Žiūrovų simpatijos „Eurovizijoje“ – L. Adomaičiui, G. Korsakaitei ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“

Jau nebe pirmą šeštadienį muzikiniu Lietuvos gyvenimu besidomintys televizijos žiūrovai sukaustę žvilgsnius stebėjo per LRT televiziją vykstančią kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Aštuonios grupės ir atlikėjai varžėsi dėl trijų kelialapių į nacionalinės atrankos pusfinalį. Tarp jų – nemažą patirtį šiame dainų konkurse jau turintis Linas Adomatis, lietuviškąja Whitney Houston vadinama Girmantė Vaitkutė, geriausią metų debiutantų titulą pelnęs kolektyvas „Gerai Gerai & Miss Sheep“.

Linas Adomaitis.<br>J. Stacevičius
Linas Adomaitis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 24, 2012, 9:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:57 AM

Čia taip pat savo jėgas išbandė duetas „Freezing Kiss“, merginų trio „D'Oro“, ketveriukė „Glaam“, balsingoji Gintarė Korsakaitė, projektas „Chill out, have no doubt“.

Visų jų pasirodymai buvo vertinami telefonu balsuojančių žiūrovų ir komisijos. Portale lrytas.lt žemiau esančioje lentelėje kiekvienas galėjo pažymėti savo favoritus.

Dar ketvirtadienį paaiškėjo, kurie trys atlikėjai žengs į naują etapą ir toliau varžysis dėl geriausiųjų titulo. Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, pirmoji vieta atiteko „Božolė“ su daina „Happy and Free“, antroji - Neringai Šiaudikytei ir kūriniui „Use to be“ ir trečioji – Elvinai Milkauskaitei ir jos „Closer“.

Aštuonios grupės ir atlikėjai šįkart bandė sužavėti komisijos narius, kurių keturi pagrindiniai: laidų vedėja Zita Kelmickaitė, muzikologas Darius Užkuraitis, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir kompozitorius Vytautas Miškinis.

D. Užkuraitis dainininkus buvo nusiteikęs kritikuoti, tačiau, kaip pats sako – tik gerąja prasme „Noriu tik gero“. Z. Kelmickaitė jautėsi kaip niekada pozityviai, o komisijos naujokas V. Miškinis pažadėjo pasirodymuose ieškoti pozityvumo. Tuo tarpu D. Zvonkus juokėsi besijaučiantis neutraliai – jis pažadėjo, kad jo vertinimai priklausys nuo to, ką jis pamatys.

Pirmasis scenoje pasirodė iki „Eurovizijos“ mažai kam žinomas duetas „Freezing Kiss“ su daina „Nothing to lose“.

Juodai baltas atlikėjų pasirodymas nesužavėjo komisijos narių. Pasak jų – tai tipinė eurovizinė daina, kuri šiandien didžiojoje scenoje jau nieko nenustebintų. D. Užkuraitis prasitarė, kad dueto daina – nuobodi ir neįtikinanti.

V. Miškinis taip pat suabejojo kolektyvo pasirodymu. „Tai tikrai nėra tai, su kuo mes galėtume atstovauti „Eurovizijai“, – sakė jis. D. Zvonkus prikibo prie balsų išdėstymo. Pasak jo, atlikėjai galėjo surengti gerokai kūrybiškesnį numerį. Pačią dainą komisijos nariai įvertino, kaip „pasenusį standartą“, su kuriuo dainų konkurse reikėjo laimę bandyti prieš penkerius metus.

Savo jėgas dainų konkurse išbandė moteriškas trio „D'Oro“. Baltomis suknelėmis pasipuošusios merginos į sceną žengė su daina „Will you recognize me?“.

„Labai retas reiškinys, kad scenoje dainuotų trys merginos ir visos – normaliu balsu“, – girdamas dainininkes pajuokavo V. Miškinis.

Komentuodamas numerį D. Zvonkus poetiškai surimavo, kad „merginų grupė „D'oro“ – tai lyg gurkšnis tyro oro. Tačiau jo teigimu, nors pasirodymas ir gražus, tačiau būtų dar gražiau, jei būtų daugiau dėmesio skirta aranžuotei. Vertindamas merginų pasiruošimą D. Užkuraitis prasitarė, kad, daina - profesionali, tačiau kiek „per rimta“ „Eurovizijai“, todėl ši grupė nėra jo favoritų sąraše.

Z. Kelmickaitei muzika pasirodė per įmantri ir per paini. Nepaisant to, visi komisijos nariai pagyrė merginų profesionalumą ir palinkėjo joms gerų karjeros perspektyvų.

Nuo darželio balsą lavinanti Gintarė Korsakaitė savo balsu bando pavergti Lietuvos publiką. Antrą kartą „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti atlikėja pristatė kūrinį „Dreaming“. Prie dainos atsiradimo prisidėjo Raigardas Tautkus, kuriam komisija negailėjo gerų žodžių.

Beje, šypsenų sukėlė ir atlikėjos Gintarės vardas, kurį tariant kirčiuoti reikia ne „a“ raidę, o „i“. Komisijos narė Z. Kelmickaitė nusijuokė, jog jos vardas yra kirčiuojamas kaip žodis „višta“. V. Miškinis pagyrė atlikėją ir užsiminė, kad Gintarė yra viena realiausių pretendenčių, galinti patekti į finalą.

Nors 2004 metais Turkijoje Lietuvai atstovavęs Linas Adomaitis jau spėjo pajusti didžiosios „Eurovizijos“ skonį, šiemet jis šturmavo dainų konkursą su kūriniu „I W Tonight“.

Po smagios ir linksmos dainos D. Užkuraitis negailėjo liaupsių Linui. Jam pritarė ir Z. Kelmickaitė. „Linas įrodė, kad į tą patį vandenį galima įbristi du kartus. Pasirodymas puikus. Leiskim Liną dar kartą į tą „Euroviziją“, – kalbėjo ji. Panašiais žodžiais pasirodymą vertino ir V. Miškinis bei D. Zvonkus – įtaigu, įdomu, nenuobodu, intriguoja.

Amerikiečių prodiuseriui Jonny Rose savo dainą „Love is freedom“ patikėjusi merginų ketveriukė „Glaam“ scenoje surengė energingą ir smagų pasirodymą. Stiprūs atlikėjų balsai ir griežtas muzikos ritmas – didžiausias jų koziris.

Tai neliko nepastebėta ir komisijos narių. Z. Kelmickaitė pagyrė merginų vokalinius sugebėjimus, tačiau patarė scenoje nekurti piktų atlikėjų įvaizdžio. Panašią pastabą davė ir V. Miškinis. Jis taip pat pridūrė, kad dainoje – per daug „bumčiko“. Muzikologui D. Užkuraičiui užkliuvo grupės pavadinimas: „Tai nėra geras pavadinimas, jis skamba sudėtingai, tačiau nieko nesako“. Užstoti merginas skubėjo vakaro vedėjas A. Rožickas. Jis juokavo, kad „Glaam“ jos pasivadino dėl to, kad merginų suknelės yra labai „glaamžytos“. D. Zvonkus pateikė dar vieną interpretaciją: „Norint patekti į „Euroviziją“, reikia būti naglaam“, – juokėsi jis.

Jau antrą kartą savo jėgas populiariosios muzikos konkurse išbandė Girmantė Vaitkutė, šįkart savo gerbėjams pristačiusi dainą „Time to shine“. Z. Kelmickaitė liko sužavėta Girmantės pasirodymu, jis patiko ir V. Miškiniui. D. Zvonkus Girmantę pavadino „Lietuvos deimantu“. Pasak jo, jei bus daugiau tokių girmančių – Lietuvoje bus daug geresnės muzikos. D. Užkuraitis dainininkės pasirodymą pakomentavo trumpai: „Girmantė patinka arba nepatinka. Man patinka. Ir aš balsuočiau už ją.“

Spalvingasis jaunimo projektas „Chill out, have no doubt“ su daina „Time“ scenoje surengė tikrą spektaklį tačiau komisijos narių nesužavėjo.Netgi priešingai - privertė pažerti aštresnių žodžių. „Nesupratau, kas čia buvo?“, – D. Užkuraitis. Pasak jo, projekto pasirdyme buvp visko per daug. D. Zvonkaus teigimu, tai labai chaotiškas ir reikalaujantis išgryninimo darbas. „Dabar – kažkoks bardakas“, – kalbėjo jis. Z. Kelmickaitei pasirodymą pavadino pretenzingu.

Elektroninės popmuzikos gerbėjų simpatijas bandė susirinkti duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep“. „Eurovizijoje“ debiutuojantys atlikėjai pristatė savo ilgai šlifuotą kūrinį „War in the Warderobe“. Jų pasirodymą komisija vertino dviprasmiškai. V. Miškiniui kūrinyje nepatiko monotoniškas ritmas ir kiek nuobodus pateikimas. Tuo tarpu D. Užkuraitis ir D. Zvonkus stojo į kitą barikados pusę girdami kolektyvo išskirtinumą: elektoninės muzikos ritmus ir ryškų sceninį įvaizdį. „Man patinka tai, ką jūs darote scenoje. Net jeigu dalyvaudami šiam konkurse nusileidote į kitą lygį“, – kalbėjo muzikologas.

Vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė, ragindama televizijos žiūrovus balsuoti už jų kolektyvą, kreipėsi į publiką tarmiškai, pabrėždama savo pasvalietišką akcentą. „Už mus turėtų balsuoti ir lenkai, nes lenkiškai mūsų grupės pavadinimas labai gerai skamba – dobžė dobžė“, – juokavo ji.

Vakarą užbaigė lyriškas Julijos Ritčik ir grupės „4 Fun“ pasirodymas. Kolektyvas Helsinkyje vykusioje „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo 2007 metais.

Susumavus žiūrovų balsus, šios savaitės lyderiais tapo Linas Adomaitis, Gintarė Korsakaitė ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“. Tačiau kurie atlikėjai pateks į pusfinalį galutinai paaiškės kitą ketvirtadienį, kai komisija paskelbs savo vertinimo verdiktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.