Premjera. Solinę karjerą pradedanti „Empti“ vokalistė G. Kilčiauskienė pristato dainą „Paskutinis kartas“ (audio)

Po keliolika metų trunkančios karjeros scenoje grupės „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė savo gerbėjams parengė šį tą netikėto. Dainininkė tikisi dar šiais metais koncertuose pristatyti savo pirmąją solinę programą, o lrytas.lt skaitytojai jau šiandien gali įvertinti pirmąjį jos kūrinį - dainą „Paskutinis kartas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas")

Sep 26, 2012, 3:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:41 PM

„Empti“ - vienas labiausiai gerbiamų Lietuvos populiariosios muzikos reiškinių, tačiau visų savo sumanymų jame Giedrė nesugebėjo sutalpinti.

„Pradėjau rašyti dainas, kurios netiko „Empti“ skambesiui. Per dvejus metus jų nemažai susikaupė. „Empti“ niekur nedingo - toliau po truputį randasi nauji kūriniai.

Bet man norisi savo kūrybą parodyti žmonėms. Gal po penkerių metų šios dainos man nieko nebereikš, bet kiekgi galima jas kaupti. Darau tai tikrai ne dėl to, kad man trūktų veiklos ar norėčiau su kuo nors konkuruoti.

Solinis albumas - svajonė ir siekiamybė, bet pirmiausia reikia dainas išbandyti koncertuose“, - sakė 33 metų atlikėja.

Pati sau direktorė

Tartis su muzikantais dėl repeticijų, pačiai vairuoti savo muzikinį projektą - viso to Giedrė mokosi pirmą sykį.

„Pirmą kartą esu projekto iniciatorė. Tiek į grupę „Dogbones“, kurioje kadaise dainavau, tiek į „Pieno lazerius“, tiek į „Empti“ mane pakvietė, kai tos grupės jau buvo susikūrusios. Dėl to interviu niekada negalėdavau paaiškinti, ką reiškia jų pavadinimai - tiesiog nežinojau.

Dabar - viskas kitaip, nauja patirtis. Pirmą kartą visa tai yra mano. Pati sukūriau ir muziką, ir tekstus. Tenka keturis „diedus“ ganyti, bet man su vyrais visada gerai sekėsi susitarti“, - šyptelėjo Giedrė kalbėdama apie kartu su ja koncertuosiančius muzikantus.

Kuo tai skirsis nuo „Empti“? Vienas svarbiausių skirtumų - Giedrės muzika bus atliekama tik gyvai skambančiais instrumentais. „Empti“ kūryboje - nemažai elektronikos, grupės aranžuočių autorius Paulius Kilbauskas pasižymi specifiniu braižu.

Gali dainuoti ir bliuzą

Į draugiją atlikėja prisiviliojo būgnininką Darių Rudį, pianistą Andrejų Polevikovą, gitaristą Paulių Volkovą ir bosininką Julių Valančauską.

Su dviem jų - Dariumi ir Andrejumi - dainininkė susipažino atlikdama džiazo kūrinių programą.

„Tačiau džiazo šioje kūryboje nė velnio nebus. Tai, ką dainuosiu, geriau vadinti poproku.

Apie ką dainuosiu? Visos mano dainos - apie dviejų žmonių santykius. Žinoma, bus ir šiek tiek man būdingos ironijos.

Tokia ir daina „Paskutinis kartas“ - jei skaitysite jos tekstą, atrodys, kad jis liūdnas, bet kūrinys yra gana greito tempo“, - sakė jau lapkritį solinius gyvo garso koncertus rengti pradėsianti artistė.

Įmantraus slapyvardžio susigalvoti dainininkė neketina, nors interneto socialiniuose tinkluose prisistato Giedre Moss.

„Čia senas mano ir draugių pokštas - kad mano kojos kaip manekenės Kate Moss.

Jei rimtai, būsiu tiesiog Giedrė. Tiesa, radijo eteryje jau yra kita dainininkė Giedrė. Bet mūsų balsai skirtingi, mus sunku supainioti. Būsime kaip Išdykėlė ir Tikroji Išdykėlė“, - kvatojosi G. Kilčiauskienė.

Surimtėjusi dainininkė džiaugėsi, kad jos paletėje atsiras dar viena kūrybos spalva, nors iki šiol jau yra išbandžiusi daugybę žanrų.

„Man tiesiog patinka muzika. Patinka dainuoti visais stiliais, išskyrus klasiką.

Bliuzas? Žinoma, aš jį nerealiai mėgstu. Patekti į festivalį „Bliuzo naktys“ - viena mano svajonių. Kartą svečiuose, kur buvo ir Arina, išdrįsau parodyti, kaip moku mėgdžioti jos balsą. Juokėmės, dainavome kartu. Sukurti duetą su ja? Na, gal kada nors“, - šypsojosi Giedrė.

Garso tobulumas - ne svarbiausia

„Empti“ garsėja preciziškomis aranžuotėmis ir dideliu dėmesiu skambesiui, o už šios grupės ribų Giedrė nori laikytis kitokio požiūrio.

„Neseniai Vilniuje, sausakimšame Mokytojų namų kiemelyje, klausiausi Andriaus Mamontovo 45-ojo gimtadienio koncerto.

Pamenu, kadaise, kai man buvo šešiolika, su su grupe „Dogbones“ apšildėme grupės „Foje“ koncertą. Buvau pikta paauglė, apsivilkau marškinėlius su ryškiai perbrauktu „Foje“ pavadinimu. Andrius to nebeprisimena.

Šįkart jo koncertą pamačiau po 17 metų pertraukos. Žiūrėjau ir analizavau: gerai, jis scenoje su tais pačiais marškinėliais, kuriuos apsivilko ryte, jo gitara nedera, smuikininkas Eimantas Belickas už jį geriau dainuoja.

Bet Andrius turi kai ko neapčiuopiamo - įpusėjus koncertui jau dainavau kartu. Manau, kad svarbiausia gali būti muzika ir tekstas, nuoširdumas, o ne įmantrybės, garso dizainas, skambesio tobulumas. Bandysiu tai parodyti“, - žadėjo Giedrė.

Pirmasis Giedrės solinis kūrinys „Paskutinis kartas“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.