Jubiliejaus koncerte E. Dragūnas V. Tarasovui pasiūlė „bliūdelį su pienu“

Penktadienio vakarą pilnutėlėje Vilniaus „Siemens“ arenoje dvidešimtmečio jubiliejų šventė grupė „Sel“. Jos pagrindinis ir nepamainomas narys Egidijus Dragūnas apie 8 tūkstančius žiūrovų linksmino ne tik dainomis ir kone kiekvienai iš jų parengtomis specialiomis vaizdo projekcijomis, bet ir samprotavimais, kuriuose kliuvo dainininkui Viliui Tarasovui.

Koncerto akimirkos.<br>V.Balkūnas
Koncerto akimirkos.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 16, 2012, 9:31 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:06 AM

Pustrečios valandos trukusio koncerto pabaigoje į sceną buvo atvežtas grupei skirtas milžiniškas tortas su 20 žvakučių.

Bilietus išgraibstė

„Atliekamo bilietėlio“ koncerto dieną socialiniuose tinkluose ieškojo ne vienas ir ne dešimt „Sel“ gerbėjų.

Jubiliejaus gastroles surengęs E. Dragūnas ketvirtadienį tarsi paerzino publiką, į prekybą išmesdamas paskutinius trisdešimt bilietų ir primindamas – buvo verta nesnausti ir įsigyti jų anksčiau.

„Iš pradžių prekyba ėjosi vangiai, bet paskutinius mėnesius viskas susitvarkė“, - pasakojo atlikėjas, į kurio koncertą Lietuvos sostinėje išgraibstyti visi bilietai.

Tiesa, viršutinis arenos aukštas – uždengtas audeklu, tačiau į parterį ir pirmąjį aukštą susigrūdo apie aštuonis tūkstančius žmonių.

Gerbėjams - daug siurprizų

Juos pusę devynių vakaro pasveikinęs E. Dragūnas scenoje pasirodė su gyvai grojančių muzikantų grupe.

Už „Sel“ nugaros – didžiulis ekranas, kuriame rodomos įspūdingos vaizdo projekcijos – nuo sulėtintų baleto šokėjų judesių iki krentančio vandens lašo, skriejančios kulkos su „Sel“ pavadinimu, baltais milteliais veidą išsitepusio Egidijaus, pusnuogių merginų ar kaukėtų pareigūnų, iliustravusių tuštybę ir korupciją pašiepiančią dainą „Aš kaip žąsis“. Arenos erdvę skrodė lazerių spinduliai.

Publikoje – daugybė paauglystę prisiminusių trisdešimtmečių, kurie susižavėjimo klyksmais pasitiko kiekvieną iki skausmo pažįstamą dainą. „Mano naktys“, „Mano juokas“ iš kultinio „Sel“ albumo „Guma“, lyriškoji baladė „Vėjas“, kurios įspūdį sustiprino idiliški kurorto vaizdai – tai dainos, kurių už bilietą šimto litų negailėjusi publika galėtų klausytis ir šimtą kartų.

Bendravimo su publika meną gerai įvaldęs Egidijus apsiraminti žiūrovams neleido nė akimirkai. Jis gerbėjus pradžiugino keliomis akustinėmis dainomis, kurias atliko tik su pianistu.

Prieš atlikdamas garsiąją dainą „Saulės miestas" E. Dragūnas pasiuntė linkėjimus jos autoriui Andriui Mamontovui: „Aš žinau, kad šis žmogus čia kažkur pasislėpęs yra".

Su buvusiu „Foje“ gitaristu Romu Rainiu, daugelio Lietuvos žvaigždžių bendražygiu Mariumi Leskausku ir kitais žinomais muzikantais E. Dragūnas parengė geriausių „Sel“ dainų programą.

„Naujų kūrinių negrosiu, palauksime naujo albumo“, - dar prieš koncertą lrytas.lt sakė atlikėjas.

Palinkėjimas V. Tarasovui

Skandalų besitikintys (o jų iš Egidijaus per 20 karjeros metų laukti tapo įprasta) užuominą į juos gavo po pusvalandžio. Nes kūrinyje „Aš kaip žąsis“ skambančių keiksmų skandalais nepavadinsi – iš dainos žodžių juk neišmesi, o ir paskutinio dainos sakinio, skirto Lietuvos „grybų karalienei“, E. Dragūnas neišdrįso ištarti.

Tačiau jo linkėjimų sulaukė dainininkas Vilius Tarasovas.

„Skaičiau, kad jo į mano koncertą neatvarytų ir su rimbu bei pavadėliu. Noriu jam perduoti, kad prie mano persirengimo kambario jam paruoštas „bliūdelis“ su pienu“, - juokėsi Egidijus.

Prisiminti buvo ir krepšininkai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai.

"Šiąnakt sapnavau brolius Lavrinovičius. Jei abu su meškerėmis, kibirėliais buvo. Supratau, ką tas sapnas reiškia. Auksines žuveles", - papasakojo Egidijus ir netrukus visą areną nuo kėdžių pakėlė dainos "Svetimi" ritmu.

Scenoje - tortas ir vaikai

Koncertui persiritus į antrą pusę, vieną "Sel" kūrinį paįvairino scenoje besisukanti šokančių vaikų pora.

Paraginęs jiems paploti, Egidijus priminė ir senąjį "Sel" hitą "Leisk". Jo, kaip ir dainų "Sweet ateitis" ar "Žiūriu į tave, pasauli", priedainių jis galėjo nedainuoti - neraginami tai darniai darė žiūrovai.

Dvi su puse valandos trukusiam koncertui artėjant prie pabaigos, Egidijus sulaukė staigmenos - į sceną keli vaikai išvežė didžiulį tortą su dvidešimčia degančių žvakučių.

Įsilinksminęs E. Dragūnas padėkojo ir atsisveikino, tačiau netrukus grįžo. "Man patinka, kad jūs niekur neinat. Žinot, kad grįšiu", - juokėsi "Sel" lyderis.

Dar dvidešimt minučių trukusiam bisui jis pakartojo kelias koncerte jau skambėjusias dainas, tačiau senieji "Sel" gerbėjai sulaukė tikros koncerto "vinies".

"Dabar muzikantai pailsės, nes aš turiu jums muzikos iš kasetės", - nusišypsojo E. Dragūnas. Pasigirdusi daina "Mes negalim" sukėlė sprogusios bombos efektą - energingai galvomis linksėjo ir paaugliai, ir jau žilstelėję "Sel" gerbėjai.

Jubiliejaus programą „Sel“ ketina pristatyti dar keliuose Lietuvos didmiesčiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.