M. Jankavičius legendinio F. Mercury dainas atliks sausakimšose arenose

Įspūdingiems kalėdiniams koncertams besiruošiantis dainininkas Mantas Jankavičius sulaukė rekordinio susidomėjimo – jau parduota didžioji dalis bilietų į jo, Kauno simfoninio orkestro ir specialiai suburtos roko grupės pasirodymus „Queen Show“ Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje bei Šiauliuose. Į legendinio Freddie Mercury atgimimo koncertus gerbėjai kasdien nusiperka po kelis šimtus bilietų, o organizatoriai prognozuoja, kad visi koncertai bus sausakimši.

M. Jankavičius į F. Mercury persikūnys keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.<br>J. Stacevičius
M. Jankavičius į F. Mercury persikūnys keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 12:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:27 AM

„Nesitikėjome tokio žaibiško gerbėjų susidomėjimo. „Žalgirio“ areną rinkomės kaip didžiausią galimą areną tokio masto koncertams Kaune, tačiau panašu, kad reikės atidaryti viršutinius arenos aukštus, kad sutilptų visi M. Jankavičiaus ir legendinių „Queen” gerbėjai. Labai malonu žinoti, kad ne tik tokios užsienio žvaigždės kaip „Red Hot Chili Peppers” gali pritraukti tūkstantines gerbėjų minias Lietuvoje – tą daro ir Lietuvos atlikėjai, ir, beje, labai sėkmingai”, – pasakoja renginio organizatorius.

„Labai rimtai ruošiuosi šiam dideliam įvykiui. Ant scenos įkūnyti patį Freddie – man yra metų iššūkis. Nors sakoma, kad nieko nėra amžino, tačiau prieš daugiau nei prieš dvidešimt metų pasitraukusio atlikėjo dvasia gyva milijonų gerbėjų širdyse, jo muzika skamba įvairiuose filmuose ir koncertuose. Kiekvienas Freddie pasirodymas – tai netikėtas spektaklis, kaip kažkada pasakė legendinis dainininkas: „Jei tai suplanuota, tai yra nuobodu“. Tą bandysime pakartoti ir mes, įnešdami į šou netikėtų elementų“, – akcentuoja dainininkas ir aktorius M. Jankavičius.

Į kalėdinius „Queen Show“ pasirodymus atvyksiantys gerbėjai dvi valandas galės mėgautis “Queen” ir F. Mercury kūriniais. Šou metu Mantas su Kauno simfoniniu orkestru ir specialiai šiam pasirodymui suburta roko grupe atliks tokias legendines dainas kaip „Barcelona“, „Bohemian Rhapsody“, „Radio Ga Ga“, „We Are the Champions“, „The Show Must Go On“, „Friends Will Be Friends“, „We Will Rock You“ ir kitas.

„Nuolatos klausydavau „Queen“, kai buvau paauglys. F. Mercury – man buvo tam tikras protestas prieš visą pasaulį ir įkvėpimas kūrybai, tad šis genijus – man didelis asmeninis herojus. Tokie kitus įkvepiantys talentai yra ypač svarbūs. Kas žino, gal be nuostabių pavyzdžių neturėčiau įkvėpimo kurti ir pats.

Vien ko vertas kadaise olimpinėms žaidynėms dedikuotas kūrinys „Barcelona“, kuris skamba su milžiniška jėga“, – pasakoja M. Jankavičius, kuris savo karjeroje taip pat atliko ir kitus tokių garsių asmenybių kaip Frankas Sinatra ir Tadas Blinda vaidmenis.

Kartu su Mantu ir Kauno miesto simfoninio orkestro kolektyvu bei specialiai suburta roko grupe pasirodys ir vienas ryškiausių ir pajėgiausių vokalinių kolektyvų – choras „Jauna muzika“, kuriam vadovauja dirigentas ir kompozitorius Vaclovas Augustinas. Koncertai vyks: gruodžio 20 d. – Šiaulių arenoje, gruodžio 22 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 28 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje, gruodžio 29 d. – Vilniaus „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.