Žia pilna visko - nuo didingos, bet nebanalios baladės „The Great Escape“ iki linksmos titulinės dainos, kuri skamba lyg atkeliavusi iš filmo apie nevykėlį šnipą Ostiną Pauersą ar energingo elektroninio išsitaškymo daug sakančiu pavadinimu „Slut Like You“ („Kekšė, kaip tu“) - su užkrečiančiu Pink juoku ir, reikia pripažinti, užuominomis į Madonnos hitus.

Keisčiausia, kad albume labiausiai nuvilia dainos, kurias įrašyti Pink pasikvietė talentingų svečių. Duetas su britų atlikėja Lily Allen „True Love“ atrodo toks nuvalkiotas klišių rinkinys, lyg jį iš ankstesnių Pink kūrinių būtų sulipdęs kompiuteris, su „Fun“ lyderiu Nate'u Ruessu sudainuotas melancholiškas „Just Give Me A Reason“ prikimštas banalybių, o kvailokai bumbsintis „Here Comes The Weekend“ su Eminemu paverčia Pink panašia į Rihanną - kitą atlikėją, kuri su šiuo reperiu jau turėjo reikalų.

Tai - trūkumai, bet Pink šiame albume vis dėlto dažniau sužavi nei nuvilia. Sakyti, kad ji unikali, būtų per stipru, bet popscenoje atlikėja tikrai surado savo nišą, kūrybinį veidą - ir šis albumas rodo, jog kol kas Pink tikrai neketina niekam užleisti vietos.

Įvertinimas - 8 iš 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.