Korėjiečių reperis Psy: „Prireikė mėnesio, kol sugalvojau jojimo arkliu judesį“ (video)

Korėjiečių atlikėjo Psy dainai „Gangnam Style“ išpopuliarėjo neįtikėtinu greičiu ir užkariavo visą pasaulį. Dainininkas, kurio tikrasis vardas Jae-Sang Parkas, jau daugiau nei dešimt metų koncertuoja Pietų Korėjoje, tačiau niekada nesitikėjo, kad jis taps garsus visame pasaulyje. Vis dėlto šiemet MTV muzikos vaizdo klipų apdovanojimų metu Amerika šį atlikėją sutiko audringais plojimais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-23 12:12, atnaujinta 2018-03-15 22:25

Populiariojoje dainoje nuolat skamba frazė: „Oppan Gangnam Style“. Išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia: „Merginos, jūsų didysis brolis yra Gangnam stilius“. Pats Psy sakė, kad Gangnam, tai Beverli Hilso atitikmuo Pietų Korėjoje.

„Bet vaikinui nepatinka Beverli Hilsas. Šokis netinka šiam miestui... Ir situacija vaizdo klipe taip pat netinka Beverli Hilsui. Bet jis ir toliau sako: "Beverli Hilso stiliumi!". Čia ir yra esmė. Tai tam tikra dviprasmybė, pasaulių susipynimas“, – Psy atskleidė naujienų portalui abcnews.go.com.

Daina „Gangnam Style“, anot atlikėjo, išpopuliarėjo per dešimt dienų. „The New York Times“ Psy pasakojo, kad įkėlė dainos vaizdo klipą į „Youtube“ tinklą ir po dešimties dienų pastebėjo, kad po vaizdo įrašu atsirado daugybė komentarų įvairiomis kalbomis.

„Tada viskas ir prasidėjo“, – sakė Psy.

Niekam ne paslaptis, kad išskirtinis Psy judesys, kurį jis pats vadina jojimo arkliu imitacija, tapo itin populiarus. Internete pasirodė ne vienas vaizdo įrašas, kur mėginama pamėgdžioti korėjiečių dainininką.

Tokiu pat virusu „užsikrėtė“ ir įžymybės. Nelly Furtado šį jojimo arkliu judesį atliko koncerto Maniloje metu. Štai Katy Perry, Joshas Grobinas ir T-Pain apie šį Psy judesį diskutavo socialiniame tinkle „Twitter“.

Pats atlikėjas pasakojo, kad šiam judesiui atrasti jam prireikė daug laiko. Anot jo, „Gangnam Style“ vaizdo klipas pareikalavo atsidavimo ir daug pastangų.

„Aš daug studijavau norėdamas atrasti kažką naujo. Man prireikė mėnesio, kol sugalvojau šį jojimo arkliu judesį. Studijoje su choreografais praleidome 30 naktų galvodami, koks turėtų būti sekantis judesys“, – pasakojo dainininkas.

Verta pažymėti, kad debiutinis Psy albumas buvo išleistas dar 2001 metais. Taip pat jis vaidino dviejuose filmuose, o šiuo metu yra realybės šou „Superstar K“ (atitikmuo „Amerikos dievaitis“) vertinimo komisijos narys.

Psy dainos „Gangnam Style“ vaizdo klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.