Pirmojo „Eurovizijos“ atrankos turo žiūrovų simpatijas laimėjo „Saulės broliai“ (balsavimas)

LRT televizijos eteryje šeštadienio vakarą startavo pirmasis atrankos į 2013-ųjų „Eurovizijos“ konkursą turas. Aštuonios grupės ir atlikėjai varžosi dėl trijų kelialapių į pusfinalį – tarp jų Vudis, „Saulės broliai“, Julija Jegorova ir kiti žinomi dainininkai. Kas pateko į pusfinalį, paaiškės tik kitą savaitę, tačiau šeštadienio vakarą paaiškėjo, kurie atlikėjai ir dainos labiausiai patiko telefonu balsuojantiems TV žiūrovams.

Žiūrovų palankumo dar prieš pasirodymo transliaciją sulaukė "Saulės broliai".<br>J. Stacevičius
Žiūrovų palankumo dar prieš pasirodymo transliaciją sulaukė "Saulės broliai".<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 4, 2012, 9:52 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:08 PM

Atrankos balsavimo sistema - kiek kitokia nei pernai. Atlikėjų rezultatą nulems sudėti vertinimo komisijos ir žiūrovų balsai. Kas tapo žiūrovų favoritu, galima pamatyti TV transliacijos pabaigoje. Tačiau galutinių rezultatų atlikėjams teks palaukti dar savaitę – tada bus atskleisti susumuoti žiūrovų ir komisijos balsai.

Komisiją sudarys keturi studijoje atlikėjus ir dainas vertinantys žmonės ir dvidešimt neatskleidžiamų asmenų, kurie taip pat skirs balus dalyviams.

Į pirmojo atrankos koncerto komisiją įtraukti „Eurovizijos“ komentatorius Darius Užkuraitis, LRT TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir „Lietuvos ryto“ žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Koncertą pradėjo svečiai - kompozitoriaus Raigardo Tautkaus vadovaujamas Šampaninis choras. Beje, atrankoje skambės kelios šio kūrėjo parašytos dainos.

Dainininkas Arvydas Martinėnas - Vudis šių metų „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaus du sykius.

Vieną kartą – su grupe DAR, kuri praėjusioje atrankoje užėmė antrąją vietą ir tik per plauką neišvyko atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse Baku.

Tačiau šįkart scenoje jis pasirodė su Samanta Tina – populiaria Latvijos atlikėja, kuri šįmet Baltarusijoje surengtame konkurse „Slavianskij bazar“ užėmė pirmąją vietą ir pralenkė ten dalyvavusį atlikėją Sashą Song.

Dueto pristatytas kūrinys „Hey Chiki-Mama“ - energingas ir su įsimenančiu priedainiu.

„Man pritrūko temperamento. Gal daina - labai šviežia, gal kitaip ją pateiksite, atsiras šokėjai. Iš esmės daina man patiko“, - sakė D. Užkuraitis. „Trūksta spalvų, Vudis didelėm akim į ją šiandien žiūrėjo. Purslai turi taškytis scenoje“, - antrino Z. Kelmickaitė.

Buvęs šou „Lietuvos balsas“ dalyvis Vincentas Linkevičius pasirinko vidutinio tempo dainą „Dance The Night“, kurios nuotaika ir skambesys šiek tiek primena kai kuriuos britų dainininko George'o Michaelo kūrinius.

Dainininkas pralinksmino publiką - ant jo pritariančių vokalistų ir šokėjų drabužių tabalavo etiketės.

„Kas ten tiems vyrams maskatavosi?“ - stebėjosi Z. Kelmickaitė.

„Mes studentai, nusipirkti drabužius - brangu, skolinomės ir po pasirodymo grąžinsime į parduotuvę“, - paaiškino Vincentas.

„Labai jau paprastai padaryta daina. Ji man šiek tiek neįdomi. Nelabai ja tikėčiau. Aerobikos, klubinis stilius, nelabai žiūrėtųsi „Eurovizijos“ scenoje“, - neslėpė D. Užkuraitis.

„Tikiu savo 80-ųjų stiliumi, tikiu, kad tokia daina tikrai galėtų skambėti „Eurovizijoje“, - ūpo neprarado Vincentas.

21 val. 42 min. Po pirmųjų dviejų dainų žiūrovų favoritai - kol kas laidoje nerodyti, bet internete savo dainą jau pristatę „Saulės broliai“ - jie surinko 320 balsų. Antroje vietoje - Vudis su Samanta Tina, trečioje - V. Linkevičius.

Trečiasis scenoje - dar vienas "Lietuvos balso" atradimas, šešiolikmetis moksleivis Gabrielius Vagelis. Užsienio kompozitorių sukurtą emocingą baladę "Sacrifice" vaikinas scenoje atliko vienas ir studijoje sukėlė plojimų audrą.

"Ima pasiutimas, kas čia šįmet su ta "Eurovizija"? Trečias numeris šiandien, ir vėl viskas gerai. Koks gražus vaikinukas, koks puikus balsas", - džiaugėsi Z. Kelmickaitė.

"Šiuo metu pasaulyje tokie skaistaus veido dainuojantys jaunuoliai yra ant bangos. Jei jaudulys nepakiš kojos, Europoje galima gerai "sustovėti" su tokiu pasirodymu", - pritarė D. Zvonkus.

Jauniausia atrankos dalyvė, penkiolikmetė kaunietė Ugnė Smile, į sceną žengti nusprendė su visa muzikantų grupe ir pademonstruoti, jog yra ištikima linksmam, trankiam paaugliškam rokui. Kūrinį "Call To Your Mum" ji parašė pati.

Komisija gyrė jos energiją ir veržlumą, bet patarė sukaupti daugiau patirties ir atranką vėl šturmuoti kitais metais.

"Kryptis teisinga, bet į Europą - dar ne šiais metais", - savo nuomonės neslėpė D. Zvonkus. "Simpatiški jauni žmonės. Būdami savimi, jie šiandien gerai pasirodė. Bet aš dar priimčiau porą, kurię kūlversčiais galėtų verstis. Kad būtumėte dar labiau pasiutę", - rekomendavo Z. Kelmickaitė.

22val. 06 min. Žiūrovų balsavimo favoritai nesikeičia - "Saulės broliai" jau surinko 668 balsus. Į antrąją vietą išsiveržė V. Linkevičius, trečiojoje - G. Vagelis. Tiesa, jie nuo "Saulės brolių" atsilieka daugiau nei trigubu skirtumu.

Koncertui persiritus į antrą pusę, scenoje - gyvos muzikos gerbėjams neblogai žinoma grupė "Saulės broliai". Subtilią muziką kuriantys muzikantai šįkart pasirinko humoristinį požiūrį. Kūrinys "Loreen" - tarsi kantri stiliaus muzikinis meilės laiškas šįmet "Euroviziją" laimėjusiai švedų atlikėjai. "Turbūt mano laiško niekada negavai, bet vis tiek tavęs laukiu", - dainavo grupė, priedainyje žadanti dainininkei Loreen "nepadaryti nieko blogo".

"Daina man patiko. Vokiečiai ir kitų šalių atlikėjai yra dalyvavę su tokio stiliaus muzika, nelaimėjo, bet pasirodė gerai. Bet dėl šio kūrinio nesu apsisprendęs", - sakė D. Užkuraitis. "Ypač mėgstu "Saulės brolius". Parodykite man lietuvišką grupę, kuri tokio pobūdžio dainą būtų suskėlę", - komplimentų negailėjo Z. Kelmickaitė. Komisija grupei patarė dar patobulinti pasirodymą, o galbūt iš dainos apskritai pašalinti užuominas apie Loreen - nes kūrinys puikiai skambėtų ir be jų.

"Lietuvos balso" buvusių dalyvių desantą "Eurovizijos" atrankoje papildė Valerija Iljinaitė. Slapyvardžiu Valery pasivadinusi mergina atliko dainą "Taip noriu vėl", kuria, teigė pati, nesitaiko į "Eurovizijos" standartus.

"Dainuoti gali, bet ne "Eurovizijoje", - labiau į elektroninę šokių muziką linkstantį kūrinį pakomentavo D. Užkuraitis. D. Zvonkus gyrė dainos "XXI amžiaus skambesį", o Z. Kelmickaitė pyko dėl dainoje skambančio "žodžių kratinio".

"Dainos tekstui parašyti turėjome tik keturias dienas, viskas įvyko ekspromtu", - teisinosi V. Iljinaitė.

22 val. 32 min. Priekyje vis dar - "Saulės broliai", surinkę 924 balsus, antroje vietoje - daugiau nei keturgubai mažiau balsų surinkęs G. Vagelis, trečiojoje - V. Linkevičius.

Septintasis konkursantas - jaunas atlikėjas Andrius Pojavis. "Indie" roko gitarų ir šokių ritmo derinys, įdėmus žvilgsnis į kamerą, frakas ir cilindras - dainos "Something" atlikimas iš tiesų išsiskyrė iš kitų vakaro pasirodymų.

"Eurovizijoje" dalyvauti su kepure - blogas ženklas", - priminė atrankos vedėjas Andrius Rožickas.

"Iš pradžių, pamatęs aprangą, maniau, kad bus humoras. Tada pamaniau, kad apranga nedera prie dainos, kokia nesąmonė. O paskui man pradėjo netgi patikti", - sakė D. Užkuraitis.

"Dainos sodrumui, "mėsai" praverstų, jei greta jūsų vaikinų ar merginų", - siūlė Z. Kelmickaitė. "Aš scenoje gerai jaučiuosi ir vienas", - padėkojo A. Pojavis.

"Aranžuotė, daina, jūsų balso tembras man labai patiko. Bet gal kiek trūksta sceninio vaizdo", - Andrių gyrė ir D. Zvonkus.

Paskutinė pirmojo turo dalyvė - "Lietuvos balso" nugalėtoja J. Jegorova. Jos pasirengimas atrankai - solidus. Tarptautinio muzikos leidybos giganto "Universal Music" parinkta užsienio autorių daina "I'll Carry You", keturi pritariantys vokalistai - kyla minčių, kad su "Eurovizija" Julijos vadybininkai sieja daug vilčių.

"Daina, mano nuomone, yra tipiškai "eurovizinė". Tokias dainas sau gali leisti atlikti šalys, už kurias bet kuriuo atveju žiūrovai balsuoja. O mums reikia išsiskirti, nustebinti", - pabrėžė D. Užkuraitis.

"Reikia aukštai pakelti kartelę", - pastebėjo Z. Kelmickaitė, atkreipusi dėmesį į pasirodyme skambėjusius "intonacinius nelygumus". Kad kūrinio atlikimui dar reikia "šlifavimo", sutiko visi komisijos nariai.

"Tipinė "eurovizinė" daina? Tebūnie. Gal daugelis žmonių ją niūniuos. O visa kita - dirbti, dirbti, dirbti", - regis, kiek sutrikusi dėl komentarų sakė Julija.

23.02 val. Tvirtai žiūrovų balsavime pirmavę "Saulės broliai" lyderių pozicijos neužleido iki pabaigos. Surinkę 1006 balsus, muzikantai laimėjo žiūrovų balsavimą. Antroje vietoje liko Andrius Pojavis, trečias - Vincentas Linkevičius. Paskutinė žiūrovų balsavimo lentelėje - J. Jegorova.

Pirmojo “Eurovizijos“ atrankos turo žiūrovų balsavimo rezultatai:

„Saulės broliai“ - „Loreen“ 1006 balsai

Andrius Pojavis “Something“ 411 balsas

Vincentas Linkevičius „Dance The Night“ 285 balsai

Gabrielius Vagelis “Sacrifice“276 balsai

Vudis ir Samanta Tina “Hey Chiki – Baby“ 222 balsai

Valery “Taip noriu vėl“ 215 balsų

Ugnė Smile „Call To Your Mum“ 147 balsai   Julija Jegorova “I'll Carry You“ 122 balsai

Atskiras balsavimas rengiamas ir portale lrytas.lt - skaitytojai išrinks savo favoritą, kuriam atiteks kol kas neskelbiamas prizas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.