B. Moisejevo pageidavimai Lietuvoje - cepelinai ir masažuotojas

2010-ųjų gruodžio mėnesį atrodė, kad Borisas Moisejevas niekada nebeišeis į sceną. Bet spalvingoji Rusijos estrados žvaigždė pakilo iš sunkios ligos patalo ir šį savaitgalį pradeda gastroles Lietuvoje.

„Čia jaučiuosi kaip namie. Ir stengiuosi dovanoti publikai malonumą, o ne šokiruoti”, – sako gastrolių į Lietuvą atvykstantis B. Moisejevas, kadaise gyvenęs mūsų šalyje, dirbęs Kauno muzikiniame teatre. Kauną jis aplankys ir dabar.<br>M. Patašius
„Čia jaučiuosi kaip namie. Ir stengiuosi dovanoti publikai malonumą, o ne šokiruoti”, – sako gastrolių į Lietuvą atvykstantis B. Moisejevas, kadaise gyvenęs mūsų šalyje, dirbęs Kauno muzikiniame teatre. Kauną jis aplankys ir dabar.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 20, 2012, 10:52 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:47 PM

Mirties baimė, gerbėjus pasiekę gandai apie suparalyžiuotą pusę kūno, gydytojų sukelta dirbtinė koma – 2010-ųjų gruodis B. Moisejevui buvo toks, kokio nepalinkėtum ir priešui.

Darbuose paskendusiam dainininkui žinią apie jo gyvenimo tempą pranešė sustreikavusi širdis. Vos po keletą valandų per parą miegodavęs atlikėjas patyrė insultą.

Buvo prisimintos ir prieš trejus metus Lietuvoje Boriso pasakotos istorijos apie gausias plastines operacijas ir tai, kad kone iš chirurgų palatos jis lėkdavo į koncertus, visiškai nesaugodamas sveikatos.

Aplinkiniai jau kalbėjo apie paskutinį jo karjeros tašką. Tačiau paskubėjo ir nuvertino Boriso charakterį.

Vienus džiuginantis, kitus erzinantis ar net piktinantis artistas atsigavo, šiemet išleido naują albumą ir parengė programą „Tanec v belom”, kurią pristatys Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje.

Neslėpė homoseksualumo?

Įspūdinga B. Moisejevo istorija puikiai žinoma ne tik rusiškos muzikos mėgėjams.

Baltarusijos kalėjime politinės kalinės pagimdytas berniukas nuo mažens žavėjosi šokiais, vėliau mokėsi choreografijos. 1975 metais atvyko į Kauną, šoko muzikiniame teatre, tapo orkestro „Trimitas” baletmeisteriu.

Didelį populiarumą jam pelnė suburtas šokėjų trio „Ekspresija” – jį pastebėjo estrados primadona Ala Pugačiova ir pakvietė dalyvauti savo pasirodymuose.

Prieš du dešimtmečius B. Moisejevas nusprendė pradėti solinę karjerą. A.Pugačiova vėliau prisipažino, kad mintis apie dainuojantį Borisą jai atrodė labai juokinga, tačiau šokėjas buvo užsispyręs – jo dainos per keletą metų įsitvirtino populiariausiųjų sąraše.

Dėmesį į save B. Moisejevas sumaniai atkreipė ne tik muzika.

Byrant Sovietų Sąjungai, jis ryškiu įvaizdžiu drąsiai demonstravo homoseksualią orientaciją, provokavo judesiais ir scenos kostiumais.

Rusijoje net ir dabar yra miestų, kuriuose B. Moisejevo gastrolės sukelia protesto akcijas, tačiau tai nesutrukdė atlikėjui tapti viena populiariausių ir turtingiausių scenos žvaigždžių.

Nepamiršo lietuvių kalbos

Šiandien B. Moisejevas po sceną nebelaksto mūvėdamas pėdkelnes – jas pakeitė stilingi kostiumai.

Tačiau šelmiškas būdas niekur nedingo. Naujausią albumą atlikėjas pavadino „Pastorius. Geriausias iš vyrų”, nors ir puikiai suprato, kad interneto komentatoriai netrukus pratrūks keiksmažodžiais.

Tačiau karjeros pradžioje itin drąsiai apie savo polinkius kalbėjęs Borisas kiek sušvelnino savo poziciją – užsimena, kad jam patinkančios ir moterys, o 2010 metais esą net susituokė su verslininke iš Amerikos Adele Todd. Tačiau mažai kas tiki, kad šios vestuvės nebuvo tiktai reklamos triukas.

Nors Lietuvoje nebegyvena daugiau nei tris dešimtmečius, atvykęs į mūsų šalį B. Moisejevas vis dar gana gerai kalba lietuviškai – tai ypač mėgsta demonstruoti koncertuose.

Su kai kuriais jo bičiulystė išliko tvirta – Vytautą Kernagį ir Janiną Miščiukaitę B. Moisejevas bičiuliais vadino iki šių mirties, vėliau atvykęs į Lietuvą lankė jų kapus, pats sakė, jog norėtų būti palaidotas Antakalnio kapinėse.

„Čia jaučiuosi kaip namie. Ir stengiuosi dovanoti publikai malonumą, o ne šokiruoti. Seksualinių tabu laužymas scenoje buvo įdomus prieš keliolika metų. Dabar jau niekuo nenustebinsi, einu kitu keliu”, – „Lietuvos rytui” sakė B. Moisejevas.

Nori vėl aplankyti Kauną

„Ačiū, kad suradote pinigų ir atėjote pamatyti manęs – ne kokio seno perdylos, o normalaus 55 metų gražuolio”, – prieš trejus metus publikai dėkojo „gulbe” save dažnai vadinantis artistas.

Šiandien jam 58-eri, tačiau atlikėjas vis dar sugeba scenoje šėlti daugiau nei dvi valandas, o biso sugrįžta net kelis sykius.

Prieš keletą metų B. Moisejevas tvirtino, kad norėtų įsigyti butą Palangoje ar Nidoje, vėliau jo dėmesį patraukė Šiauliai.

Planai tikrove nevirto. Po koncerto Šiauliuose atlikėjas šį vakarą neužsibus – keliaus nakvoti į Klaipėdą. Po rytoj vyksiančio šou uostamiestyje dainininkas vyks į Kaliningradą.

Iš Kaliningrado į Vilnių vyksiantis B. Moisejevas primygtinai reikalavo galimybės pakeliui sustoti Kaune, pasivaikščioti po senamiestį ir „pavalgyti cepelinų arba kito nacionalinės virtuvės patiekalo”. Atrodo, kad artisto sentimentai šiam miestui neblėsta.

B. Moisejevą į Lietuvą atlydi 21 asmens komanda, kurioje – muzikantų ir šokėjų grupės.

Iš mirties gniaužtų išplėštas dainininkas užkulisiuose nenori matyti nė lašo alkoholinių gėrimų, o prieš visus koncertus užkulisiuose turi budėti masažuotojas.

B. Moisejevo gastrolės Lietuvoje.

Spalio 19 d. 20 val. Šiaulių arena.

Spalio 20 d. 19 val. Klaipėda, „Švyturio” arena.

Spalio 23 d. 20 val. Vilnius, Pramogų arena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.